Neler Yeni

Monitörler hakkında

Dahası  
Reaksiyon skoru
48
İsim
Utkan Genç
Selam arkadaşlar, ben korona bittikten sonra istanbuldaki evime döndüğümde 2. monitörümü alacağım. Şu an elimde 75 hz monitörüm var ve yeni alacağım monitörün 144 hz olmasını istiyorum.

Sizlere sormak istediğim sorular;

1-)Kısaca paneller arasındaki farkları anlatabilir misiniz?

2-) LoL, CS:GO ve PUBG gibi oyunları oynuyorum, benim için panellerden(TN,VA,IPS) hangisi daha iyi olur?

3-) 144hz ve 1ms monitör almak istiyorum aşırı bütçe kısıtlamam yok eğer vaktiniz varsa, önerilerinizi alabilir miyim?

ibobaran6333

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
432
İsim
ibrahim baran
1)kanka paneller arasındaki fark ms ve renk falan tn hiç alma renkler aşırı vasat ve kötü öemli olan va mı alacagım ips mi şimdi va monitorler sanırsam her zaman 1ms alıyor ama renkleri ips ye göre daha kötü ips de ise 1ms olsada bazen 4ms ye çıkabilmekte ama en iyi renkler ve canlılık bu panelde yani 3ms için daha kötü renkler görürüm diyosan va al yani kısaca şöyle diyim eğer şuanlık prof bi oyuncu veya oyunlarda çok yüksek rütbelerde degilsen ips sana fazlasıyla yeterli gelcektir ki bazı prof oyuncular bile ips kullanıyor
2)üsttede anlattıgım gibi bakabilirsin
3)kesinlikle aoc 24g2u öneririm

durgunke

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
208
İsim
Saldıray Durgun

uzun bir araştırma sonucunda 1 mayıs günü bu monitörü aldım ve ürün arızalı çıktı iade ettim fakat iadem reddedildi asus teknik servisine göndermem gerekiyormuş trendyolun ürünü tekrardan bana göndermesini bekliyorum bir sürü insan satın almış fakat bir bende böyle bir sorun çıktı ölü piksele bile razıydım fakat monitör dik yeşil ve mor çizgiler halinde kusurlu çıktı kutusundan yoksa en uygun ve güzel monitör bu diye düşünüyorum kendimce.

Lost_Dragon

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
942
İsim
Göksel Gündüz
TN paneller en parlak panellerdir. Contrast ayarı en yüksek panellerdir. Yalnız yandan bakarken renklerde kayma oluyor. Oyun için en ideal panel TN paneldir ama film de izleyeceksen önerilmez.

VA paneller TN panellere benzer ama bunlarda yandan bakıldığında renklerde kayma olmaz. 1ms olayı da TN paneller gibidir. Oyun ve film için en ideal panel VA paneldir.

IPS panel en iyi renkleri gösteren paneldir ama bunların kontrast ayarı yani parlaklığı düşük oluyor renkleri doğru göstermek için. Yani IPS panelde siyahlar diğer panellere göre daha siyah görünür.

Mesela PUBG oynarken düşman karanlık bir alana girerse IPS ekranda onu görme şansın düşer. Bu yüzden oyun için IPS panel kullanmak pek doğru değil. IPS panel daha çok film yada video edit işleriyle uğraşanlar için ideal.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bulabileceğin en uygun fiyatlı monitörler bunlar.

1.jpg

Son düzenleme:
Dahası  
Reaksiyon skoru
48
İsim
Utkan Genç
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Arkadaşlar yorumlarınız için çok teşekkürler, istediğim cevapları fazlasıyla aldım.

İyi forumlar

Dahası  
Reaksiyon skoru
48
İsim
Utkan Genç
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
UP

Arkadaşlar, şu monitörler arasında kaldım;

1-) https://www.hepsiburada.com/viewson...=c&utm_content=c&utm_term=k&wt_pc=epey.c.k.pc

2-) https://www.hepsiburada.com/asus-tu...=c&utm_content=c&utm_term=k&wt_pc=epey.c.k.pc

3-) https://www.hepsiburada.com/msi-opt...=c&utm_content=c&utm_term=k&wt_pc=epey.c.k.pc

4-) https://www.hepsiburada.com/aoc-24g...-freesync-full-hd-ips-monitor-pm-HB00000NORXJ

Aralarındaki fiyat farklarının sebepleri nedir?
Fiyat farkına değerler mi?
Bu bütçeye daha iyi bir FLAT monitör alabilir miyim?

FLAT ekran istediğim için curved monitör eklemedim listeye.

Rennes

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
12,139
İsim
Umut Dağ
Hocam en alttaki en iyisi bence.

ibobaran6333

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
432
İsim
ibrahim baran
TN paneller en parlak panellerdir. Contrast ayarı en yüksek panellerdir. Yalnız yandan bakarken renklerde kayma oluyor. Oyun için en ideal panel TN paneldir ama film de izleyeceksen önerilmez.

VA paneller TN panellere benzer ama bunlarda yandan bakıldığında renklerde kayma olmaz. 1ms olayı da TN paneller gibidir. Oyun ve film için en ideal panel VA paneldir.

IPS panel en iyi renkleri gösteren paneldir ama bunların kontrast ayarı yani parlaklığı düşük oluyor renkleri doğru göstermek için. Yani IPS panelde siyahlar diğer panellere göre daha siyah görünür.

Mesela PUBG oynarken düşman karanlık bir alana girerse IPS ekranda onu görme şansın düşer. Bu yüzden oyun için IPS panel kullanmak pek doğru değil. IPS panel daha çok film yada video edit işleriyle uğraşanlar için ideal.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bulabileceğin en uygun fiyatlı monitörler bunlar.

Alıntıyı görüntüle

ips panel hakkında yanlış söylemişssin ips de siyahlar gri gibi gözüküyor

Top Bottom