Barış Yalçın
80+ Platinum
- En İyi Cevap
- 20
Hala ısınıyor ve hızlı bozulma ihtimali de kesin olamamakla beraber var.Biraz geç yazıyorum kusura bakma, malum canlı ders vardı da
Eskiden bu işlemcilere hiç sıcak bakılmıyordu çünkü sıcak bakılacak bir tarafı yoktu.
Isınıyordu, yavaştı ve hızlı bozuluyordu.
Ancak artık MediaTek gelişti ve iyi bir adım attı. Sorunsuz çalışan yonga setleri üretiyor.
Sorun çıkartmayacağını şu örnekten anlayabiliriz.
Xiaomi son yıllarda büyük bir atılım gerçekleştirdi.
Gerçekten yıllar öncesine kadar çoğu kişi böyle bir marka olduğunu bilmiyordu ancak şimdi kime sorsan bilir.
Xiaomi böylesine bir gelişme aşamasındayken Redmi Note 8 Pro gibi popüler bir cihazına MediaTek (G90T) işlemci koyma kararı aldı.
Demek ki MediaTek, işlemci hakkında Xiaomi'ye öyle bir güven sağlamış ki Xiaomi böylesine yükselme zamanında cihazında o işlemciyi bulundurmuş.
Bu yüzden Realme 6'da kullanılan bu işlemcinin hiç bir sorun yaşatmayacağını düşünüyorum.
Redmi Note 8 Pro, içerisindeki G90T işlemci yüzünden 1 yıla kalmadan sıkıntı çıkartır diyenler var.
Ama telefon çıkalı bir sene oldu ve benim arkadaşım çıktığı gibi satın almıştı. Şu anda sıkıntısız kullanıyor.
Hatta 2 hafta önce ikiz arkadaşlarıma 2 tane Redmi Note 8 Pro aldırdım, sıkıntı yok
Bu arada Redmi Note 8 Pro ve Realme 6'da aynı işlemci olduğu için Redmi Note 8 Pro'dan örnekler verdim.
Bir farkları olmaz yani, ikisini de aynı sayabilirsin.