Hepinize selam arkadaşlar aklımda bir minecraft sunucusuna girişmek fikri var fakat nereden modlu server kiralayıp pluginleri ekleyip domain alınır bilmiyorum aklımda 30-40 kişilik modlu bir smp serveri açmak var yardımcı olursanız sevinirim iyi günler dilerim
Hepinize selam arkadaşlar aklımda bir minecraft sunucusuna girişmek fikri var fakat nereden modlu server kiralayıp pluginleri ekleyip domain alınır bilmiyorum aklımda 30-40 kişilik modlu bir smp serveri açmak var yardımcı olursanız sevinirim iyi günler dilerim
Deneyim kazanmak için öncelikle kendi bilgisayarın üzerinden aç. Hataları ayıklamayı öğrendiğinde makine kiralayıp server açarsın. Modlu server açtığında fazla mod yükleyince onlarca sorun ile karşılaşacaksınız onları anlayıp çözmeye çalışın ilkin sonra paranız ile rezil olmayın diye söylüyorum. Sorun çıkmasa bile modları baya bi config etmek gerekiyor.
Server açma ve işletme hakkında ne kadar bilgin var?
Deneyim kazanmak için öncelikle kendi bilgisayarın üzerinden aç. Hataları ayıklamayı öğrendiğinde makine kiralayıp server açarsın. Modlu server açtığında fazla mod yükleyince onlarca sorun ile karşılaşacaksınız onları anlayıp çözmeye çalışın ilkin sonra paranız ile rezil olmayın diye söylüyorum.
Server açma ve işletme hakkında ne kadar bilgin var?
Hiç bir şey bilmiyorsun anladığım kadarıyla.
O zaman ilkin normal server açmayı öğrenin.
1- Daha sonra RAM vermeyi öğrenin.
2- Server properties da hepsini öğrenmemne gerek yok ama hangi ayar ne işe yaradığını öğrenin.
3- Pluginli server açmayı öğrenin.
4- Plugin editlemeyi ve komutlarını öğrenin.
5- Modlu minecraft oynamış ise az mod yükleyip server açın. Bu aşama da hata çıkarsa çözmeye çalışın.
6- Çok daha fazla mod yükleyip server açmaya çalışın ancak kendimiz kafadan yüklemeyin. %100 şuanki seviyenizde çözemeyeceğiniz hatalar meydana çıkacak o yüzden hazır mod paketinin server.jar'nı kullanın.
7- Modlu ve Pluginli server kurmaya çalışın.
Bundan sonra public bir sunucu açabilirsin. En azından yaygın sorunları çözmeyi ve performans iyileştirmeyi öğrenmiş olacağın için devamını zamanla öğrenirsin. Çok sağlam bir server yapmak istiyorsan Javascript bilmen lazım.
Minecraft Hamachisiz Server Nasıl Kurulur? Öncelikle bilgisayarınızda java'nın kurulu olması gerekiyor. Ardından kurmak istediğiniz Minecraft versiyonunu buradan seçiyoruz. Eğer server'a pluginler de eklemek istiyorsanız versiyonu buradan seçmeniz gerekiyor. Modlu sunucu açmak istiyor iseniz...