Meseme geçicem pisman olurmuyum ?

Arkadaslar pazartesi meseme kayıt aldırıcam. Şuan anadolu lisesinde okuyorum ama ailem filan git çalıs ilerde işin olur diyor. Usta haftalık 1.5k vericek bide devlet 6k civarı veriyordu sanırım. suanki amacım motor ve ehliyet almak. pimapencide calıscam 2 yaz boyunca çalıstım cok hosuma gitmemişti zor geliyordu ama aradan 2 sene geçti. bide ozaman 2 usta bide tek cırak ben vardım suan tek usta 3 cırak. meseme geçsem pisman olurmuyum
git kardeşim biz anadoludan mezun oldukta noldu. keşke zamanında babam beni sanayiye göndermekle tehdit ederken sadece lafta değil gerçekten gönderseymiş. mesemde olay nasıl oluyor, pimapen işinde para var mı bilmiyorum ama akademik olarak şimdiye kadar başarılı olamadıysan bundan sonra da dönüş çoook zor zaten. elektrik işinde felan çok iyi para var mümkünse bölüm değiş hem ameleliği daha azdır tahminimce. bu hayatın ceremesini sen çekersin ama ileride ailen rahat yaşar en azından iyi para kazanabilirsen. uzun vadeli düşünüyorsan tabii.

hocam ben meseme gecerim ama ilerde pimapenci olmak istemiyom

Haklısın ama yapacak bir şey yok kurumsal yerde bile yapıyorlarsa özel sektörde 10 katı yaparlar.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Ve sadece liselilere değil mühendislik stajyerlerine bile yaptırıyorlar
neyse konunun özü devletın ucuz ıscı acıgını kapatmak ıcın acılan meslek lıselerı ve mesemler ateşe verılsın.

Geri