Neler Yeni

MD-2 Sistem Düşük GPU Kullanımı

Bora35

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Bora Çetin
merhaba md2 sistemde eklediğim fotoğraftaki gibi düşük gpu kullanımı alıyorum ayarlar nvidia nın optimum ayarları msaa 4x teyken %97 civarı oluyor o zamanda bazen 58 55 fps leri görüyorum kapatınca da 80+ fps lere çıktığı oluyor ama araba sürmeye başlayınca böyle fps 48 civarlarına düşüyor online da daha da beter gpu kullanımı bazen %40 lara düşüyor 35 37 fps aldığım oluyor bios ekran kartı işlemci driverları hepsi güncel
bu aynı sorunu warzone da da yaşıyorum genelde %70 lerde takılıyo şuana kadar bu 2 oyunda yaşadım bu sorunu rocket league falan oynarken %95 çalışıyor dikkatimi çeken şey ise fps ve gpu düşüşü oyunlarda şehirlerde hep yaşanıyor. çok fazla konu okudum çoğu dual channel cpu darboğazı gibi yerlere çekmiş aynı cpu + gpu ile 90-100+ alan gördüm gta 5 te aynı şekilde warzone da herhangi bir gpu kullanımı yaşamadan oynayanda yardımcı olursanız sevinirim.

Ekler

• Grand Theft Auto V Screenshot 2021.02.28 - 22.58.12.77.png
    Grand Theft Auto V Screenshot 2021.02.28 - 22.58.12.77.png
    3.7 MB · Hit: 122

Mr. Edri

80+ Platinum
En İyi Cevap
26
Dahası  
Reaksiyon skoru
23,308
İsim
.
merhaba md2 sistemde eklediğim fotoğraftaki gibi düşük gpu kullanımı alıyorum ayarlar nvidia nın optimum ayarları msaa 4x teyken %97 civarı oluyor o zamanda bazen 58 55 fps leri görüyorum kapatınca da 80+ fps lere çıktığı oluyor ama araba sürmeye başlayınca böyle fps 48 civarlarına düşüyor online da daha da beter gpu kullanımı bazen %40 lara düşüyor 35 37 fps aldığım oluyor bios ekran kartı işlemci driverları hepsi güncel
bu aynı sorunu warzone da da yaşıyorum genelde %70 lerde takılıyo şuana kadar bu 2 oyunda yaşadım bu sorunu rocket league falan oynarken %95 çalışıyor dikkatimi çeken şey ise fps ve gpu düşüşü oyunlarda şehirlerde hep yaşanıyor. çok fazla konu okudum çoğu dual channel cpu darboğazı gibi yerlere çekmiş aynı cpu + gpu ile 90-100+ alan gördüm gta 5 te aynı şekilde warzone da herhangi bir gpu kullanımı yaşamadan oynayanda yardımcı olursanız sevinirim.
Advenced'de uzaklıkla ilgili bir ayar var, onu 0'a getirin, muhtemelen çözülür.

Bora35

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Bora Çetin
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
advanced ayarlarının hepsini kapattım işe yaramadı yine de cmos sıfırlama diye yeni bir yöntem gördüm yabancı birinde pekte ne olduğunu bilmediğimden karıştırasım yok aslında ama en son çare onu denemek olucak gibi

Bora35

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Bora Çetin
demek istediğim tam olarak bu

Ekler

• Grand Theft Auto V Screenshot 2021.03.01 - 00.08.09.73.png
    Grand Theft Auto V Screenshot 2021.03.01 - 00.08.09.73.png
    2.6 MB · Hit: 103
  • Grand Theft Auto V Screenshot 2021.03.01 - 00.08.18.67.png
    Grand Theft Auto V Screenshot 2021.03.01 - 00.08.18.67.png
    2.9 MB · Hit: 110

Bora35

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Bora Çetin
yok valla heryere baktım yabancı forumlarına videolara bazısı yeni ekran kartları yüke binmedikçe tam güçte çalışmaz demiş bazıları işlemci darboğazı demiş ki benim işlemci ekran kartı ikilisinde öyle bir sorun yok bazısı da ramin dualchannel olmaması yani tek 16 gb ram veya tek 8 gb ram olması gibi bende 2x8 ram var dual çalışıyolar herkes hazır cevap bunları söylüyo baktı bunlarda sorun yok oyunun optimizasyonu sıkıntılı falan diye oyuna sallıyolar aynı sistemle benchmark yapan adamların oynadığı oyunla aynı oyunu oynuyorum onda optimizasyon sorunu yoksa bende de olmaması lazım işin kısası yukarda saydığım her şeyin benim gibi tamsa kimse de cevabın yok

AKAsienna

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
254
İsim
Akif Kaya
yok valla heryere baktım yabancı forumlarına videolara bazısı yeni ekran kartları yüke binmedikçe tam güçte çalışmaz demiş bazıları işlemci darboğazı demiş ki benim işlemci ekran kartı ikilisinde öyle bir sorun yok bazısı da ramin dualchannel olmaması yani tek 16 gb ram veya tek 8 gb ram olması gibi bende 2x8 ram var dual çalışıyolar herkes hazır cevap bunları söylüyo baktı bunlarda sorun yok oyunun optimizasyonu sıkıntılı falan diye oyuna sallıyolar aynı sistemle benchmark yapan adamların oynadığı oyunla aynı oyunu oynuyorum onda optimizasyon sorunu yoksa bende de olmaması lazım işin kısası yukarda saydığım her şeyin benim gibi tamsa kimse de cevabın yok
ne yazık ki ben de bulamadım oyunu bıraktım

Bora35

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Bora Çetin
cod warzone da da var aynı sorun rust ,apex legends, the forest olsun bunlarda ekran kartı kullanımım normal

Bora35

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Bora Çetin
Düşünmeniz yeter sanırım yıllarını bilgisayara vermiş biriyle konuşmam lazım ayrıca bu hafta içerisinde ekran kartını arkadaşımın bilgisayarında deneyeceğim kendisinde 3700x var darboğazın imkansız olacağı bi sistem eğer değişiklik olursa geri dönüş yaparım buraya

Bora35

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Bora Çetin
Evet başka bir arkadaşım geldi rtx 2060 ekran kartını sistemime taktım düşük gpu kullanımı devam etti maalesef kendi ekran kartımı onun bilgisayarında deyenemedim pci girişi 6+2 yerine düz 8 olduğu için ama anladığım kadarıyla r3 3100 gtx 1650 supere yetmiyor sanırsam en azından tam verim için r5 3600 almak lazım yakında işlemciyi satıp 3600 e geçmeyi düşünüyorum

Top Bottom