Neler Yeni

Mailime gelen dolandırıcılık mesajı

Dahası  
Reaksiyon skoru
184
İsim
Furkan Demirkıran
Merhabalar, öyle mailime bakarken spam kutusunda bu yazı ile karşılaştım. Buraya bir şifre koymuş dogru ama çok çok eski sifrelerimden 123'lu yani. Bu adam e-posta adresime sifreme parolama nasıl ulaşmış anlamadım. Ayrıyeten bu söylediği şifre benim kullanıcı adımda olabilir yani bayağı eski olduğu için bir ihtimal. Bir de benden 6000 bin dolar istemiş, bunun devamı da gelecektir zaten eminim 😂 +18 yerlere girdiğimi yazmış ama ben Gmail kullanıyorum oraya kayıtlı olur ne varsa, bir de ben öyle sitelere niye e-postami yazayım 😂😂

Ve bu yazı arattigimda kopyasını burada gördüm.

IMG_20220313_235957.jpg
Screenshot_2022-03-14-00-00-04-757_com.google.android.apps.translate.jpg
Screenshot_2022-03-14-00-00-13-352_com.google.android.apps.translate.jpg
Screenshot_2022-03-14-00-00-20-686_com.google.android.apps.translate.jpg

Erda Yıldırım

80+ Gold
Hocam gerçek olduğuna inanmıyorum, ama gerçek ise madem Türksün göster ürksün hocam.
Bide ......hub dışında başka yerlerden izlemeyin.

İbrahim_Talha

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,954
İsim
İbrahim Talha DEMİR
Hocam dediği şifre ile o siteye giriş yapmış mıydınız ?

Kontfire

80+ Silver
Kameraniza bant çekin böyle dertleriniz olmasın. Büyük ihtimal fake işte kimi kandirirlarsa.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bir de hangi kategorileri izlediğinizi sorun, unutup sevdiğiniz video varsa linkini atsın bir işe yarasın. o.O2

İbrahim_Talha

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,954
İsim
İbrahim Talha DEMİR
Karşıdaki kişi hiçbir şekilde isminizle hitap etmemiş. Buna dikkat edin. Sonradan buraya değineceğim. Şimdi başta da belirttiğiniz gibi şifreniz çok kolaydı. Ve emin olun bu şifreyi bir çok kişi kullanıyor. Saldırgan da en çok kullanılan şifrelerden birini seçip size gelen mail gibi bir taslak hazırladı. Ve atıyorum, bunu 100.000 kişiye gönderdi. Gerçekten bir zamanlar 1000 kişi bu şifreyi kullanıyordu. Zaten şifresi tutmayan insanlar güldü, şaka zannetti ve spam klasörüne attı. Ama şifresi tutan insanlar buna inanıp paniğe kapılacaklar. Ve dediği gibi geri dönüş yaparlarsa saldırgan, şifresinin bu olduğunu öğrenecek ve çeşitli yollarla mazlum arkadaşımızı pençesine alacak. Ya da mazlum arkadaşımız inanıp 5k doları gönderecek :). Başta da dediğim gibi kişisel herhangi bir bilgi (isim) falan içermiyor. Çünkü bunu illa birinde tutacak mantığıyla bir sürü kişiye gönderdi :)
Umarım anlatabilmişimdir.

Yani kısacası gül geç. Spam klasörüne at. Bir de "aklından bir sayı tut" kitabını okumanı tavsiye ederim ;)

Dahası  
Reaksiyon skoru
184
İsim
Furkan Demirkıran
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Karşıdaki kişi hiçbir şekilde isminizle hitap etmemiş. Buna dikkat edin. Sonradan buraya değineceğim. Şimdi başta da belirttiğiniz gibi şifreniz çok kolaydı. Ve emin olun bu şifreyi bir çok kişi kullanıyor. Saldırgan da en çok kullanılan şifrelerden birini seçip size gelen mail gibi bir taslak hazırladı. Ve atıyorum, bunu 100.000 kişiye gönderdi. Gerçekten bir zamanlar 1000 kişi bu şifreyi kullanıyordu. Zaten şifresi tutmayan insanlar güldü, şaka zannetti ve spam klasörüne attı. Ama şifresi tutan insanlar buna inanıp paniğe kapılacaklar. Ve dediği gibi geri dönüş yaparlarsa saldırgan, şifresinin bu olduğunu öğrenecek ve çeşitli yollarla mazlum arkadaşımızı pençesine alacak. Ya da mazlum arkadaşımız inanıp 5k doları gönderecek :). Başta da dediğim gibi kişisel herhangi bir bilgi (isim) falan içermiyor. Çünkü bunu illa birinde tutacak mantığıyla bir sürü kişiye gönderdi :)
Umarım anlatabilmişimdir.

Yani kısacası gül geç. Spam klasörüne at. Bir de "aklından bir sayı tut" kitabını okumanı tavsiye ederim ;)
Hatırlıyorum zamanında şifreleri veya kullanıcı isimleri, benim ve kuzenimin adı ile sonuna da sayılar ekliyordum bu 123 gibi 12345 gibi...
büyük ihtimalle daha önceden kayıt olduğum bir yerde ki, bir site veri tabanı çöktü bu şahıs da alıp beni kandırmak istedi :)

anonym0us

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,607
İsim
Anon
Kayıt olduğun forum veya sitenin data leak edilmiştir kullanıcı adi sifren ve mail adresin ifsa olunca bunlar da fırsatı değerlendirmiş

Fabrizio Romano

80+ Platinum
En İyi Cevap
5
Şifrelerinizi doğum tarihi, anne baba ile alakalı günler yazmayın ayrıca 1234 gibi şifreleri de yazmayın.

NakreS14

80+ Platinum
En İyi Cevap
25
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,071
İsim
Serkan
Neyi ifşa edecekse etsin 6000 dolar kaç TL yapıyor farkında mı acaba :D

Mehmet Yılmaz

Vitreus