Neler Yeni

Mining yaparken görüntünün karıncalanamsı

Apo132

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
20
İsim
Abdullah Harman
Merhaba arkadaşlar mining yapması için bilgisayarı bırakıyorum. birkaç gündür kontrol etmek için geri geldiğimde monitörde görüntü olmuyor ve karıncalanmış bir ekran beni karşılıyor. reset attığımda hiçbir şey yokmuş gibi tekrar açılıyor. karşılaştığım karıncalanma görüntüsü ve msi afterburner ayarlarım burada.
Mesaj otomatik birleştirildi:

@Zıncıraklı yılan
Mesaj otomatik birleştirildi:

@baltazar

Ekler

• 20210413_143904.jpg
    20210413_143904.jpg
    2.7 MB · Hit: 64
  • 20210413_144716.jpg
    20210413_144716.jpg
    2.5 MB · Hit: 68
Son düzenleme:

Apo132

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
20
İsim
Abdullah Harman
kullandığım ram modelinde de sıcaklık sensörü mevcut değil galiba. ne yapmam gerekiyor nasıl öğrenebilirim bilgisayarıma zarar vermek istemiyorum.

kullandığım ram modelinde de sıcaklık sensörü mevcut değil galiba. ne yapmam gerekiyor nasıl öğrenebilirim bilgisayarıma zarar vermek istemiyorum.
Evet mevcut değil hocam öğrenemezsiniz maalesef vram sıcaklığını hocam kartın hiç içini açtınız mı bilmiyorum ama ben 1080 lerimin içini açtığımda vram kısımlarında terleme vardı bu da demek oluyor ki vramlar çok ısınıyor vramlar 90 geçtikten sonra vram padlerini bile eritiyormuş ve bu da o kısımda ıslaklık yapıyormuş nem gibi

Apo132

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
20
İsim
Abdullah Harman
daha önce hiç açmadım fakat söylediğiniz gibi ekran kartı modeli ısınan bir model. bilgisayarın kapanması ve görüntünün bu şekilde karıncalanması da vramlerin ısınmasından oluyor yüksek ihtimalle. Kontrol edemediğim için de bu şekilde devam etmek mantıklı gelmiyor, kalıcı bir hasar almadan bırakmak daha doğru geliyor. siz ne tavsiye edersiniz?

daha önce hiç açmadım fakat söylediğiniz gibi ekran kartı modeli ısınan bir model. bilgisayarın kapanması ve görüntünün bu şekilde karıncalanması da vramlerin ısınmasından oluyor yüksek ihtimalle. Kontrol edemediğim için de bu şekilde devam etmek mantıklı gelmiyor, kalıcı bir hasar almadan bırakmak daha doğru geliyor. siz ne tavsiye edersiniz?
bence de riske atmayın hocam oc ayarlarını bir bulabilse idim 2060s in güzel olurdu denemiş görmüş olurduk yine aynı sıkıntıyı verip vermediğini

Apo132

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
20
İsim
Abdullah Harman
oc ayarlarını araştırıp ona göre de farklı 1 2 ayarda denedim yine kapandı. ilk başlarda bu şekilde kapanmıyordu 20 gündür felan yapıyorum son 2 3 günde başladı kapanma işi. dediğiniz gibi pedler zarar görmüş olabilir mi.

oc ayarlarını araştırıp ona göre de farklı 1 2 ayarda denedim yine kapandı. ilk başlarda bu şekilde kapanmıyordu 20 gündür felan yapıyorum son 2 3 günde başladı kapanma işi. dediğiniz gibi pedler zarar görmüş olabilir mi.
o zaman bence devam etmeyin hocam o kartla bir 3D mark testi yapar mısınız hocam karta hiç görüntüde sıkıntı olup olmadığına dikkat edin
pedlerin zarar görüp görmediğini bilemeyiz hocam içini açıp bakmak lazım ama garantisi devam ediyor ise kartın bence içini açmayın

Apo132

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
20
İsim
Abdullah Harman
3d mark testi yaptım görüntüde hiçbir sıkıntı olmadı test skoru da iyi seviyelerde.

Slyleight

80+
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
348
İsim
Sly
Mining kumar sayılır çünkü şans oyunu yani şansa kafirlerin icat ettiği bitcoin nereye giderse o kadar kazanıyorsun zararda edebiliyorsun aynı kumar gibi yuabi münminsin yapma bence

Slyleight

80+
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
348
İsim
Sly
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri