Neler Yeni

Motosikletimin hava filtre kazanından gelen ilginç sıvı

Asansörcü

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
738
İsim
Asansörcü
İlgilendiği Kategoriler
Asansör
Selam herkese. 2011 model, karbüratörlü bir scootera sahibim. Scooterımla kaza yaptıktan bir türlü ayarı ne ben ne tamirciler tutturamadı. Karbüratör ayarı çok kısıktı, yükselttim ve rölanti seviyesini 1400-1500 devire getirdim. Ardından motordan efsanevi bir çiğ yakıt kokusu gelmeye başladı, anlayacağınız motor zengin karışım yaptı. Ardından 1000 kadar devire düşürdüm, halen çiğ yakıt kokusu geliyordu ve zengin karışım yapıyordu. Bugün motorun bütün vidalarını sıkayım diye uğraşırken aklıma geldi ve hava kazanının üstünde bulunan deliğin tıpasını açıp parmağımla kontrol ettiğimde hiç hava emişi olmadığını fark ettim. Bu durum birazcık ilginç geldi ve hava filtresinin tıkalı olabileceğini düşündüm. Hava filtre kazanının kapağını açarken içinden yakıtla bir şeyin karışımı su gibi aktı. Önce elimle dokunup kokladım, yakıt olduğu belliydi çünkü hem sarımsıydı hem de yakıt kokuyordu. Biraz aktı, sonra durdu. Ben de biraz tedirgin oldum. Ardından motorumu çalıştırdım. Sesi ve çekişi bir nebze düzelmişti ancak bununla onun ilgisi olduğunu düşünmüyorum. Az önce tekrar baktım ve aynı yerden bu sefer de yağ damlamış. Elime aldım, baktım. Eski yağ, belli. Yani motorda kullanılmış yağ. Nereden geldiğini bilmiyorum. Bu yağ veya sıvılar nedir? Karbüratörden yakamayıp atıyor olma ihtimali nedir? Yardımcı olanlara teşekkür ederim.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Konu hakkında fikri olan yok mu?

Son düzenleme:
Top Bottom