Mevcut Harddisk alanını kullanamıyorum

Revenaith

80+
Reaksiyon skoru
2
w2016-2-1024x655.webp
convert-gpt-to-mbr-without-os-cmd.webp
disk-management.webp
Harddiskim 3 TB olmasına rağmen yalnızca 2 TB alanını kullanabiliyordum. Bu olay uzunca bir zamandır aklımdaydı ama hiçbir yerden bulamadım da çözemedim de ta ki bugüne kadar. Sorunun asıl kaynağı çok daha derinmiş dostlar. Umarım sizde de bu şekilde değildir. Eğer böyleyse çözümü biraz daha eziyetli olacak. Boş yere ekte yer alan ( Win+R - "diskmgmt.msc" ) kısmından ayar yapmaya çalışmayın hiçbir şekilde yapamayacaksınız. Çünkü diskinizin formatı MBR olarak seçili. Sizin onu GPT olarak değiştirmeniz gerek. Bu ne diye sorarsanız diskin işletim sistemi diyebilirim. Windows işletim sistemi GPT ile çalışır. Sizin diskiniz MBR'de kaldığı için kullanamazsınız. Bu yüzden mantıken diskin formatını GPT olarak değiştirmeniz gerekiyor. Bunun için format ekranına gitmeniz gerek dostlar. Yükleme ekranındayken "Shift+F10 ya da FN+Shift+ F10" tuşlarına basmanız gerek. Ekrana gelecek olan Komut ekranından size verdiğim komutları yazınız. Daha sonra kurulum yapmayıp bilgisayarı geri başlatın. Korkmanıza gerek yok kurulum ekranında ilerleyip dosyaları biçimlendirmezseniz hiçbir veriniz silinmez ama dediğim gibi kurulum ekranının başında yapın. Takıldığınız yeri bana bildirirseniz yardımcı olurum. Şimdiden kolay gelsin.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,159,071
Üyeler
184,102
Son üye
akazade
Geri