Marka Model: Casper Excalibur G870
İşlemci: İntel i5 12450H - Laptop
Ekran Kartı: Nvidia RTX 4050 (105W) 6GB - Laptop
Ram: 32 GB DDR4
SSD: 500GB (Hangi Marka Bilmiyorum) + 2TB (Samsung 970 Evo Plus)
İşletim Sistemi: Windows 10 Single Language
Hata: Pfn List Corrupt Minidump Dosyası
Daha önce sistemimde windows 11 single language kullanıyordum driver sorunu yaşıyordum intel ve nvidia driverleri çakışması sorunu bazı oyunlarda performans kaybım oluyordu ve uzun süredir termal macun yenilenmediği için işlemcim 100 derece ekran kartım 85 derecelere kadar çıkıyordu
2 hafta önce bilgisayarımı casper servisinde bakıma götürdüm termal macun ve genel temizlik yapıldı 16gb olan ram 32gb'a yükseltildi daha sonra bende evde driver sorunlarından ötürü temiz format attım w11 (single language)
Sürekli mavi ekran hataları almaya başladım hepsi farklı bir mavi ekran hatası geliyordu pfn list corrupt geliyordu memory corraption geliyordu günde 3 kere ve oyunlarda kendi kendine kapanıyordu Bkz: lol ve gta5
Format kaynaklı sıkıntı olduğunu düşündüğüm için bu sefer windows 10 single language kurdum şimdi sadece pfn list corrupt geliyor ve günde 1 hatasını veriyor
Not 1: Anakarta gömülü windows 11 single language lisansı bulunuyor
Not 2: AIDA64 ile işlemciyi stress testine soktum sıkıntı gözükmüyor
Not 3: Furmark ile ekran kartını stress testine soktum sıkıntı gözükmüyor
Not 4: Memtest86 ile ram testi yaptım sıkıntı gözükmüyor
Not 5: HDD Sentinel ile ssdyi kontrol ettim işletim sistemi kurulu olan 500GB ssd yüzde 90 sağlıkta oyunların kurulu olduğu ssd yüzde 100
İşlemci: İntel i5 12450H - Laptop
Ekran Kartı: Nvidia RTX 4050 (105W) 6GB - Laptop
Ram: 32 GB DDR4
SSD: 500GB (Hangi Marka Bilmiyorum) + 2TB (Samsung 970 Evo Plus)
İşletim Sistemi: Windows 10 Single Language
Hata: Pfn List Corrupt Minidump Dosyası
Daha önce sistemimde windows 11 single language kullanıyordum driver sorunu yaşıyordum intel ve nvidia driverleri çakışması sorunu bazı oyunlarda performans kaybım oluyordu ve uzun süredir termal macun yenilenmediği için işlemcim 100 derece ekran kartım 85 derecelere kadar çıkıyordu
2 hafta önce bilgisayarımı casper servisinde bakıma götürdüm termal macun ve genel temizlik yapıldı 16gb olan ram 32gb'a yükseltildi daha sonra bende evde driver sorunlarından ötürü temiz format attım w11 (single language)
Sürekli mavi ekran hataları almaya başladım hepsi farklı bir mavi ekran hatası geliyordu pfn list corrupt geliyordu memory corraption geliyordu günde 3 kere ve oyunlarda kendi kendine kapanıyordu Bkz: lol ve gta5
Format kaynaklı sıkıntı olduğunu düşündüğüm için bu sefer windows 10 single language kurdum şimdi sadece pfn list corrupt geliyor ve günde 1 hatasını veriyor
Not 1: Anakarta gömülü windows 11 single language lisansı bulunuyor
Not 2: AIDA64 ile işlemciyi stress testine soktum sıkıntı gözükmüyor
Not 3: Furmark ile ekran kartını stress testine soktum sıkıntı gözükmüyor
Not 4: Memtest86 ile ram testi yaptım sıkıntı gözükmüyor
Not 5: HDD Sentinel ile ssdyi kontrol ettim işletim sistemi kurulu olan 500GB ssd yüzde 90 sağlıkta oyunların kurulu olduğu ssd yüzde 100