Çözüldü✓ Masaüstü bilgisayarımı kargoyla nasıl güvenli bir şekilde gönderebilirim

BttB

80+
Reaksiyon skoru
50
Başka bir şehre taşındığım için satın aldığım bilgisayar eski şehrimde kaldı.Kasayı ve monitörü kargolatıp göndermek istiyorum ancak biraz korkuyorum çünkü kasam COOLER MASTER HAF 500 TG
ekran kartım ROG strix 4080
İşlemcim 14900K
Monitör 27 inc
Bu konu hakkında yardımcı olabilir misiniz?

PTT ile gönder, bne monitör yollamıştım 100 TL daha fazla vererek güvence altına almışlardı, ürünün değerini sorup

• Beğen
Reaksiyonlar: BttB
Başka bir şehre taşındığım için satın aldığım bilgisayar eski şehrimde kaldı.Kasayı ve monitörü kargolatıp göndermek istiyorum ancak biraz korkuyorum çünkü kasam COOLER MASTER HAF 500 TG
ekran kartım ROG strix 4080
İşlemcim 14900K
Monitör 27 inc
Bu konu hakkında yardımcı olabilir misiniz?
Kasanın sığacağı bi kutu bulun ekran kartını çıkarıp ayrı paketleyin sallantıdan Pci-e slotu kırılabilir ondan sonra etrafını sarabildiğiniz kadar havalı poşetle sarın

• Beğen
2-3 metre hava kabarcıklı poşet alıp bir güzel sarın, kolinin boşluklarını gazete kağıtlarını buruşturarak destekleyin, kargoda 'KIRILABİLİR' etiketi yapıştırtın, bir şey olmaz.

• Beğen
Kasanın sığacağı bi kutu bulun ekran kartını çıkarıp ayrı paketleyin sallantıdan Pci-e slotu kırılabilir ondan sonra etrafını sarabildiğiniz kadar havalı poşetle sarın
Ekran kartı ve ya sıvı soğutucuyu çıkarmaya gerek var mı?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

2-3 metre hava kabarcıklı poşet alıp bir güzel sarın, kolinin boşluklarını gazete kağıtlarını buruşturarak destekleyin, kargoda 'KIRILABİLİR' etiketi yapıştırtın, bir şey olmaz.
Peki kasanın cam kısmını çıkarayım mı?

Kendi kutuları varsa köpüklü oluyor zaten en ekstra patpat denilen küçük hava kabarcıklı poşetler oluyor onlarla hasar alabilecek yerleri sar. Bence ürün çok ağır olacağı için kargo ücreti fazla çıkacak onun yerine otobüsle göndermeyi tercih ederdim.

Kargo ile göndereceksen bile kargoya verirken kırılabilir ürün olduğunu belirt standart kargo taşıması ile gitmez hasar alma riski daha az.

Diğer bir konu ekran kartını kesinlikle sök sıvı soğutmayı sökmene gerek yok

Ürünlerin ne kadar kargo ücreti çıkacağını öğrenmek için internetten kargo ücreti hesaplama yazarak bakabilirsin bir metre yardımıyla ürünün en boy ve yüksekliğini ölçüyorsun birde ağırlığını sana ortalama fiyatı veriyor

• Beğen

sıvı soğutucuyu çıkarmaya gerek yok. ekran kartı çıkacak ama o kesin. kasa camını çıkarmaya gerek yok .

ekran kartının kutusu duruyorsa ona koy .

monitör de aynı şekilde kendi kutusuna koy gönder .

bir şey olacağını zannetmiyorum. böyle kargolarsan

• Beğen

Camı çıkarmayın ayrı göndermek daha tehlikeli mümkünse camın köşelerine köpük veya yumuşak bişey koyun temperli cam köşeden darbe aldımı tuzla buz olur

• Beğen
Geri