Rekabetçi oyun olarak fortnıte oynuyorum fakat ips istiyorum va mı olmalı acabaGüzel renkler verdiği için IPS benim ilk tercihim olur fakat genelde rekabetçi oyunlar için VA öneriliyor. Oynadığın oyun türlerine göre kendin karar vermelisin. Eğer sadece rekabetçi oyun oynamayan birisiysen IPS her zaman en iyisidir.
Dediğim gibi IPS çok avantajlı. Hikayeli oyunlarda renklerin canlılığına bakarak oynamak çok zevk veriyor ayrıyeten film, video izlerken de aynı durum geçerli. Benim tavsiyem kesinlikle IPS'den yana.Rekabetçi oyun olarak fortnıte oynuyorum fakat ips istiyorum va mı olmalı acaba
sadece hikaye oyunları yada arkadaşlarım ile oynadığım hayatta kalma tarzı oyunlar oynuyorum rekabetçi oyunlar oynamıyorumGüzel renkler verdiği için IPS benim ilk tercihim olur fakat genelde rekabetçi oyunlar için VA öneriliyor. Oynadığın oyun türlerine göre kendin karar vermelisin. Eğer sadece rekabetçi oyun oynamayan birisiysen IPS her zaman en iyisidir.
O zaman IPS alın.sadece hikaye oyunları yada arkadaşlarım ile oynadığım hayatta kalma tarzı oyunlar oynuyorum rekabetçi oyunlar oynamıyorum
Rekabetçi oyunlar için VA önerenin monitörler hakkında fazla bilgi sahibi olduğunu düşünmüyorum hocam, TN panel mi demek istediniz?Güzel renkler verdiği için IPS benim ilk tercihim olur fakat genelde rekabetçi oyunlar için VA öneriliyor. Oynadığın oyun türlerine göre kendin karar vermelisin. Eğer sadece rekabetçi oyun oynamayan birisiysen IPS her zaman en iyisidir.
Hayır VA için söylemiştim. Önceden hiç VA kullanmadım fakat rekabetçi oyunlar için herkes VA öneriyordu.Rekabetçi oyunlar için VA önerenin monitörler hakkında fazla bilgi sahibi olduğunu düşünmüyorum hocam, TN panel mi demek istediniz?
Orta-üst bütçede kaliteli VA tercih edilebilir ama 5-6 bin ₺ gibi bütçelerdeki VA panel monitörlerin çoğunda ghosting sorunu var. Rekabetçi oyunlar için TN panel biçilmiş kaftan.Hayır VA için söylemiştim. Önceden hiç VA kullanmadım fakat rekabetçi oyunlar için herkes VA öneriyordu.
Evet TN rekabetçi oyunlarda VA panelden daha iyi fakat görüntü kalitesi berbat olduğu için genelde hem görüntü hemde rekabetçi oyunlar için haklı olarak bu ikisinin arasında olan VA'yı öneriyorlar.Orta-üst bütçede kaliteli VA tercih edilebilir ama 5-6 bin ₺ gibi bütçelerdeki VA panel monitörlerin çoğunda ghosting sorunu var. Rekabetçi oyunlar için TN panel biçilmiş kaftan.
Son dediğinize katılıyorum ama görüntü kalitesi berbat diye nitelendirilecek kadar kötü değil, görüntü kalitesinden ziyade eleştirilecek konu renklerin tonu olabilir. 4 yıl AOC'un 75 Hz 1 MS TN panel bir monitörünü kullandım ve rekabetçi oyunlarda falan hiç pişman etmedi. Rekabetçi oyunlar için en son tercih edeceğim panel tipi VA olabilir. Offline hikayeli oyunlar ve film izlemek için güzel bir deneyim olabilir VA panel ama rekabetçi, FPS oyunları içinEvet TN rekabetçi oyunlarda VA panelden daha iyi fakat görüntü kalitesi berbat olduğu için genelde hem görüntü hemde rekabetçi oyunlar için haklı olarak bu ikisinin arasında olan VA'yı öneriyorlar.
Fakat zaten bunlar çok pürüz noktalar. Aimin iyiyse yetenekliysen hangi tip monitörde olursa olsun rahatsındır.
Zevkler ve renkler tartışılmaz. Bende 75hz TN panel kullanmıştım uzun bir süre evet rekabetçi oyunlarda avantaj sağlıyor kesinlikle ama renk farkını IPS monitöre geçince anlıyorsunuz. TN panel renk tonlarını hem cansız hemde doğru gösteremiyor sanki katarakt olmuş birisinin gözünden bakıyorsunuz gibi duruyor ekran.Son dediğinize katılıyorum ama görüntü kalitesi berbat diye nitelendirilecek kadar kötü değil, görüntü kalitesinden ziyade eleştirilecek konu renklerin tonu olabilir. 4 yıl AOC'un 75 Hz 1 MS TN panel bir monitörünü kullandım ve rekabetçi oyunlarda falan hiç pişman etmedi. Rekabetçi oyunlar için en son tercih edeceğim panel tipi VA olabilir. Offline hikayeli oyunlar ve film izlemek için güzel bir deneyim olabilir VA panel ama rekabetçi, FPS oyunları için