Neler Yeni

Maksimum 9000₺ bütçe ile sistem topluyorum. Tavsiyelere ihtiyacım var.

WinFamy

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Berkay Delier
Bütçe
9000
Selamlar ben Berkay. Ocak ayında maksimum 9000₺ ile bir sistem toplayacağım ve farklı açılardan gelen fikirlere ihtiyacım var.
Elimde iki adet sistem var

Birincisi eğer fiyatlar 3 günde değişmediyse yaklaşık 8700₺ civarı.
Büyük ihtimalle işlemcinin gücü, ekran kartını beslemeye yetmeyip darboğaz yapacağını düşünüyorum. Tahminim ryzen 5 2600 veya 2600x yeterli olacaktır ama onlarda stoklarda yok öyle bir sıkıntısı var. Yaklaşık 1 saat önce İnternet sitesinde stok var gözüküyordu 10 dk sonra yeniledim bir anda yok oldu.
2.PNG

İkincisi ufak değişikliklerle fiyatı azaltılabilir(azaltılırsa daha iyi olur :D). Yaklaşık Fiyat 9200₺

3.PNG

Ekran kartı olarak 5600xt seçtim 1660ti veya super olabilirdi ama testlerden gördüğüm kadarıyla 5600 daha güçlü.
Nvdia tarafından 1660 serisi kartlarda ilgimi çok çekti ama sistemi alacağım gün fiyat farkına göre karar vereceğim tabi sizin fikirlerinize de açığım 5600 kötü bir kart 1660 al derseniz ve ikna edici konuşursanız 5600'ü listemden eleyebilirim
Anakart olarak b450 tomahawk seçtim güzel bir indirimi vardı ama indirim bittikten sonra alabilirim yani güzel ve farklı bir öneriniz olursa açığım sadece gigabyte'ın s2h modeli olmasın anakarttan o kadar kısmak istemiyorum. Gigabyte'ın güzel bir marka olduğunu biliyorum ama s2h modelini pek beğenmiyorum .
İşlemci olarak ileri dönük olsun diye ryzen tercih ettim intel önerilerini ciddiye almam ryzen işlemcili bir sistem istiyorum. Tek umursamayacağım fikir intel fikri olabilir.
( Fanboy değilim sadece intel'i beğenmiyorum)

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,082,773
Üyeler
172,138
Son üye
atakan furkan kocak
Top Bottom