MSİ B450 GAMİNG ANAKARTTA BİOS SİYAH EKRAN SORUNU

Reaksiyon skoru
68
Herkese İyi aksamlar dilerim. Aktif olarak sistemimde kullandıgım MSI B450 GAMING PLUS Anakart ve Ryzen 5 5600x işlemcim var. Pcyi baslattıgımda MSI logosu gelmeden direk Windows acılıyor.

MSI sitesinden en güncel biosu BİOS Flashback aracılıgıyla sorunsuz sekilde update ediyorum. Ancak en güncel bios olmasına ragmen yine bios ekranı canı istediği zaman geliyor

Bazen Msi logosu geliyor bazen gelmiyor. Siyah ekran ardından direk Windows acılıyor. Acılısta sürekli DEL e bastıgımda siyah ekran seklinde biosa giriyor . Biostaki ozellikleri deiştirebiliyorum. Ancak MSİ LOGOSU DEL Tusuna bas ekranı kafasına gore bazen geliyor bazen gelmiyor. Anakartımda Fast boot ozelligi yok. Windowstan hızlı başlat kapalı. Bios overclock bolumunden Memory Fast Boot ozelligini de kapadım yine aynı yine aynı siyah ekran

Sizce ne yapmam gerekiyor ?

Normal bir durum. Boot süresini uzatma seçeneği olması lazım biosta tam adını hatırlamıyorum mlsf

bazen yanlıslıkla masayı kasaya carptıgımda kasa sarsıldıgında pc yeniden baslarken MSİ bios logosu geliyor ona da anlam veremiyorum. Yani sorunumuz biosa girmemesi degil biosa giriyor ama hiçbirşey gorunmuyor oyle diyelim :D

bazen yanlıslıkla masayı kasaya carptıgımda kasa sarsıldıgında pc yeniden baslarken MSİ bios logosu geliyor ona da anlam veremiyorum. Yani sorunumuz biosa girmemesi degil biosa giriyor ama hiçbirşey gorunmuyor oyle diyelim :D
İşletim sistemini sıcak başlatınca atlıyor

Çöküp baştan başlayınca yada fişi tak çıkar yapınca logo gelir genel de

Geri