AvengedSevenfold
80+
Dahası
- Reaksiyon skoru
- 133
- İsim
- Kaan
Arkadaşlar selam, Monster Tulpar T7 v25.1.2 cihazım var MSI GP76 Leopard bilen bilir. Cihazımda i7 11800H işlemci bulunmakta. İşlemci frekansı şarjdayken sürekli yüksek,%5-10'larda bile sürekli 3.00 GHz ve üstü çalışıyor. Bunun dezavantajı olarak sürekli işlemci fanı devrede gürültü ve ısınma yapıyor. Güç planı ayarlarında en düşük işlemci durumu %1'de olmasına rağmen sürekli yüksek frekanslarda çalışıyor ihtiyacı olmamasına rağmen. En yüksek işlemci durumu %100'de, cihaz gerektiğinde tam güçte çalışabilsin diye onu o şekilde tutuyorum yoksa onu kıstığım zaman frekansının düşeceğini biliyorum. Bu ayarı değiştirmeden işlemcinin genel olarak boştayken ya da ihtiyacı yokken daha düşük frekanslarda çalışmasını nasıl sağlayabiliriz? Cihazımda feature Manager uygulaması da bulunuyor ancak oradaki silent-performance ayarları hiçbir şeyi değiştirmiyor Silent,hatta Battery Saving'te bile işlemci eğer prize takılıysa uçuyor,ekran kapalıyken hiçbir işlem yapmıyorken bile işlemci fanı sürekli dönüyor.Güç planını sürekli dengeli'de kullanıyorum,yüksek performans ya da nihai performans seçeneklerine hiç almadım.Güç tasarrufu moduna aldım sorun frekans hiç düşmedi bile.Ekran kartı MSHybrid modunda ve BIOS'ta performans ayarı Standartta,yüksekte değil.CPU C State Enabled konumunda,Intel SpeedShift Technoloyg açık ya da kapalı olarak denedim yine frekansta hiçbir şey değişmedi.
İşlemcinin gündelik kullanımlarda boşu boşuna yüksek frekanslarda takılmasını nasıl önleriz,bu kadar yüksek frekansa çıkmamasını nasıl sağlarız ? Pildeyken işlemci durumunu Max. %70'e ayarladığım için kusursuz bir şekilde çalışıyor 0.70 - 1.70 GHz arası hızlarda, ben işlemci durumu %100'deyken de bu şekilde olmasını ve ihtiyacı olduğu zaman örneğin bir oyuna girdiğimde bunu otomatik olarak yükseltmesini ve gerekirse tam performans çalışmasını,gerekmiyorsa daha düşük frekansları tercih etmesini istiyorum.Ayrıyeten,işlemci durumun prizde %99'a çektiğim zaman anında TurboBoost'u kapatıyor ve Max hız 2.30 ghz yani işlemcinin temel hızını aşmıyor,yani bu duruma neden olan durum TurboBoost'u en ufak işlemde bile sürekli açması akabinde işlemcinin sürekli ısınarak fanın sürekli çalışmasına zorlaması.
Daha da kötüsü fan daha 6 ayda epey toz çekmiş durumda,fakat ekran kartı için bütün bunlar söz konusu değil çünkü devrede değilken hiç çalışmıyor,ben de işlemcinin yüzde %10'u geçmediği durumlar için aynı pildeki gibi min. frekansla çalışıp fanı çalıştırmamasını istiyorum.Dediğim gibi pildeyken işlemciyi %70'e kıstığım için 1.70ghz'i geçmiyor ve gündelik kullanımda fan asla açmıyor.Ben bunu prizdeyken de otomatik olarak yapabilmesini istiyorum,daha önce de 11800H'lı laptop kullandım o da Tulpar T7 V22.2'idi,onda frekans gündelik kullanımlarda daha düşüktü ve fan açmıyordu.Umarım problemi anlatabilmişimdir, şimdiden yardımlarınız için teşekkürler.
İşlemcinin gündelik kullanımlarda boşu boşuna yüksek frekanslarda takılmasını nasıl önleriz,bu kadar yüksek frekansa çıkmamasını nasıl sağlarız ? Pildeyken işlemci durumunu Max. %70'e ayarladığım için kusursuz bir şekilde çalışıyor 0.70 - 1.70 GHz arası hızlarda, ben işlemci durumu %100'deyken de bu şekilde olmasını ve ihtiyacı olduğu zaman örneğin bir oyuna girdiğimde bunu otomatik olarak yükseltmesini ve gerekirse tam performans çalışmasını,gerekmiyorsa daha düşük frekansları tercih etmesini istiyorum.Ayrıyeten,işlemci durumun prizde %99'a çektiğim zaman anında TurboBoost'u kapatıyor ve Max hız 2.30 ghz yani işlemcinin temel hızını aşmıyor,yani bu duruma neden olan durum TurboBoost'u en ufak işlemde bile sürekli açması akabinde işlemcinin sürekli ısınarak fanın sürekli çalışmasına zorlaması.
Daha da kötüsü fan daha 6 ayda epey toz çekmiş durumda,fakat ekran kartı için bütün bunlar söz konusu değil çünkü devrede değilken hiç çalışmıyor,ben de işlemcinin yüzde %10'u geçmediği durumlar için aynı pildeki gibi min. frekansla çalışıp fanı çalıştırmamasını istiyorum.Dediğim gibi pildeyken işlemciyi %70'e kıstığım için 1.70ghz'i geçmiyor ve gündelik kullanımda fan asla açmıyor.Ben bunu prizdeyken de otomatik olarak yapabilmesini istiyorum,daha önce de 11800H'lı laptop kullandım o da Tulpar T7 V22.2'idi,onda frekans gündelik kullanımlarda daha düşüktü ve fan açmıyordu.Umarım problemi anlatabilmişimdir, şimdiden yardımlarınız için teşekkürler.
Son düzenleme: