Neler Yeni

Monitörde dalgalanma

Dahası  
Reaksiyon skoru
55
İsim
Mustafa Emre TÖK
Sistemim:
Asus a68hm-k
Athlon x4 860k
R9 270X 2GB
1.8 GB 2400MHZ
320 + 250 HDD
Everest 460w-500peak

Selamın aleyküm. Forumumuz hayırlı olsun inşallah.
Arkadaşlar monitörde beyaz kısımlarda hiçbir sıkıntı yokken ekran koyulaştığında (siyah gri) gibi yatay dalgalanmalar oluyor sebebini çözemedim. Çözümünü bilen varsa yazabilir mi?
Monitörüm: LG FLATRON W2234S 5000:1

valdar96

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
16
İsim
Şahin Yılmaz
Öncelikle monitörünüz çok eski ama yinede bir kaç öneride bulunacağım;
1. Kablonun girişe tam olarak oturduğundan emin olun.
2. Kabloyu ve girişi bir fırça yardımıyla temizleyin.
3. Monitörün ayarlarından fabrika ayarlarına çevirin. (Yanlışlıkla ayarları değiştirmiş olabilirsiniz.)
Eğer bunlar bir sonuç vermediyse muhtemelen monitörünüzün ömrü dolmuştur.

Demirgazi

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
25
İsim
Emir Cihan Demir
Monitör Görüntü Kablosunu Baska Bi Kabloyla Denermisin.

Dahası  
Reaksiyon skoru
55
İsim
Mustafa Emre TÖK
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Öncelikle monitörünüz çok eski ama yinede bir kaç öneride bulunacağım;
1. Kablonun girişe tam olarak oturduğundan emin olun.
2. Kabloyu ve girişi bir fırça yardımıyla temizleyin.
3. Monitörün ayarlarından fabrika ayarlarına çevirin. (Yanlışlıkla ayarları değiştirmiş olabilirsiniz.)
Eğer bunlar bir sonuç vermediyse muhtemelen monitörünüzün ömrü dolmuştur.
Öncelikle mesajın için teşekkürler. Bağlantıda sıkıntı yok, eminim. Güç kablosundan 2 tane daha buldum denedim. Sonuç değişmedi. 1 farklı VGA kablosu denedim gene sonuç değişmedi. DVİ to VGA kullanıyorum. Ama yıllardır kullandığım ve değişmemiş bir çevirici.
Güç kaynağı veya ekran kartıyla alakalı olabilir mi? Güç kaynağımda 6 pinlik bir kablo var. Ekran kartım 6+6 pin gereğini karşılamak için 2 Molex den bir 6 pin girişi aldım. Psu yetersiz kalma veya akımı fazla çekmesiyle alakalı olabilir mi?

Dahası  
Reaksiyon skoru
55
İsim
Mustafa Emre TÖK
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
giriş cıkışla alakası yok bozuk büyük ihtimal
Yaklaşık 8 seneden fazladır masamda duran ve haftada 20 30 saat çalışan monitörüm. Bir zarar verecek hasar aldığını düşünmüyorum. Şuan da çalışıyor görüntü veriyor lakin oyun oynarken veya film izlerken insanın dikkatini dağıtıyor.

Dahası  
Reaksiyon skoru
32
İsim
Emre COŞKUNER
+8 sene sorunun cevabı firmalar ürünlerini bilerek böyle yapar hiç bozulmasa para kazanamazlar

valdar96

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
16
İsim
Şahin Yılmaz
Öncelikle mesajın için teşekkürler. Bağlantıda sıkıntı yok, eminim. Güç kablosundan 2 tane daha buldum denedim. Sonuç değişmedi. 1 farklı VGA kablosu denedim gene sonuç değişmedi. DVİ to VGA kullanıyorum. Ama yıllardır kullandığım ve değişmemiş bir çevirici.
Güç kaynağı veya ekran kartıyla alakalı olabilir mi? Güç kaynağımda 6 pinlik bir kablo var. Ekran kartım 6+6 pin gereğini karşılamak için 2 Molex den bir 6 pin girişi aldım. Psu yetersiz kalma veya akımı fazla çekmesiyle alakalı olabilir mi?
Psu'dan olacağını sanmıyorum ama ekran kartından dolayıda olabilir. Bunu anlamak için kasanızı başka bir monitörde test etmeniz gerekir. Çeviriciler görüntü akışında aksaklıklar yapabiliyor. Yinede bana soracak olursanız benim düşünceme göre monitörünüzde sorun var.

4ykut

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
48
İsim
Aykut Mehmet Doğan
Twitter
aykutmehmetd
Yaklaşık 8 seneden fazladır masamda duran ve haftada 20 30 saat çalışan monitörüm. Bir zarar verecek hasar aldığını düşünmüyorum. Şuan da çalışıyor görüntü veriyor lakin oyun oynarken veya film izlerken insanın dikkatini dağıtıyor.
Monitördeki kondansatörlerden bazıları patlamış olabilir. Monitör beslemesinde sorun olabilir. Monitördeki bazı SMD parçalarda sorun olabilir. Bence o monitörü emekliye ayırmanın vakti gelmiş. :)

Dahası  
Reaksiyon skoru
55
İsim
Mustafa Emre TÖK
Virüs bittiğinde ilk işim SSD almak sonra monitörü 144hz geçmek olcak sanırım :D Herkese yanıtları için teşekkür ederim.

Top Bottom