Neler Yeni

Monitör FPS Droplarına Sebep Olur Mu?

Rezanix

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
169
İsim
Enes Uygun
Arkadaşlar sistemim iyi olmasına ve yüksek fps değerleri almama rağmen bazı oyunlarda FPS drop alıyorum, en büyük örneği Fortnite. Windowsu temizden kurdum, BİOS güncelledim, driverleri ve windowsu güncel tuttum ama yine de hiçbir şekilde düzelmedi. Sistemi toplayalı hemen hemen 3 ay oldu, artık yazılımsal bir sorun aramak yerine donanımlarda bir sorun olduğunu düşünüyorum. Başlıkta da sorduğum gibi monitör FPS droplarına sebebiyet verir mi?

AlphaOMG

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
710
İsim
Ömer Keskin
Arkadaşlar sistemim iyi olmasına ve yüksek fps değerleri almama rağmen bazı oyunlarda FPS drop alıyorum, en büyük örneği Fortnite. Windowsu temizden kurdum, BİOS güncelledim, driverleri ve windowsu güncel tuttum ama yine de hiçbir şekilde düzelmedi. Sistemi toplayalı hemen hemen 3 ay oldu, artık yazılımsal bir sorun aramak yerine donanımlarda bir sorun olduğunu düşünüyorum. Başlıkta da sorduğum gibi monitör FPS droplarına sebebiyet verir mi?
Vermez. Monitör sadece ekran kartı ve işlemcinin işlediği veriyi görüntüler.

Emre123a

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
10,317
İsim
Emre
işlemci sıcaklığı normal mi

Rezanix

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
169
İsim
Enes Uygun
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
işlemci sıcaklığı normal mi
Oyunlarda 72-82 derece arası oluyor genelde ve işlemci kullanımı %10 ile %35 arası
Mesaj otomatik birleştirildi:

bütün oyunlarda mı bu şekilde ?
Hayır Fortnite de her 3-5 saniyede bir giriyor FPS'i sabitlesem bile aynı. GTA 5'de çok girmiyor, 20 saniyede bir giriyor onu da "VSYNC Yarım" olarak işaretleyince yani 120 fpse sabitleyince düzeliyor.

Dahası  
Reaksiyon skoru
21
İsim
kerem
hayır etkilemez fps droplarına neden olan şeyler işlemcinin ekran kartını besleyememesi , ekran kartı yüksek olmasına rağmen düşük ayarlarda oynak grafikleri biraz yükseltip oynamayı dene ve sistem parçaları nedir ?

Rezanix

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
169
İsim
Enes Uygun
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
hayır etkilemez fps droplarına neden olan şeyler işlemcinin ekran kartını besleyememesi , ekran kartı yüksek olmasına rağmen düşük ayarlarda oynak grafikleri biraz yükseltip oynamayı dene ve sistem parçaları nedir ?
İmza kısmında yazıyor hepsi

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,899
İsim
Emre Zengin
Hocam windows updatedeki son güncelleme KB5004296 sürümünü yüklediniz mi?

Rezanix

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
169
İsim
Enes Uygun
oyunları hangi ayarlarda oynuyosun
Fortnite de görüş uzaklığını destansı yapıp diğer hepsini en düşüğe alıyorum diğer oyunların çoğunda ultra da oynasamda fps drop girmiyor

Hocam windows updatedeki son güncelleme KB5004296 sürümünü yüklediniz mi?
1628256888400.png

Windowsum güncel gözüküyor bugün bir güncelleme gelmiş sadece o da Antivirüs için

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,899
İsim
Emre Zengin
Fortnite de görüş uzaklığını destansı yapıp diğer hepsini en düşüğe alıyorum diğer oyunların çoğunda ultra da oynasamda fps drop girmiyor

Alıntıyı görüntüle

Windowsum güncel gözüküyor bugün bir güncelleme gelmiş sadece o da Antivirüs için
Geçmiş güncellemelerde var mı?

Dahası  
Reaksiyon skoru
21
İsim
kerem
fortnite da ayarları biraz daha yükseltebilirsiniz veya çözünürlüğü arttırabilirsinizyükseğe alabilirsiniz

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,026,409
Üyeler
162,683
Son üye
qwerty61
Top Bottom