İstemeden monitörümün orta alt kısmına rüzgar çakmağı çaktım (yaklaşık 1sn kadar) ve siyah bir yuvarlak olup geçti ve sadece siyah ekranda yanan kısımda ufak bir ışık yüzmesi var ve bir problem olmuyordu. Bu olalı birkaç hafta olmuştu ancak son birkaç gündür monitörümde bir gariplik var sanki ekran kartından kabloyu çekince olan görüntü yırtılmaları oluyor bazen bir anda siyah ekran olup geliyor ancak bunlar milisaniyelik oluyor arada fark ediliyor sizce sorun monitörümde mi yoksa ekran kartı olabilir mı? Ekran kartım Rx570 4gb ve son 1 hafta içinde rdr2 ve resident evil 4 remake oynadım ve bunlarda ekran kartım 77-78 derece çalışıyordu bir kerede çok ısınmadan dolayı kapanmıştı, havanın çok sıcak olduğundan dolayı ve ekran kartını msi afterburner üzerinden power limitini sonuna kadar çektiğim için olduğunu düşündüm. Bu ve bundan sonraki 1 hafta kadar olan sürede böyle herhangibir sorunla karşılaşmadım. Her 45 ila 1 saatte bir elim ile monitörün çok ısınıp ısınmadığına bakıyorum ve ısısı normal gözküyor hem yanan yer hemde tamamında stabil. Ancak ekran kartından şüphem biraz daha fazla gibi lol oynarken arada görüntü gidip geliyor ve siyah ekran dediğim kısım da oyuna girerken oluyor onun dışındaki diğer yırtılmalar oyun bitiminde soğurken oluyor fikirlerinizi merak ediyorum umarım ekran kartındandır değiştirmesi benim için daha kolay olur eğer monitördense garantisi var garanti kapsamına girermi veya yakıldığını fark ederlermi çünkü fark edilecek gibi değil birde monitörde 1-2 adet yanyana sol üst köşede ölü piksel vardı ilk aldığımda ve bu forumdan bakınca sorun etmemem gerektiğini anlayıp göndermedim. Acaba panelde ölü piksel var diye ben çakmak çakıncamı öyle oldu diye merak ediyorum.(Bu arada ekran tamamen siyah olunca bile dikkatli bakarak anlaşılabilir ancak beyazlık eli ile dokununca kesinlikle anlamıyorsunuz bir erime yanma gibi bir şey yok ve panel va)
Birde sizce sorun monitördense sonrasından bozulma yaparmı ?
Ekran kartı sorunluysa ne kadar dayanır veya ne yapmam gerek ?
Birde sizce sorun monitördense sonrasından bozulma yaparmı ?
Ekran kartı sorunluysa ne kadar dayanır veya ne yapmam gerek ?