Yardım Mahallemde altyapı var, ama bana yok... Ne demek bana yok??

Reaksiyon skoru
49
Konu şu; mahallemde altyapı olmasına rağmen benden çok uzaktaki bir dolaba bağlıyım ve ciddi derecede ping sorunum var ve mahalledekiler kat kat yükseğini kullanırken benim download hızım ortalamanın altında.
Bari başka bir firmaya geçeyim nasıl olsa taahhüt yok diyorum, altyapım gözükmüyor.
Kendi adresimi neredeyse tüm firmaların adresinde sorgulattım, hiçbir şey çıkmıyor. Aynı sokaktaki diğer bina ve daireleri rastgele arattığımda ortalama hız ve santral mesafeleri çıkıyor. Benim ise santral mesafem tam 1250 metre, inanılır gibi değil.
TT'ye soruyorum, altyapınız yok ki diyor. Halbuki 1 ay önce 50-60 metre yakınıma 2 tane dolap koydular. Resmen dalga geçiyor. Arayan da kendisi, TT altyapı biriminden aramış, beni 1. porta taşıyacakmış, hızım 8 mbps olacakmış, ama hiç kesinti olmayacakmış. Yahu benim dibimde boyumdan uzun 2 tane VDSL2 dolabı var. Türknet'e soruyorum, malum konuyla alakaları yok zaten, bağlantınızı güncelledik deyip konuyu kapatıyorlar.
Türknet'ten zaten çıkacağım, port boş durmasın diye bekliyorum. Bu aralar boş zaman bulamadığım için diğer firmaları da arayamadım.
Konuyla ilgili ne düşünüyorsunuz, ne yapabilirim?

İlgili ekler aşağıda.

Benim adresim:
2021.01.06-21.56.png

Benimle aynı sokaktaki başka bir adres:
2021.01.06-22.16_LI.jpg

En azından malum dolapla aynı semtteyiz :D
2021.01.07-22.07_LI (2).jpg

Telekom müdürlüğüne gidip bilgi alabilirsin. TurkNet i iptal edersen başka iss den hizmet alamazsın. Şuan TurkNet'in altyapısını kullanıyorsun. Yapa'da hız santrale olan uzaklığına göre gelir. Altyapı bilgisi göründükten sonra vae geçiş için destek kaydı oluşturabilirsin.

Telekom müdürlüğüne gidip bilgi alabilirsin. TurkNet i iptal edersen başka iss den hizmet alamazsın. Şuan TurkNet'in altyapısını kullanıyorsun. Yapa'da hız santrale olan uzaklığına göre gelir. Altyapı bilgisi göründükten sonra vae geçiş için destek kaydı oluşturabilirsin.
Türknet yapa geçişi yaparken hattı iptal ettiği için mi böyle görünüyor yani? Peki Türknet'ten vae geçişi istesem yeni kurulan VDSL2 dolaplarına bağlayabilir mi yoksa TT'ye sormam şart mı?

Geçemezsin altyapı görünmüyor. İlk önce sorguyu düzeltmen gerekiyor.

TürkTelekom müdürlüğüne gidip bbk tanımlaması iste
Altyapım geldi :) 140 metre, 78/8, 5 ping. Türknet aboneliğimi iptal edip Gıbırnet'e geçtim. Hat gayet stabil çalışıyor firmanın hizmeti de iyi, bu aralar modemim stabil çalışmıyor onu da hallettim mi tamamdır. Modem ile ilgili konuyu da açtım gelebilirsiniz belki çözebilirsiniz.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

TürkTelekom müdürlüğüne gidip bbk tanımlaması iste
Ocak ayında gitmiştim, Türknet'in hatla bayağı oynadığını ve Telekomun çalışması olduğunu, şubat sonunda biteceğini öğrenmiştim. Öyle de oldu, Türknet denen firma zaten konunun başında yazdığım gibi benden bayağı uzaktaki bir dolaba bağladığı gibi sorguyu falan da bozmuştu... Müşteri temsilcisi arkadaşlarla aynı konu hakkında toplam 4 defa görüştük, her seferinde altyapının olmadığını söyleyen arkadaşlar 4. sefer en sonunda altyapının olduğunu kabul ettiler ama zaten 80TL'ye 100 mbps kullanan bana 100 mbps'lik tarife için 110TL teklif ettiler :D Verdikleri cevaba başta güldüm, sonra o mesaja yanıt bile yazmadan iptal dilekçemi yolladım. Gerçekten çok garip bir firma.

Son düzenleme:
Altyapım geldi :) 140 metre, 78/8, 5 ping. Türknet aboneliğimi iptal edip Gıbırnet'e geçtim. Hat gayet stabil çalışıyor firmanın hizmeti de iyi, bu aralar modemim stabil çalışmıyor onu da hallettim mi tamamdır. Modem ile ilgili konuyu da açtım gelebilirsiniz belki çözebilirsiniz.
Gıbırnet güzel firmadır. Modem olarak Keenetic Omi Dsl veya Extra Dsl öneririm.

Geri