Neler Yeni

Monster Kaldırılamayan Bios şifresi

hamsi61

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Yavuz Makul
Merhaba arkadaşlar monster marka laptopum var.Normal gün içinde kullanırken bi format atayım dedim laptopu yeniden başlattım biosa gireceğim şifre istiyor,ama şifreyi ben komadığıma eminim çünki biosa şifre koymayı dahi bilmiyorum.Bi kaç araştırma yaptım yapılanları denedim olmadı bende monster servisine yolladım ve geri dönüş sağlandı
Monsterın açıklaması bios şifresi kolay kaldırılabilen bir şey değilmiş ve bazı chip set dedi sanırım değişmesi lzımmış 1390tl masraf çıkardı
Bu bios şifresi yazılımla falan kaldırılabilir mi yoksa monsterın dediği gibi anakartın işlem mi görmesi lazım yardımcı olırsanız çok çok sevinirim.

RTX3070

80+ Platinum
En İyi Cevap
7
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,079
İsim
RTX 3070
İlgilendiği Kategoriler
Windows ve teknik sorunlar
Merhaba arkadaşlar monster marka laptopum var.Normal gün içinde kullanırken bi format atayım dedim laptopu yeniden başlattım biosa gireceğim şifre istiyor,ama şifreyi ben komadığıma eminim çünki biosa şifre koymayı dahi bilmiyorum.Bi kaç araştırma yaptım yapılanları denedim olmadı bende monster servisine yolladım ve geri dönüş sağlandı
Monsterın açıklaması bios şifresi kolay kaldırılabilen bir şey değilmiş ve bazı chip set dedi sanırım değişmesi lzımmış 1390tl masraf çıkardı
Bu bios şifresi yazılımla falan kaldırılabilir mi yoksa monsterın dediği gibi anakartın işlem mi görmesi lazım yardımcı olırsanız çok çok sevinirim.
Bildiğim kadarıyla genelde BIOS pilini çıkarıp takınca gider aslında :D
Ayrıca genelde sizin koymadığınız BIOS şifreleri 0000 veya 1234 olur.
BIOS güncelleyince de şifre gidebilir.

hamsi61

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Yavuz Makul
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Bildiğim kadarıyla genelde BIOS pilini çıkarıp takınca gider aslında :D
Ayrıca genelde sizin koymadığınız BIOS şifreleri 0000 veya 1234 olur.
BIOS güncelleyince de şifre gidebilir.
Vallahi şifreleri denemiştim ama olmuyor bios pilini değiştirmedim ama o kadar kolay olsaydı serviste neden yapmazlar onu anlamadım
Güncellemeye bakacağım
Teşekkürler

RTX3070

80+ Platinum
En İyi Cevap
7
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,079
İsim
RTX 3070
İlgilendiği Kategoriler
Vallahi şifreleri denemiştim ama olmuyor bios pilini değiştirmedim ama o kadar kolay olsaydı serviste neden yapmazlar onu anlamadım
Bu olay tabii ki cihazdan cihaza kullanılan donanımla değişir ama mesela masaüstü PC'lerde BIOS resetlemek genelde şifreyi kaldırır.

hamsi61

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Yavuz Makul
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Bu olay tabii ki cihazdan cihaza kullanılan donanımla değişir ama mesela masaüstü PC'lerde BIOS resetlemek genelde şifreyi kaldırır.
Biosu açmadan bios güncelleniyor mu ? Bilmediğim için soruyorum

RTX3070

80+ Platinum
En İyi Cevap
7
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,079
İsim
RTX 3070
İlgilendiği Kategoriler