MSI B460M-A PRO BIOS Güncellemesi

seaque

80+
Reaksiyon skoru
210
Bunu yapmak şart onu anladım. Fakat ben formatı çoktan attım, güncellemeden sonra format atmasam ne gibi sıkıntılar olur?

Ayrıca bende tek bir flash disk var W10 bootlu, galiba o yüzden BIOS'a girdiğimde .cap dosyasını görmüyor. Normal USB mi olması lazım? İnternetteki videolarla benim BIOS'um farklı. Onlar Advanced Mod'dan Tool'a falan basıyor bende o yok. M-Flash diye bir kısım var ordan yapılacak sanırım.

İşletim sistemi kurmadan önce BIOS güncellesen güzel olabilirdi, ancak sonrasında da BIOS güncellemek pek sıkıntı değil. Şu ana kadar kurduğum tüm PC'lerde işletim sistemi kurduktan sonra BIOS güncelledim, sorun yaşamadım/yaşamadılar, onu kafana takma yani.
Ayrıca bende tek bir flash disk var W10 bootlu, galiba o yüzden BIOS'a girdiğimde .cap dosyasını görmüyor. Normal USB mi olması lazım? İnternetteki videolarla benim BIOS'um farklı. Onlar Advanced Mod'dan Tool'a falan basıyor bende o yok. M-Flash diye bir kısım var ordan yapılacak sanırım.
Dostum başlığa "ASUS B460M-A PRO" yazmışsın, Asus'un "B460M-A PRO" diye modeli yok, PRIME B460M-A var.
Anakart marka modelini adam akıllı söyle, söyle ki yardımcı olayım sana.

İşletim sistemi kurmadan önce BIOS güncellesen güzel olabilirdi, ancak sonrasında da BIOS güncellemek pek sıkıntı değil. Şu ana kadar kurduğum tüm PC'lerde işletim sistemi kurduktan sonra BIOS güncelledim, sorun yaşamadım/yaşamadılar, onu kafana takma yani.

Dostum başlığa "ASUS B460M-A PRO" yazmışsın, Asus'un "B460M-A PRO" diye modeli yok, PRIME B460M-A var.
Anakart marka modelini adam akıllı söyle, söyle ki yardımcı olayım sana.
Unutmuşum kusura bakma. Öyle bir model yoksa Prime olduğu anlaşılır zaten.
Post automatically merged:

Başlık güncellenebiliyormuş hallettim.

1.20, 3.06.2020 versiyonu
Şu anakartının marka ve modelini adam akıllı söyle. PRIME B460M-A için öyle tarihli ve sürümlü bir BIOS yok.
MSI'ın sitesine gidiyorum, yazıyorum "B460M-A PRO" diye, bakıyorum BIOS kısmına gidiyorum, bakıyorum ki 1.2 sürümlü ve dediğin tarihli bir BIOS var.
.CAP uzantılı dosyayı görmez tabii, anakartın Asus bile değil dostum, ben sana anakartının marka ve modelini adam akıllı söyle demedim mi?

Şu anakartının marka ve modelini adam akıllı söyle. PRIME B460M-A için öyle tarihli ve sürümlü bir BIOS yok.
MSI'ın sitesine gidiyorum, yazıyorum "B460M-A PRO" diye, bakıyorum BIOS kısmına gidiyorum, bakıyorum ki 1.2 sürümlü ve dediğin tarihli bir BIOS var.
.CAP uzantılı dosyayı görmez tabii, anakartın Asus bile değil dostum, ben sana anakartının marka ve modelini adam akıllı söyle demedim mi?
Hocam çok özür diliyorum, MSI olacak tabii. Son birkaç gündür kafa gitti bende bazı şeylerden dolayı. Şöyle birkaç gün hiçbir şey yapmasam belki kendime gelirim de... öyle bir imkan yok.

Gidip ASUS indirmişim zaten şimdi gördüm.

Tamam o görmeme işini hallettik diyelim, format atmasam ne tür sıkıntı olur? RAM problemi falan diyordu bir videoda.

Hocam çok özür diliyorum, MSI olacak tabii. Son birkaç gündür kafa gitti bende bazı şeylerden dolayı. Şöyle birkaç gün hiçbir şey yapmasam belki kendime gelirim de... öyle bir imkan yok.
Kafa o kadar çok gitmiş ki MSI anakarta Asus BIOS, güzelmiş 🤣.

Attığım sitedeki en güncel sürüm olan 7C88v14 sürümü indir, E7C88IMS.140 isimli ve uzantılı dosyayı flash belleğine at.
BIOS'a gir ve M-Flash kısmına gir, kendi flash belleğinin içerisindeki BIOS güncelleme dosyasını seç, tamam de ve onayla.
Bu işlem yaklaşık 5-10 dakika sürecek, sabırlı ol ve bilgisayarının kapanmadığına dikkat et, eğer BIOS güncellemesi esnasında PC kapanırsa anakart servis yoluna gider :D.

@crazyreign hocam hortlatıyorum kusura bakmayın. Sistemimi yeni topladım, B460M-A PRO anakarta sahibim. Sistem gerektiğinden az performans veriyor gibi geldi. Ekran kartı ve chipset sürücüleri güncel olmasına rağmen tam performans alamadığımı hissettim.

Bahsettiğiniz şekilde 7C88v16 sürümüne güncelleyeceğim ama bahsettiğim sorunları çözer mi? Bir de BIOS güncelleme esnasında bir şey olmayacak olsa bile tırsıyorum açıkçası. Dual BIOS gibi bir mevzu var mı bu modelde? Eğer öyleyse kafam rahat olur. Araştırdım ama bir şey bulamadım.

Geri