Neler Yeni

Mavi ekran sorununu nasıl çözebilirim.

hknsrcm

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Hakan Sarıçam
İşlemci AMD Ryzen 3 1200 Quad-Core Processor, 3100 MHz, 4 çekirdek, 4 mantıksal işlemci.

Yüklü fiziksel bellek (RAM) Corsair Vengenance LPX 16,0 (2x8) GB.

Temel kart ürünü MSI A320M PRO-VH Plus(MS-7B07)

Adı NVIDIA GeForce GTX 1050 Ti 4 GB.

Özelliklerim bunlar.

Bilgisayarım yaklaşık 2-3 saat sonra mavi ekran ya da siyah ekran veriyor ve kendisini kapatıyor. Mavi ekran sorunlarını araştırdım 1 aydan beri çözmeye çalışıyorum, her türlü sorunları düzelttim ama ginede aynı hataları veriyor ya da farklı bir hata veriyor. Driverlarımın hepsi güncel her şeyi tertemiz kurdum C diskimin formatladım tamamen fakat yine de aynı sorunları yaşıyorum. Oyunlarımda hiçbir şekilde sorun yaşamıyorum FPS'ım 300'lerde CS:GO'da veya başka bir oyunda drop yemioyurm ama bir anda dediğim gibi kapanıyor ya da mavi ekran veriyor. Yardımcı olursanız sevinirim.

https://drive.google.com/file/d/12jcMTlc189i7OfnW8xZSLmHpCi5jcaBX/view?usp=sharing (minidump) dosyaları buradadır.

Emirhandkee

80+ Titanium
En İyi Cevap
45

Trieetz

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,052
İsim
Trieetz
  • GPU-Z yazılımını kaldırın.
  • Memtest86 ile ram testi yapıp sonuçları paylaşın.

• CMD yönetici olarak çalıştırıp bu komutları girin.
Kod:
SFC /scannow
DISM /Online /Cleanup-Image /CheckHealth
DISM /Online /Cleanup-Image /ScanHealth
DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth

• Windows Update çalıştırın.
  • BİOS güncelleyin. BİOS güncellemesi yaparken güç kesilmesin kesinlikle yoksa yazılımsal sorun yaşarsınız elektrik kesintisi olan bir bölgedeyseniz yapmayın bu işlemi.

oguzhnsrmn

80+ Gold
En İyi Cevap
8
  • GPU-Z yazılımını kaldırın.
  • Memtest86 ile ram testi yapıp sonuçları paylaşın.

• CMD yönetici olarak çalıştırıp bu komutları girin.
Kod:
SFC /scannow
DISM /Online /Cleanup-Image /CheckHealth
DISM /Online /Cleanup-Image /ScanHealth
DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth

• Windows Update çalıştırın.
  • BİOS güncelleyin. BİOS güncellemesi yaparken güç kesilmesin kesinlikle yoksa yazılımsal sorun yaşarsınız elektrik kesintisi olan bir bölgedeyseniz yapmayın bu işlemi.
Hocam ben memtest yapmayı unuttum sorry yarın yapicam kızmayın

Trieetz

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,052
İsim
Trieetz
Hocam ben memtest yapmayı unuttum sorry yarın yapicam kızmayın
Uzun sürüyor bu yüzden yarın yapın. 2 saat civarı sanırım. Hepsini ypaın sonuçları paylaşın özellikle ram testinin sonuçlarını.

oguzhnsrmn

80+ Gold
En İyi Cevap
8
Uzun sürüyor bu yüzden yarın yapın. 2 saat civarı sanırım. Hepsini ypaın sonuçları paylaşın özellikle ram testinin sonuçlarını.
Konu sahibi değilim başka konuda 2 gün önce yardımcı oldunuz dump dosyasında memtest yakın demiştiniz memtest64 mu yapam 86 mi

Trieetz

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,052
İsim
Trieetz
Öncelikle konunuzu paylaşırsanız iyi olur takip edeyim konuyu ayrıca memtest86 yapmalısın en iyisi ve en sağlam test yapanı bu.

oguzhnsrmn

80+ Gold
En İyi Cevap
8
Öncelikle konunuzu paylaşırsanız iyi olur takip edeyim konuyu ayrıca memtest86 yapmalısın en iyisi ve en sağlam test yapanı bu.

Yeni konu açıp etiketlerim hocam

Top Bottom