Neler Yeni

Monitörde Hz'in önemi

PeachliuS

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
158
İsim
Metehan Güzel
Öncelikle iyi forumlar.
Uzun zamandır laptop kullanıcısıydım 60hz sahip.
Yeni bir sistem toplayacağım.
Monitörler hakkında pek bilgim yok. Elimde bir 60hz monitör var.
Bu monitör bana görsel olarak 60fps yansıtacak yalnız cod gibi oyunlarda 60fps de ani hareketlerde bi takılma oluyor.
Sistemim fazla fps vermesine ragmen görsel olarak 60fps alıcam peki bu tarz takılmaları hissedecekmiyim?

• Beğen
Reaksiyonlar: Jaws

Jaws

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
225
İsim
Emre Şimşek
Instagram
emresmskk
Steam
Jexansx
Alıcağın ekran kartı AMD ise sıkıntı olmaz bi dönüştücü alırsın (HDMI TO VGA) - (VGA TO HDMI) driver'dan da freesync'i açarsın sistem monitöre ayak uydurur.

NakreS14

80+ Platinum
En İyi Cevap
25
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,071
İsim
Serkan
Öncelikle iyi forumlar.
Bu monitör bana görsel olarak 60fps yansıtacak yalnız cod gibi oyunlarda 60fps de ani hareketlerde bi takılma oluyor.
Sistemim fazla fps vermesine ragmen görsel olarak 60fps alıcam peki bu tarz takılmaları hissedecekmiyim?
Hikayeli oyunlarda Hz önemi fps akıcı oyunlara göre daha düsüktür eğerki yeni sistem topluyorsan 144hz bir monitor kullanmanı öneriyorum zevkini o şekilde alirsın 60hz monıtör sana 500 fps de alsan oyunu 60 fps deki gibi hissettirecektir.144hz ile 60hz arasındaki farki uzman olmayan kişiler dahi hissedebilecek derecededir.Takılmalar ve yırtılmaları önlemek için freesycn teknolojisini kullanabilirsin amd için.İyi forumlar.

GryAsl

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,422
İsim
Güray
Hz ile takılma olayı tamamen alakasızdır. Ege sistem ile 120+ FPS alınıyorsa 144 Hz monitör almakta bi sakınca yoktur ancak öyle bir değer elde edemiyorsanız ilk önce ekren kartını değiştirmeniz daha iyi olur. Hikayeli oyunlarda ise oyun zevkinizi baya bi artırır.

cekcons

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
124
İsim
ömer acar
Hz değeri önemlidir. Pas geç yapılmamalıdır.
Hz yenileme değeridir.

Oyunda 120 fps alıyorsan monitör 60 hz ise 60 gibi görürsün. AMA 120fps 60hz , 60 fps 60hz den daha hızlıdır. Fps önemsiz değildir.
FPS oyunlarında önemli olabiliyor.
Ofis gibi kullanımlarda pek önemli değildir.

Dahası  
Reaksiyon skoru
75
İsim
Mustafa Köse
Öncelikle iyi forumlar.
Merhaba 144hz oyunlarda daima daha iyi çünkü oyun performansı oldukça ekliyor çok ciddi bir şekildi farkı anlarsın eğer almak istersen asus VP249QGR VEYA VG24VQ Modellerine bakabilirsin ikisi de çok iyiç

EMREG

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
17,420
İsim
Emre Güleryüz
İlgilendiği Kategoriler
AYT Matematik
Instagram
no
Steam
no
Twitter
yok
Facebook
no
Discord
no
Reddit
yok
HZ monitörün tepkkime süresidir.360 fps üzerinden hesaplarsak sen 60hz monitör alır 60fps hissedersin.360 hz alırsın 360fps hissedersin.
Bu durumda 360 fps alamayan sisteme 360hz almak boşa masraf ve 360fps alan sisteme 60hz almak o sisteme hakeret etmek olur.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,057,383
Üyeler
167,969
Son üye
mrtgzmn98
Top Bottom