Neler Yeni

Öneri Max. veririmlilik adına kasa fanı dizilimi

bartu35

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
209
İsim
Bartu
Ön kısımda bulunan en üstteki fan radyatöre soğuk hava sağlayacaktır yine ama isterseniz öne de takabilirsiniz.
Evet aslında hiç öyle düşünmemiştim. En üst fan hatta orta fan bile soğuk hava sağlayabilir. Bir de öyle deniyim. Cevaplayan herkese teşekkürler (y)

$ilent

80+ Titanium
En İyi Cevap
2
Kasa Corsair Carbide Serisi 275R, sıvı soğutucu ise CM Masterliquid Lite 240'lık

Mesaj otomatik birleştirildi:

Sıvı soğutucunun fanlarını içeri hava alıcak şekilde, radyatörün önünde mi konumlanmalı?

Tepeye takarsanız fanlar içerdeki havayı tepeye yani dışarı atıcak şekilde olmalı:

corsair-780t-7.jpg

Sıvı soğutma böyle olmalı.

bartu35

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
209
İsim
Bartu
Radyatör havayı dışardan almıyomu la. Yanlış biliyor olabilirim ama eğer dışardan alıyorsa (doğruysam) 3 fan önden 2 yukardan alırken kasa ferahlar 1 arkadaki köle gibi çalışır.
Evet işte yaklaşık 5-6 aydır Xigmatek kasamı öyle kullanıyorum. 3 ön emiş-2 üst emiş sıvı soğutucu ve 1 egzoz. Egzoz fanının canı çıktı.

Tepeye takarsanız fanlar içerdeki havayı tepeye yani dışarı atıcak şekilde olmalı:

Alıntıyı görüntüle

ben de aynı böyle monteli şuan fakat. fanların yönü farklı dışarıdan hava emiyor. yanlış kullanıyormuşum.

4101995

80+ Gold
En İyi Cevap
24

Alıntıyı görüntüle

Evet işte yaklaşık 5-6 aydır Xigmatek kasamı öyle kullanıyorum. 3 ön emiş-2 üst emiş sıvı soğutucu ve 1 egzoz. Egzoz fanının canı çıktı.

ben de aynı böyle monteli şuan fakat. fanların yönü farklı dışarıdan hava emiyor. yanlış kullanıyormuşum.
Doğru kullanırsan 3 + 3 Olur denge sağlanır mantıken :D.

tunahangenç

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,301
İsim
Tunahan Genç
Kasa Corsair Carbide Serisi 275R, sıvı soğutucu ise CM Masterliquid Lite 240'lık

Sıvı soğutucunun fanlarını içeri hava alıcak şekilde, radyatörün önünde mi konumlanmalı?
hocam iki fanlı sıvı soğutman mı var

Uygâr

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,556
İsim
Uygar Güllüpınar
Instagram
lilnyks0
Selamlar arkadaşlar. Elimde 4 adet 120'lik kasa fanı ve 1 adet 240'lık cooler master sıvı soğutucu mevcuttur. Sizce -1 egzoz fanı olucak şekilde- fanları ne şekilde yerleştirmeliyim?
Arkaya 1 fan egzoz yap sonra 3 tane içeri hava veren yap ön tarafa sonrasında en üst tarafa sıvı soğutmanı takabilirsin.

bartu35

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
209
İsim
Bartu
Top Bottom