Neler Yeni

Monitörümdeki ghosting sorunu

Pc226

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
8
İsim
Umut
Dostlar 2 gün önce yeni VA panel 165hz 1ms monitörüm geldi ghosting olmasını bekliyordum ama bazı ayarlar yaptığım halde özellikle hdr açınca çok ghosting oluyor, oyunda farkedilmiyor fakat kafayı taktım buna hdr ı kapatınca da renkler kullanılmayacak derecede aşırı cansız oluyor. sizce iade ediyim mi bunu yenisini istesem yine aynı olur mu yoksa bu testi görmezden mi gelmeliyim.
Bu arada response time düşür demişti biri ama monitörde response time ayarı yok siz söylemeden söyleyim dedim :)
++Bu arada görseldeki ufo normalde öyle gözükmüyor arkada uzun siyah gölge bırakıyor.

Ekler

• 20230214_180256.jpg
    20230214_180256.jpg
    3.3 MB · Hit: 102

Coolpanda

80+ Silver
VA panelde bu normal. Çoğu VA panel UFO'da böyle sonuç veriyor.
Edit: VA panellerde siyahların değişmesi çoğu zaman 30-40ms sürebiliyor. Eğer Ghosting'i azaltmak istiyorsanız, siyah renklerin derinliğini azaltmalısınız. Ekran kartınızın sürücüsünde renk ayarları mevcut.

Son düzenleme:

ConquerorXIV

80+ Gold
Dostlar 2 gün önce yeni VA panel 165hz 1ms monitörüm geldi ghosting olmasını bekliyordum ama bazı ayarlar yaptığım halde özellikle hdr açınca çok ghosting oluyor, oyunda farkedilmiyor fakat kafayı taktım buna hdr ı kapatınca da renkler kullanılmayacak derecede aşırı cansız oluyor. sizce iade ediyim mi bunu yenisini istesem yine aynı olur mu yoksa bu testi görmezden mi gelmeliyim.
Bu arada response time düşür demişti biri ama monitörde response time ayarı yok siz söylemeden söyleyim dedim :)
++Bu arada görseldeki ufo normalde öyle gözükmüyor arkada uzun siyah gölge bırakıyor.
hangi model?

ConquerorXIV

80+ Gold
iade edip daha iyi bir monitör almanı tavsiye ederim

Pc226

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
8
İsim
Umut
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
+++
arkadaşlar satıcı değişimi kabul etti fakat sizce değişmeli miyim düzelme şansı var mıdır yoksa yine olur mu ghosting uğraşmaya değer mi acaba?
Not: iade etmeyi düşünmüyorum.

Ramsesv9

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
8
İsim
Eren Gok
İade et, bu seni rahatısız edecek seviyedeyse diğer VA panellerde de aynı olacaktır.
IPS bak

Pc226

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
8
İsim
Umut
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
İade et, bu seni rahatısız edecek seviyedeyse diğer VA panellerde de aynı olacaktır.
IPS bak
normal kullanımda rahatsız etmiyor. Ucuza aldığım için iade etmek istemiyorum 2290 a aldım 2590 şuan iade ettiğim fiyata bi o kadar daha koymam gerekir ips için ve bütçem yok maalesef.
Sorum aslında aynı ürünle değişsem sorun geçer mi diyeydi. Ama sanırım VA panelin kaderi bu.
Birkaç ayar yapıp kullanmaya devam edeceğim sanırım.

Top Bottom