Neler Yeni

Metro Exodus Enchanted Edition FPS Drop Sorunu

Maryo

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
HP 15-fa1020nt modeline sahibim.
Sorunum iilk oynadığımda yoktu gayet çok rahat oynuyordum ancak oyunu kapadım açtım ve aynı şartlar altında olmama rağmen fps hangi ayara alırsam alayım droplar giriyor ve 20 fps çalışıyor.
Optimizasyonu kötü diyeceğim bu oyunu 3 saat kasmadan baya oynadım bu bana normal gelmiyor sistem RAM'i yetersiz diyeceğim neden açıp katınca böyle oldu bilmiyorum.
Sıcaklıkla alakası yok

kemal k.

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
177
İsim
Kemal
Güç tasarrufuna mi geçti

Maryo

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
21
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,076
İsim
Emre Zengin
HP 15-fa1020nt modeline sahibim.
Sorunum iilk oynadığımda yoktu gayet çok rahat oynuyordum ancak oyunu kapadım açtım ve aynı şartlar altında olmama rağmen fps hangi ayara alırsam alayım droplar giriyor ve 20 fps çalışıyor.
Optimizasyonu kötü diyeceğim bu oyunu 3 saat kasmadan baya oynadım bu bana normal gelmiyor sistem RAM'i yetersiz diyeceğim neden açıp katınca böyle oldu bilmiyorum.
Sıcaklıkla alakası yok
MSI Afterburner değerleri nasıl hocam? Eğer bilgisayarı yeniden başlatmayı denemediysen bir yeniden başlat. Harici ekran kartını görmemiş olabilir sistem.

kemal k.

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
177
İsim
Kemal
eminim geçmedi.
Geçse diğer açtığım oyunlar da aynı şekil çalışırdı
hatta eco moddan farklı modları da denedim gene aynı
AMD veya Nvidia oyun ixjn optimizasyon da yapmış olabilir eğer sorun sadece metro daysa

Maryo

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
MSI Afterburner değerleri nasıl hocam? Eğer bilgisayarı yeniden başlatmayı denemediysen bir yeniden başlat. Harici ekran kartını görmemiş olabilir sistem.
bu günler önce oldu bugün denedim gene aynısı oldu hemen bi bakıp değerleri sizlere yazayım
Mesaj otomatik birleştirildi:

AMD veya Nvidia oyun ixjn optimizasyon da yapmış olabilir eğer sorun sadece metro daysa
anlamadım ama sorun ne ise ilk seferde olmamasında bir gariplik var

Dahası  
Reaksiyon skoru
145
İsim
Kadir Çelik
ben laptopta far cry 6'da yaşıyordum benzer problemi. 1-2 saat oynayıp menüye falan girince fps 10 20 seviyelerine düşüyordu. oyunu dosya konumundan açmak çözüm olmuştu sen de bi dene istersen.

Maryo

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
ekran kartı kullanımım aşırı dalgalı %26 da gördüm %90'da işlemcimde bir sorun yok ram olarak ise 9 GB ram kullanıyor yaklaşık ki diğer ekran kartını kullansa oyunu açamaz bile rtx açık fenan oynuyorum.
Genel olarak 40 ile 30 arası gidip geliyor ancak inanılmaz bir drop giriyor her fare döndürmemde drop giriyor.
Arkadan baya uygulama kapattım ve RAM kullanımı gene değişmedi

ben laptopta far cry 6'da yaşıyordum benzer problemi. 1-2 saat oynayıp menüye falan girince fps 10 20 seviyelerine düşüyordu. oyunu dosya konumundan açmak çözüm olmuştu sen de bi dene istersen.
deniyorum şimdi hocam sonucu söylerim

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
21
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,076
İsim
Emre Zengin
ekran kartı kullanımım aşırı dalgalı %26 da gördüm %90'da işlemcimde bir sorun yok ram olarak ise 9 GB ram kullanıyor yaklaşık ki diğer ekran kartını kullansa oyunu açamaz bile rtx açık fenan oynuyorum.
Genel olarak 40 ile 30 arası gidip geliyor ancak inanılmaz bir drop giriyor her fare döndürmemde drop giriyor.
Arkadan baya uygulama kapattım ve RAM kullanımı gene değişmedi

deniyorum şimdi hocam sonucu söylerim
DDU ile ekran kartı sürücünü kaldırıp kur bakalım hocam. Oyunda MSI Afterburner'dan baktığın ekran kartı harici ekran kartın di mi?

Maryo

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
malesef gene aynı

DDU ile ekran kartı sürücünü kaldırıp kur bakalım hocam. Oyunda MSI Afterburner'dan baktığın ekran kartı harici ekran kartın di mi?
UHD olsa RTX ve DLSS açamazdım ama gene eminim

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
21
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,076
İsim
Emre Zengin
malesef gene aynı

UHD olsa RTX ve DLSS açamazdım ama gene eminim
Bir kaldırıp tekrardan kur bakalım hocam. Diğer oyunlarda sorun var mı eğer oynuyorsan?

mortemeyn

80+ Bronze
Korsan mı?

Maryo

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Bir kaldırıp tekrardan kur bakalım hocam. Diğer oyunlarda sorun var mı eğer oynuyorsan?
diğer oyunlarımın çalışmasında bir sorun göremedim forza horizion 4 ultra ayarlarda gene girdim gene 60 fps çalışıyor tek bu oyunda gariplik yapıyor.
50 verse neyse 20'ye kadar düşüyor sık sık ve drop var habire
artık sürücü işini başka gün yapmak zorundayım olursa söylerim iyi geceler herkses şimdiden

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,062,822
Üyeler
168,856
Son üye
kaeforwin
Top Bottom