Neler Yeni

Mavi Ekran Mavi Ekran Hataları Alıyorum

Dahası  
Reaksiyon skoru
7
İsim
alihan inci
Herkese merhaba yaklaşık 20 gündür çeşitli mavi ekran hatası almaktayım. Gerek oyun oynarken gerek normal masaüstünde takılırken mavi ekran veriyor sistem yeniden başlıyor bazen günde 10 kere farklı farklı verebilirken bazen bütün gün boyunca hata vermiyor. Bilgisayara format attım çözemedim denemediğim çözüm kalmadı minidump dosyasını aşağıda paylaşıyorum. Sorunumu çözebilirseniz çok sevinirim.

buna ek olarak sisteme memtest86 testi yaptım çıkan sonuçta burada ;

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,949
İsim
Emre Zengin
Herkese merhaba yaklaşık 20 gündür çeşitli mavi ekran hatası almaktayım. Gerek oyun oynarken gerek normal masaüstünde takılırken mavi ekran veriyor sistem yeniden başlıyor bazen günde 10 kere farklı farklı verebilirken bazen bütün gün boyunca hata vermiyor. Bilgisayara format attım çözemedim denemediğim çözüm kalmadı minidump dosyasını aşağıda paylaşıyorum. Sorunumu çözebilirseniz çok sevinirim.

buna ek olarak sisteme memtest86 testi yaptım çıkan sonuçta burada ;
Donanımsal RAM hatası vermiş bilgisayar. RAM'lerden birini sistemden sök bakalım. 1-2 gün aynı sorunların devam edip etmeyeceğine bak. Ortalama 1-2 saat baktın sorun yok bu sefer BIOS'tan XMP'yi aktif hale getirip sorunun devam edip etmeyeceğine bak. Eğer etmezse şuan da takılı olanı çıkarıp diğerini takıp test et bakalım aynı şekilde.

Dahası  
Reaksiyon skoru
7
İsim
alihan inci
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Donanımsal RAM hatası vermiş bilgisayar. RAM'lerden birini sistemden sök bakalım. 1-2 gün aynı sorunların devam edip etmeyeceğine bak. Ortalama 1-2 saat baktın sorun yok bu sefer BIOS'tan XMP'yi aktif hale getirip sorunun devam edip etmeyeceğine bak. Eğer etmezse şuan da takılı olanı çıkarıp diğerini takıp test et bakalım aynı şekilde.
Sorunum ram ise aslında değiştirmek istiyordum zaten bu bahaneyle değiştirmiş olurum 32 gb dönmeyi düşünüyordum tam olarak sorunum ram mi ? başka bir donanımda sıkıntı yok sanırım değil mi ?

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,949
İsim
Emre Zengin
Sorunum ram ise aslında değiştirmek istiyordum zaten bu bahaneyle değiştirmiş olurum 32 gb dönmeyi düşünüyordum tam olarak sorunum ram mi ? başka bir donanımda sıkıntı yok sanırım değil mi ?
Öyle görünüyor hocam. Dediğim şekilde tek tek bakarsan kesin sonuç alırız.

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,949
İsim
Emre Zengin

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,949
İsim
Emre Zengin

emel06

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
emel çetinşahin
Kardeşim sğürücü güncellemelerinde sorun olabilir sabit disk veya diğer donanım bileşenlerinde sorunlar olabilir bazen virüs yada kötü amaçlı yazılımlarda etkiliyor olabilir bunlara bakabilirsin bende de olmuştu bak bir tane link buldum orayı da bi incele istersen

Dahası  
Reaksiyon skoru
7
İsim
alihan inci
Kardeşim sğürücü güncellemelerinde sorun olabilir sabit disk veya diğer donanım bileşenlerinde sorunlar olabilir bazen virüs yada kötü amaçlı yazılımlarda etkiliyor olabilir bunlara bakabilirsin bende de olmuştu bak bir tane link buldum orayı da bi incele istersen

Sorun ram değil mi ? 2 gün önce w11 kurdum daha yeni formatlandı sistem kısacası driver hepsi güncel
Mesaj otomatik birleştirildi:

2'sinde de aynısını mı yaptı? Eğer yaptıysa yeni Minidumpları paylaşır mısın?
Minidump dosyası burada

Son düzenleme:

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,949
İsim
Emre Zengin
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç