am5 çok pahalı ram lerim 32 veda edeceğim onlara da ayrıca am4 de de 5700x3d ler var en az ama çok uçuk yani A320M-K dan B550 fark etmezse kalacağım veya 2.ellerde B450 ler var tepe model de ne artısı olur bilemiyorum 2.el fiyatları da normal değil bence B450 de Pcı-E 3.0 bu arada 4.0 olması da aşırı bir anlam ifade etmiyor yanlış değilsem 4070 de x16 kullanıyor 3.0 de de ddr5 de alsak 6 çıkacak sonra 7 yetişmek zor bütün para bunlara gider bir de bu anakart var başka da yok ama maxsun daha iyi tasarımda vrm kısmı vesaire https://app.hb.biz/wtY6vT5tFLOAartısı olmaz zaten sistem problemsiz işliyor şuan , maxsun marka kartlar dışardan hoş gözüküyor malzeme olarakda dolu gibi ama uzun yıllar ne olur bilmiyorum diğer en büyük kafama takılan konu yazılım bios desteği ve problemsizliği nasıldır ?
bana güven vermiyor özellikle bios tarafı sıkıntı olabilir anakartta her zaman çok önem verilmiyor sistemlerde en ucuz kafasına gidiyoruz genelde işlemci ekran kartına para basıyoruz ama aslında anakart sistemin temeli oradaki aksatlık ve uyumsuzluklar komple sistemi çöp ediyor ben olsam risk almam ki ucuzda değil zaten 2. el çok iyi anakartlar alınabilir veya sıfır biraz fazla biraz eksik kendini kanıtlamış markalardan alınabilir
ilave olarak am5 geçme zamanı geldi de geçiyor ram krizi olmasa bende am5 gecicem bende ki anakart işlemcide daha iyi yapmak istiyorum ama ram fiyatlarını görünce am4 devam etmeye karar verdim o yüzden de am4 para harcamıyorum belki am6 da geçeriz bilmiyorum
bence devam et boşuna para harcama ilerde durumlar değişir ise am5 veya am6 yaparsın dedıgım gıbı boşuna am4 yatırım yapmaam5 çok pahalı ram lerim 32 veda edeceğim onlara da ayrıca am4 de de 5700x3d ler var en az ama çok uçuk yani A320M-K dan B550 fark etmezse kalacağım veya 2.ellerde B450 ler var tepe model de ne artısı olur bilemiyorum 2.el fiyatları da normal değil bence B450 de Pcı-E 3.0 bu arada 4.0 olması da aşırı bir anlam ifade etmiyor yanlış değilsem 4070 de x16 kullanıyor 3.0 de de ddr5 de alsak 6 çıkacak sonra 7 yetişmek zor bütün para bunlara gider bir de bu anakart var başka da yok ama maxsun daha iyi tasarımda vram kısmı vesaire https://www.hepsiburada.com/biostar-b550mt-ddr4-4400mhz-s-v-gl-am4-micro-atx-anakart-p-HBCV00007KS5Z0?magaza=Hepsiburada&utm_source=akakce&utm_medium=cpc&utm_campaign=sc:hb-ecom.sr:akakce.mdricecomp&utm_content=agnm:hb&wt_pc=akakce&adj_t=1fmpah5v_1fmqteof&adj_campaign=akakce&v=1.39