Neler Yeni

Microsoft XBOX için "lisanslı Aksesuar " zorunluluğu getiriyor

TeknoPiyon

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,529
İsim
ArtiAnius
1698853707524.png

Microsoft, Xbox oyun konsolunda her markanın aksesuarının çalışmasını engelleyecek bir karar aldı. Artık yalnızca Microsoft tarafından lisanslanmış oyun kumandası ve kulaklık gibi ekipmanlara izin verilecek.

Xbox'un resmi konsol aksesuarları genellikle daha yüksek fiyatlı oluyor. Bu nedenle kullanıcılar, farklı markalar tarafından üretilen muadillere yöneliyor. Ancak Microsoft'a göre bu durumun, "konsolda çeşitli sorunların oluşmasına yol açacağı ve insanların oyun deneyimini olumsuz etkileyeceği" ifade edildi.

Windows Central sitesinin haberine göre şirket, 12 Kasım'dan itibaren lisanssız aksesuarları tamamen yasaklayacak. Hatta şimdiden bazı kullanıcılar, "0x82d60002" hata kodlu bir uyarı mesajıyla birlikte "Doğrulanmamış bir aksesuar bağlandı" hatasıyla karşılaşmaya başladıklarını ifade ediyor.

Hata mesajı şu şekilde: "Bağlı bir aksesuar yetkili değildir. Yetkisiz aksesuarlar kullanmak oyun deneyiminizi tehlikeye atar. Bu nedenle, yetkisiz aksesuarın kullanımı 11/12/2023 tarihinde engellenecektir. İade etme konusunda yardım için, geldiği mağazaya danışın veya üreticiyle iletişime geçin."

Microsoft'un aldığı karardan etkilenen markalardan biri de "Brook Gaming" oldu. Firma sosyal medyadan yaptığı açıklamada, ürünlerini kullanan oyuncu topluluğuna teşekkürlerini iletirken, aksesuarlarını Xbox konsollarıyla uyumlu hale getirmek için çalıştıklarını aktardı.

Carlo

80+ Silver
En İyi Cevap
1
İmitasyon ürünler bilgisayar dışında kullanılmayacak gibi.

Carlo

80+ Silver
En İyi Cevap
1
onu da engellemeye çalışırlar yakında
Zaten hepsi düzgün çalışmıyor ki. Daha önce kullandığım Rampage'in bir modeli var. Çok ahım şahım bir şey değildi ama ben beğeniyordum. Kırılınca tekrar aynı modelden aldım, bu sefer sorun çıkarmaya başladı. Şimdi Xbox 9. Nesil ve Dualshock 4 kullanıyorum bilgisayarda.

Son düzenleme:

Matt Murdock

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,936
İsim
Oğuz
Ne saçma iş

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri