Matematiği zayıf olan EA öğrencisi Sözel mi yapmalı ?

Aşık Diktatör

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Reaksiyon skoru
1,277
Halihazırda eşit ağırlık öğrencisiyim önümüzdeki dönem açığa geçip çalışmamı sıklaştıracağım ama bu zamana kadar bölüm seçme konusunda hayli isteksiz davrandım ve ne için bu kadar çalıştığımı anlamam biraz geç oldu. Size danışmak istediğim konu ise ben matematik yapamayan birisiyim, ilerletmeye çalıştığım konular vs. var fakat yapamıyorum önüme soru geldiği zaman boş boş kağıda bakıyorum eşit ağırlık bölümünde tyt-ayt matematik çok önemli ve çok düşük yapacağımı düşünüyorum (denemelerdeki sonuçlarıma bakarak). Ama sözel bölümlere daha yatkınım felsefem tarihim iyi ancak burada da seçmek isteyeceğim bölüm sayısı çok az ve gidebileceğim üniversitede başarı olarak sınırlı .Sözelde seçmek isteyeceğim bölüm İletişim (radyo televizyon sinema, habercilik ) (radyo televizyon sinema /bu bölüm devlet okullarında değil de vakıfta okunmalı deniyor ne kadar doğru?) onun harici pek ilgimi çekmiyor .
Burda da vakıf üniversitelerini burslu tutturamazsam gidebileceğim 3 üni kalıyor Galatasaray-İstanbul-Marmara .Galatasaraya gidebileceğimi düşünmüyorum ama şu an ki sözel netlerimle ilk 20k ya girebilirim daha da iyi olabilir. Sizce bu iki üniversite arasında hangisi seçilmeli ve neden ? Ya da iletişim bölümü seçmek mantıklı mı? Bu durumda ayt mat yapmadan sözel bölümü çözmek mantıklı mı? Ya da eşit ağırlıkta matematiğim kötü olmasına rağmen devem etmeli miyim?
Ek olarak tyt de matematik netim 20 yi geçmiyor türkçe 35 ve üstü sosyal 15 ve üstü fen 10 civarı . Ayt denemelerinde ise matematiğim 0 denebilir ve sınava 4 ay gibi kısıtlı bir süre kaldı .
Yardımcı olursanız sevinirim.
obp puanım 80

Son düzenleme:
Geri