Msi B450M-A Pro Max Soğutucu Seçimi?

mrtcndmrg

80+
Reaksiyon skoru
5
Başlıkta yazan B450M-A Pro Max Anakartım var ve Yaklaşık 550 gram ağırlığında Dark Freezer x126 Kule tipi soğutucu takacağım. İlerleyen zamanlarda anakartta bir bükülme veya kastırma gibi bir problem oluşabilir mi? Ayrıca xigmatek 3 lü argb fan ve fan kontrolcüm var. Alacağım soğutucunun fanını ve kule aydınlatmasını direkt olarak anakarttaki soket yerine xigmatek fanların kontrolcüsüne bağlasam bir problem çıkabilir mi? xigmatek fanların maks rpm değeri 1500 soğutucunun ise 1800 rpm.

Düzgün takarsanız bükülme olacağını düşünmüyorum. Eğer RGB'den bahsediyorsanız ARGB fan kontrolcünüzün de ARGB destekli olması lazım, eğer RGB'yi ARGB'ye veya tam tersini yapmayı denerseniz çalışmaz. Eğer fan kontrolcüsünden bahsediyorsanız giriş varsa takabilirsiniz diye düşünüyorum. Ancak tabii ki bunu önermem çünkü CPU soğutucusu her zaman CPU_FAN girişine takılmalıdır. Yoksa PC'niz açılırken "No CPU_FAN" hatası verebilir.

Düzgün takarsanız bükülme olacağını düşünmüyorum. Eğer RGB'den bahsediyorsanız ARGB fan kontrolcünüzün de ARGB destekli olması lazım, eğer RGB'yi ARGB'ye veya tam tersini yapmayı denerseniz çalışmaz. Eğer fan kontrolcüsünden bahsediyorsanız giriş varsa takabilirsiniz diye düşünüyorum. Ancak tabii ki bunu önermem çünkü CPU soğutucusu her zaman CPU_FAN girişine takılmalıdır. Yoksa PC'niz açılırken "No CPU_FAN" hatası verebilir.

Anladım. Aldığım soğutucunun hem fanı hemde bloğu üzerinde bir argb kısım var. Blok üzerindeki argb kısım sadece görüntü amaçlı. Onu fan kontrolcüsüne takıp fanı cpu fan girişine takmamda bir sakınca olmaz sanırım değilmi?

Anladım. Aldığım soğutucunun hem fanı hemde bloğu üzerinde bir argb kısım var. Blok üzerindeki argb kısım sadece görüntü amaçlı. Onu fan kontrolcüsüne takıp fanı cpu fan girişine takmamda bir sakınca olmaz sanırım değilmi?
Hocam fan kontrolcüsü dediğiniz şey RGB kontrolünü sağlayan şey ise lütfen "RGB kontrolcüsü" deyin, cidden anlamakta zorlanıyorum. Fan kontrolcüsü mü, RGB kontrolcüsü mü? :D

Hocam fan kontrolcüsü dediğiniz şey RGB kontrolünü sağlayan şey ise lütfen "RGB kontrolcüsü" deyin, cidden anlamakta zorlanıyorum. Fan kontrolcüsü mü, RGB kontrolcüsü mü? :D

Fanların yanında gelen fanları bağladığım adaptöre benzer kısım işte hem fan hızı hem renkleri kontrol eden kısım pek derin bir bilgim yok kusura bakmayın
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Şunun xigmatek versiyonu

CPU soğutucusunun fanını CPU_FAN'a takıyorsunuz, ışık olan için de takabiliyorsanız o kontrolcüye takabilirsiniz. Ancak CPU fanının kablosu CPU_FAN'a girecek, orası şart.

Geri