Neler Yeni

🟠 MEB Bakanı Tekin: "Tüm okullarda müfredatı değiştiriyoruz!"

Dahası  
Reaksiyon skoru
6,977
İsim
Burak Karadağ
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, müfredatın çok ağır olduğunu ve derslerde sadeleştirmeye gideceklerini duyurdu. Tekin, "İlkokul, ortaokul ve lisede tekrar eden konular var bunlara bakacağız ve müfredattan çıkartacağız. Aralık ortasında bir toplantıyla açıklayacağız." dedi.

"TEKRAR EDEN KONULARI ÇIKARACAĞIZ"​

"ARALIK AYINDA AÇIKLAYACAĞIZ"​

Tekin sözlerini şöyle sürdürdü: "Müfredat çok ağır öğretmenler konuları yetiştiremiyor. Müfredat ağır, hafifleteceğiz. Yeni dersler eklenebilir ve mevcut derslerden çıkartılanlar olabilir. Aralık ortasında bir toplantıyla açıklayacağız. Her dersi ilgili konunun uzmanları çalışıyor. Bu çalışmalar tamamlandığında her ders için oluşturulan komisyondaki alan uzmanları gerekli değerlendirmelerde bulunacak ve bu değerlendirmeler sonucunda da değişikliğe gidilecek. Ortaokulda neredeyse lisans düzeyinde okutulan konular mevcut. Yeni ders de eklenebilir, aynı zamanda mevcut derslerden de çıkartmalar olabilir.

son-dakika-milli-egitim-bakani-tekin-tum-16489645_5001_m.jpg

TİTAN.

80+ Platinum
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, müfredatın çok ağır olduğunu ve derslerde sadeleştirmeye gideceklerini duyurdu. Tekin, "İlkokul, ortaokul ve lisede tekrar eden konular var bunlara bakacağız ve müfredattan çıkartacağız. Aralık ortasında bir toplantıyla açıklayacağız." dedi.

Tekin sözlerini şöyle sürdürdü: "Müfredat çok ağır öğretmenler konuları yetiştiremiyor. Müfredat ağır, hafifleteceğiz. Yeni dersler eklenebilir ve mevcut derslerden çıkartılanlar olabilir. Aralık ortasında bir toplantıyla açıklayacağız. Her dersi ilgili konunun uzmanları çalışıyor. Bu çalışmalar tamamlandığında her ders için oluşturulan komisyondaki alan uzmanları gerekli değerlendirmelerde bulunacak ve bu değerlendirmeler sonucunda da değişikliğe gidilecek. Ortaokulda neredeyse lisans düzeyinde okutulan konular mevcut. Yeni ders de eklenebilir, aynı zamanda mevcut derslerden de çıkartmalar olabilir.

Eğitim sistemini nasıl daha kötü yaparız diye düşünüp sonunda karara varmışlar sanırım

Jyadaus

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
117
İsim
Alperen ŞAHİN
çoğu derste son 2 üniteyi işlemiyordu hocalar. düzgün yapılırsa ne ala. yeni gelen derslerden şüpheliyim, kendisi tarikat bağlantılı birisi.

Yunus

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,688
İsim
Yunus
İlgilendiği Kategoriler
Kripto Paralar, İşlemci overclock(az), Monitör
Eğitim sistemini nasıl daha kötü yaparız diye düşünüp sonunda karara varmışlar sanırım
Varamamışlar aralıkta karara varıcaklar
İyi ki bu sene mezun oldum da kurtuldum meb'den

Helenov

80+
Derslerin tekrar ettiği doğru ama iyi bir müfredat hazırlayacakları şüpheli. Din derslerini arttıracaklar gibi.

Jyadaus

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
117
İsim
Alperen ŞAHİN

Gri Caner

80+ Titanium
En İyi Cevap
7
Bu bakan da Mehmet Şimşek gibi bir şey yaptığını, iyi şeyler ortaya koymak istediğini belli ediyor. Düzgün yapılırsa iyi olur.

prmdmnn

80+ Bronze

Açık Lise mezunuyum, acaba Açık Lise'de neler olacak?

1721

80+ Bronze
matematikte bi şey bırakamdınız zaten, az daha konu çıkarsa lise matematiği ilkokul matematiğine döner

PokemonTR

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
589
İsim
Salih ÇARDAK
Din dersine ek din ile bağlantılı dersler gelmeli, din kültürü dersi derinleştirilmeli... Dine dair seçmeli derslerin sayısı arttırılmalı ve imam hatiplerde erkek ve kız sınıfları komple ayrılmalıdır. Kur'an'ı Kerim daha da yaygınlaşması gerekli, son olarak medrese sisteminin temelleri atılmalı ^^

1721

80+ Bronze
Din dersine ek din ile bağlantılı dersler gelmeli, din kültürü dersi derinleştirilmeli... Dine dair seçmeli derslerin sayısı arttırılmalı ve imam hatiplerde erkek ve kız sınıfları komple ayrılmalıdır. Kur'an'ı Kerim daha da yaygınlaşması gerekli, son olarak medrese sisteminin temelleri atılmalı ^^
her türlü din dersi seçmeli olmalıdır. kimseye zorla din dersi dinletilmemeli.

Dahası  
Reaksiyon skoru
130
İsim
morofobik
Steam
Yok
Twitter
Yok
Facebook
Yok
Discord
Yok
Reddit
https://www.reddit.com/user/morofobik
matematikte bi şey bırakamdınız zaten, az daha konu çıkarsa lise matematiği ilkokul matematiğine döner
Bizim lisede mat-2 ye çalıştığımız konulara yurtdışında üniversitelerde öğretiliyor, bence azaltılması iyi olur.

Top Bottom