A72 daha güncel bir telefon daha iyi olur tabii ki Note 10 Lite'tan. Ancak ben aradaki 1000 lira farka değecek bir şey gerçekten görmüyorum A52 ile. Bilen varsa anlatabilirse de iyi olur forumdayız sonuçta ve bilgilenmek iyidir. Diğer konularda ise evet SE 2020'nin ekranı küçük olduğundan ötürü ve çözünürlüğü düşük olduğundan ötürü daha az güç tüketiyor ancak 1800 yine az kalıyor bana göre. Şahsen fazla para koymaz A52 alırdım. Ya da amiral gemisi S20 alırdım. Oyun oynamıyorsanız tabi bu önerilerim. Oyun oynayanlar için pek bir tavsiye veremem.
A72 ve A52 aynı Snapdragon 720G işlemci kullanıyorlar. Kameraları aynı fakat A72'de 3x optik zoom bulunuyor. Ekranı daha büyük bu sebeple güç tüketimi de kısmen daha fazla. mAh bu yüzden belki de daha yüksektir. Yani kısmen ikisi de batarya olarak aynı süreye sahip denebilir. Ayrıca tam emin olamamakla beraber A52'den 15W şarj adaptörü çıkıyor A72'den ise 25W. Bu farklılıklar için ben şahsen 1000 lira fazla vermeyi gerekli bulmuyorum. Tabi isteyen varsa vermekte de özgürdür yani. Sonuçta özelliğe para veriyorsunuz.
Not: A72'nin sanırım 256GB olanı da bulunuyor yani A52 ile bir farkı da depolamaymış, eğer o versiyonunu alacaksanız aradaki farkı en azından daha mantıklı kılabilir bu durum. Fiyatına bakıp karar verin bence.