yemedeyanindayat
80+
basit pc heşreyini sök yarın tak açılır
R5 5500'de o/b ekran kartı mevcut değil maalesef. Görüntü verebilir sorun olsa da net bir şey söylemek mümkün değil. Driver kurup denerseniz performansında bir sıkıntı yoksa o zaman emin olabilirsiniz.AMD Ryzen 5 5500 Altı Çekirdek 3.60 GHz İşlemci
Asrock A520M-HVS AMD AM4 DDR4 Micro ATX Anakart
işlemci ve anakartım bu hocam bunda var mıdır acaba
ekran kartında bı sıkıntı olsa goruntu vermez demı hocam yanı sadece oyun performansına yansıcak bır sıkıntı yoktur ya da boyle bır sey olması mumkun mu ?
bu durumda saglam ekran kartında bıle goruntu vermedıgı ıcın anakartım kesın bozuk dıye kabul edıyorum hocam ama anakart ıslemcı fanını donduruyorR5 5500'de o/b ekran kartı mevcut değil maalesef. Görüntü verebilir sorun olsa da net bir şey söylemek mümkün değil. Driver kurup denerseniz performansında bir sıkıntı yoksa o zaman emin olabilirsiniz.
cok yakından tutmadık ama yıne de ondan mı kaynaklıdır hocamkeşke fön makinası ile kurutmasaydın kesin olarak bilmiyorum ama benim bildiğim fön makinası yakın tutarsan sıcaklıktan dolayı zarar verir kurulayıp bıraksaydın sorun olmazdı herhalde
hocam tam olarak ne yapmam gerekıyor sımdı tam anlamıyla nerelere yapayımKontak spreyle kahve görülen sıçrayan parçaları temizleyince çalışır yaklaşık 1 lt kola dökülmüş pcyi kurtardım temizleyerek. İşlemci soketinde, ekran kartı çipinde bile kola vardı. Kurtulur.
bılgısayar halen acılmıyor bekletıyorum halen 1 gun olmadıKontak spreyle kahve görülen sıçrayan parçaları temizleyince çalışır yaklaşık 1 lt kola dökülmüş pcyi kurtardım temizleyerek. İşlemci soketinde, ekran kartı çipinde bile kola vardı. Kurtulur.
açılmaz hocam işlem istiyo işte. kahve gelen parçaların sökülüp kontak spreyle yıkanıp fırçalayarak temizlenip kurutulması gerekiyor. ben öyle çözdüm kolalı kasayı. fotoğrafları bulamadım çekmiştim de 1 yıl falan oluyo.hocam tam olarak ne yapmam gerekıyor sımdı tam anlamıyla nerelere yapayım
Mesaj otomatik birleştirildi:
bılgısayar halen acılmıyor bekletıyorum halen 1 gun olmadı
Ekran kartını taktiğin PC de işlemci darboğaz olabilir yani işlemcileri ramleri aynı değildirhocam anakart gıtse ıslemcı fanı doner mı bi de degısık bı ekran kartı taktım aynı anakarta fanı dondurdu ekran kartı ısıgını yaktı ama goruntu vermedı kahve dokulen ekran kartını farklı bı ankartlı pc ye taktım fan dondu goruntu geldı ama normalde gta 5 ı cok ıyı oynatan ekran kartı kasmaya basladı oyunu oynatmadı kahve dokulen ekran kartı kahve dokulen anakartlı sıstemde hıc calısmıyor zaten ne goruntu verıyor nede fan cevırıyor
hocam kahve dokulen ekran kartını farklı sısteme taktım goruntu geldı fakat gta 5 ı rahat oynatan ekran kartı kasmaya basladı neden acaba belkı o pc de drıverlerı yoktu ondan mı yoksa ekran kartında da mı sıkıntı gorunmekte
Anakart temizlemek için solüsyonlar var ondan bir tane al boya fırçasıyla anakartı iyice temizle tahminimce bir hasar almadıysa düzelir.bilgisayarımın üsteki acma kapama duğmesinden asagı dogru kahve dokuldu baktıgımda ekran kartımın bazı noktalarında kahve sıcrama ızlerı var dı anakartıma da gelmıs olabılır bılmıyorum ama ıslemcım calısıyordu bılgısayarın dırekt gucunu kestım ve kurutma makınesıyle kuruttum ekran kartımı aynı pc ye taktıgımda goruntu vermedı ama ekran kartımı baska bır bılgısayara taktım orada da goruntu verdı ama oyunlarda kasıyordu anlamadım lutfen yardım edın ne yapmam lazım
not: ekran kartımın fanları bıle calısmıyordu harıcı bır sısteme taktım ekran kartı fanların donuyordu
kahve dokulen sısteme baska saglam bı ekran kartı taktım ama o da goruntu vermedı fakat ekran kartı fanım ve ısıgım yanıyordu ama goruntu yoktu sorun tam olarak ne cok karıstı ben anlayamadım ne yapmam gerekıyor lutfen yardım edın
lütfen yardım edınn