Neler Yeni

Modeme belli aralıklar ile Reset atmak zararlı mıdır?

dr1.6

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
9
İsim
Hakan Namaz
Herkese merhaba sorum biraz uzun ve karmaşık 😅 İnternetimde bugüne kadar hiç yaşamadığım bir sorun yaşıyorum. Olay şu, 50 mbps hız alıyorum o konuda çok iyi fakat hiçbir şey yokken gün içerisinde 15-20 defa internet bağlantısı kopuyor. Defalarca kez müşteri hizmetleri ile konuştum fakat ne yaparsak yapalım sorun çözülmüyor. Ben de tam hatırlamıyorum ama takribi 2 hafta önce falan modeme arkasındaki küçük delikten kürdan ile reset attım ve sorunum çözüldü. Bugün yeniden aynı sorun çıkınca yeniden reset attım ve şuan yine interneti kullanabiliyorum. Sorum şu modeme 2-3 haftada bir reset atsam herhangi bir zararı olur mu? bir de bu işlerden anlayan arkadaşlar, modeme reset atınca nasıl sorun çözülüyor sizce internete LAN kablosu ile bağlanıyorum PC kaynaklı bir sorun falan mı var acaba? (virüs vs.)

Mehmet Yılmaz

Vitreus
Yönetici
En İyi Cevap
15
Dahası  
Reaksiyon skoru
69,566
İsim
Mehmet Yılmaz
İlgilendiği Kategoriler
Ekran Kartları ve İnternet Servis Sağlayıcıları
Epic Games
DreamRS
Discord
mehmet_yilmaz
15-20 defa kopuyorsa paket hataları oluşuyordur. Kablodaki eklerin düzeltilmesi lazım, ayrıca hızı da biraz düşürmende fayda var.

dr1.6

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
9
İsim
Hakan Namaz
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
15-20 defa kopuyorsa paket hataları oluşuyordur. Kablodaki eklerin düzeltilmesi lazım, ayrıca hızı da biraz düşürmende fayda var.
Evet internet hızı bulunduğum bölgeye göre çok yüksek kablo kalitesi ya da altyapı kaldıramıyor olabilir. Modem ara yüzünden kontrol ettiğimde de hızda dalgalanmalar mevcut. Bazen 50 mbps oluyor bazen 25-30-15 falan. Müşteri hizmetleri ile hızı sabitleme konusunu da konuştum hiçbiri bir şeyden anlamıyorlar kendim modem ara yüzünden bu hızı düşürebilir ya da bir limit koyabilir miyim?

Mehmet Yılmaz

Vitreus
Yönetici
En İyi Cevap
15
Dahası  
Reaksiyon skoru
69,566
İsim
Mehmet Yılmaz
İlgilendiği Kategoriler
Ekran Kartları ve İnternet Servis Sağlayıcıları
Epic Games
DreamRS
Discord
mehmet_yilmaz
Evet internet hızı bulunduğum bölgeye göre çok yüksek kablo kalitesi ya da altyapı kaldıramıyor olabilir. Modem ara yüzünden kontrol ettiğimde de hızda dalgalanmalar mevcut. Bazen 50 mbps oluyor bazen 25-30-15 falan. Müşteri hizmetleri ile hızı sabitleme konusunu da konuştum hiçbiri bir şeyden anlamıyorlar kendim modem ara yüzünden bu hızı düşürebilir ya da bir limit koyabilir miyim?
Evet yeni modemlerin çoğunda var.

dr1.6

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
9
İsim
Hakan Namaz
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Nasıl yaparım modem Vodafone H 300s marka. Yeni sayılır Wİ-Fİ 5.0 falan var.

Top Bottom