Neler Yeni

Monitor sorunu nasıl çözülür

Rauzy

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
185
İsim
İsrafil can
monitorde oyunlarda böyle ortadan saga doru gri çizgiler çıkıp duruyor arada hdmi ve display portlada denedım aynı oyunlarda arada böyle oluyor
farklı bi monitorle denedım olmadı ama bazen suda oluyor bilgisayar acınca masaustu falan kasıyor pcyı yenıden baslatıyorum duzelıyor

Ekler

• resimmm.PNG
    resimmm.PNG
    251.4 KB · Hit: 44

Freix

80+ Bronze
monitorde oyunlarda böyle ortadan saga doru gri çizgiler çıkıp duruyor arada hdmi ve display portlada denedım aynı oyunlarda arada böyle oluyor
farklı bi monitorle denedım olmadı ama bazen suda oluyor bilgisayar acınca masaustu falan kasıyor pcyı yenıden baslatıyorum duzelıyor
vsync varsa açıp dene yırtılmaları önlüyor.

Freix

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
93
İsim
Mad
İlgilendiği Kategoriler
Siber Güvenlik, Güvenlik Duvarı, Anti Virüs, Domain Controller, File Server, Oyun ve Bilgisayar Bileşenleri
Sorunu minimalize etmek için şöyle yapabilirsiniz;
1- İlk önce görüntü kablolarını sırayla değiştirerek deneyiniz. Eğer sıkıntı devam ediyorsa 2. adıma geçin.
2- Bilgisayarınıza başka bir monitör takarak deneyin ve aynı gri çizgiler oluyor mu diye kontrol edin. Eğer sıkıntı devam ediyorsa 3. adıma geçin.
3- Eğer elinizde imkan varsa bilgisayarınıza başka bir ekran kartı veya ekran kartını söküp anakartın görüntü çıkışından monitöre bağlantı yapın.
En azından sorunun nereden kaynaklandığını bulmanızda yardımcı olur.

Rauzy

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
185
İsim
İsrafil can
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Sorunu minimalize etmek için şöyle yapabilirsiniz;
1- İlk önce görüntü kablolarını sırayla değiştirerek deneyiniz. Eğer sıkıntı devam ediyorsa 2. adıma geçin.
2- Bilgisayarınıza başka bir monitör takarak deneyin ve aynı gri çizgiler oluyor mu diye kontrol edin. Eğer sıkıntı devam ediyorsa 3. adıma geçin.
3- Eğer elinizde imkan varsa bilgisayarınıza başka bir ekran kartı veya ekran kartını söküp anakartın görüntü çıkışından monitöre bağlantı yapın.
En azından sorunun nereden kaynaklandığını bulmanızda yardımcı olur.
ilk 2 sini denedım sorun oluştu ama 3 cüyü denersem oyun açılmaz

Carl Johnson CJ

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
780
İsim
Carl Johnson
Ekran video kaydı aldığında gri çizgiler video kaydında da gözüküyorsa sorun yazılımsaldır

Eğer ekran video kaydında gri çizgiler gözükmüyorsa sorun donanımsaldır
Ekran kartı, kablolar, monitör bu üçünden birinide problem vardır

Rauzy

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
185
İsim
İsrafil can
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Ekran video kaydı aldığında gri çizgiler video kaydında da gözüküyorsa sorun yazılımsaldır

Eğer ekran video kaydında gri çizgiler gözükmüyorsa sorun donanımsaldır
Ekran kartı, kablolar, monitör bu üçünden birinide problem vardır
kabloda sıkınıt yok yeni dp kablosu almıstım 1 ay kullandım o dp kablosunu sonra sorun kablodadır zandım kablyou garantye yolladm sonra 0 kablo yolladılar ama gene aynı yanı kablodan deıl hdm ılede aynı

Top Bottom