Matematik yapamama problemi

Yakup.

80+ Gold
En İyi Cevap
10
Reaksiyon skoru
6,750
İyi forumlar, şuanda üniversite sınavına hazırlanıyorum. Diğer derslerimde sıkıntım yok ancak bu matematik olmuyor, deneme sınavım gayet iyi geçiyor sonra sonucuma bi’ bakıyorum matematik yüzünden netim düşük. Benim gibi olup halledenler tecrübelerini aktarabilir mi?

Nasıl çalışacağım? Bol bol soru, video izle çöz gibi yerine öneriniz var mı hocam?
Karekök sıfır çok kolay bir kitaptır zaten. Yapamadığın ya da yaptığın soruların hemen hemen hepsinin çözümlerini izle. Nasıl çözüldüğüne bak. Ben ayt mat için yapmıştım bunu çok işime yaramıştı. Yapabildiğim ama zorlandığım sorularında çözümlerini izlerdim kafamda daha iyi oturması için. Çok fazla unuttuğun bir soru tipini duvara veya masana asabilirsin. Gördükçe tekrar edersin. Soru çözerken bir formülü unutuyorsan bi kağıda yaz onu yanına al o şekilde çöz. Mesela ilk n terim toplamı veya küp açılımları önemlidir. Bunları deneyebilirsin. Ve çok dert etme yoksa motivasyon düşüklüğü yaşayabilirsin ve zor taplanırsın. Bu da en kötüsü yani bir süre boyunca hiç çalışamamak demek. Tyt mat nankördür ayrıca elin alıştıktan sonra da bırakmaman lazım.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

Forum istatistikleri

Konular
1,206,678
Üyeler
193,113
Son üye
tahamertcim
Geri