Neler Yeni

Çözüldü✓ Macbook Air m1 alınır mı?

Mimikri

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
45
İsim
Kerem
Bütçe
22500
Herkese merhaba,
Bilgisyar mühendisliği okuyacağım masaüstümü sattım ve bir tane laptop alacağım bütçe 22,500 civarında.Bu windows laptopların batarya performansı kötü diyorlar masaüstü kullandım bugüne kadar o yüzden bir fikrim yok siz ne diyorsunuz bu duruma windows laptop bataryası yazılımda çok üzer mi macbook mu tercih edeyim bütçem çok yok maalesef

silinenuye785438

80+ Titanium
En İyi Cevap
1
Herkese merhaba,
Bilgisyar mühendisliği okuyacağım masaüstümü sattım ve bir tane laptop alacağım bütçe 22,500 civarında.Bu windows laptopların batarya performansı kötü diyorlar masaüstü kullandım bugüne kadar o yüzden bir fikrim yok siz ne diyorsunuz bu duruma windows laptop bataryası yazılımda çok üzer mi macbook mu tercih edeyim bütçem çok yok maalesef
İki tarafı da kullandım. Windows cihazda ekran kartı olunca pili genelde cidden çok kötü oluyor şarja bağımlı kalıyorsun. Ekran kartsız büyük pilli premium cihazlar var onlar 5 saat falan rahat gidiyorlar. İdareli kullanırsan günü çıkarır. Macbook ise bu cihazların bile 2 katı pil süresi sunuyor sabah şarjdan çektiğinde o gün pili bitirmen imkansız gibi Macbookta 😀

Herkese merhaba,
eğer mühendislik yapacaksan iyi dosya aktarımındada çok hızlı ama ben çok para veremem bilgisayara 500gb dosya yüklemem diyorsan levona yada hp alabilirsin
not:hp daha iyi dosya aktarımında

1v9uknow

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
171
İsim
Ayhan TOPCU
Herhangi bir oyun oynama amacın yoksa, kullanacağın mühendislik programlarının IOS ile uyumunda problem yoksa rahatlıkla tercih edebilirsin

Yunus

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,682
İsim
Yunus
İlgilendiği Kategoriler
Kripto Paralar, İşlemci overclock(az), Monitör
16gb ram yoksa hiçbir cihazı önermem hocam yükseltilebilenler hariç
Ya matebook 16 bakın ya da hp victus

Mimikri

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
45
İsim
Kerem
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
İki tarafı da kullandım. Windows cihazda ekran kartı olunca pili genelde cidden çok kötü oluyor şarja bağımlı kalıyorsun. Ekran kartsız büyük pilli premium cihazlar var onlar 5 saat falan rahat gidiyorlar. İdareli kullanırsan günü çıkarır. Macbook ise bu cihazların bile 2 katı pil süresi sunuyor sabah şarjdan çektiğinde o gün pili bitirmen imkansız gibi Macbookta 😀
Teşekkür ederim tecrübelerini aktardığın için ama bütçem 22,500 biraz borç ile 25.000 anca yapabilirim bu bütçede hangisini tercih ederdin oyun oynamayacağım programlarımı kullanacağım sadece

silinenuye785438

80+ Titanium
En İyi Cevap
1
Teşekkür ederim tecrübelerini aktardığın için ama bütçem 22,500 biraz borç ile 25.000 anca yapabilirim bu bütçede hangisini tercih ederdin oyun oynamayacağım programlarımı kullanacağım sadece
20K civarına Matebook 16 gibi Premium cihazları tercih edebilirsin. Macbook için bütçe biraz düşük kalıyor borca falan gerek yok bence.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bir de şunu öneririm bu da güzel cihaz.

Mimikri

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
45
İsim
Kerem
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
16gb ram yoksa hiçbir cihazı önermem hocam yükseltilebilenler hariç
Ya matebook 16 bakın ya da hp victus
Aynı fikirdeyim düşündükçe sıkıntı çöküyor bünyeye 25.000 anca ayarlayabilirim okul masraflarımda var,çıkmazdayım mac'de hem 8 hemde fan yok uzun süreli kullanımda sorun çıkarabilir, windows laptoplarda batarya kötü bilemedim kararsızım

Yunus

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,682
İsim
Yunus
İlgilendiği Kategoriler
Aynı fikirdeyim düşündükçe sıkıntı çöküyor bünyeye 25.000 anca ayarlayabilirim okul masraflarımda var,çıkmazdayım mac'de hem 8 hemde fan yok uzun süreli kullanımda sorun çıkarabilir, windows laptoplarda batarya kötü bilemedim kararsızım
Hocam bende victus 15 var 13500h rtx 4050 75w modeli ayarları kısınca 6 saate yakın gidiyor bataryayla kod falan yazarken bu ayarlar size sıkıntı da çıkarmaz bence windows alabilirsiniz
Macbooklarda uzun kullanımda sıkıntı çıkmaz m1 çok az güç tüketip ısınmaz

YazılımKafa

80+ Silver
Uzun sürede her türlü macbook daha iyi. 8 ram bir kaç yıl sıkıntı çıkarmaz, fana zaten ihtiyaç bile olmuyor. Ayrıca bilgisayar değerini koruyor. Bende m1 çipli olan var. Ben 13.5 a aldım 16 ram liyi. O zamanlar aynı fiyatta olan Windows bilgisayarların sıfırı şuan 16-17 zor eder. Ama m1 in sıfırı şuan 40 bin₺. Yazılım desteği olarakta apple daha iyi. Müşteri hizmetlerinde açık ara iyi. Ekstra başka artıları da var.

Mimikri

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
45
İsim
Kerem
Uzun sürede her türlü macbook daha iyi. 8 ram bir kaç yıl sıkıntı çıkarmaz, fana zaten ihtiyaç bile olmuyor. Ayrıca bilgisayar değerini koruyor. Bende m1 çipli olan var. Ben 13.5 a aldım 16 ram liyi. O zamanlar aynı fiyatta olan Windows bilgisayarların sıfırı şuan 16-17 zor eder. Ama m1 in sıfırı şuan 40 bin₺. Yazılım desteği olarakta apple daha iyi. Müşteri hizmetlerinde açık ara iyi. Ekstra başka artıları da var.
Bende macbook tarafındayım bütçe arttırabilirsem şayet macbook alacağım arttıramazsam batarya performansı iyi olan bir windows laptop (rakiplerine oranla msı veya hp söylenebilir) almayı düşünüyorum bütçeme göre karar vereceğim herkese teşekkür ediyorum.

Yunus

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,682
İsim
Yunus
İlgilendiği Kategoriler
Bende macbook tarafındayım bütçe arttırabilirsem şayet macbook alacağım arttıramazsam batarya performansı iyi olan bir windows laptop (rakiplerine oranla msı veya hp söylenebilir) almayı düşünüyorum bütçeme göre karar vereceğim herkese teşekkür ediyorum.
Tamamdır hocam windows için de mac için de cihaz seçiminde yardımcı oluruz

Top Bottom