Neler Yeni

Msi b550m pro vdh wifisız versiyonu nasildir

venzy

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
zekvan zeyrek
elimde fazladan 8*2 ram ve 500gb m2 ssd var ama anakartim asus prime 320mk modeli 2 ram slotu ve 1 tane m2 ssd slotu var bu yüzden msi b550m pro vdh modelinin wifisız versiyonunu almayi planliyorum. kendi anakartimi da satacagim ve fikir almak icin satici sitelere girdim benim anakartimin 0 hali, alacak olduğum anakarttan daha pahali. acaba sistemimi gelistirmek yerine dusuruyormuyum ayrica yeni alacagim herhangi bi anakartla su anki sistem parcalirimin uyumlu calisip calismayacagini görebileceğim bir site var mi

Roni AKAR

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
Roni AKAR
1-kesinlikle sistemini düşürmüyorsun fiyatlar çok saçma
2-böyle bir site olup olmadığını bilmiyorum işlemci modelini atarsan yardımcı olabilirim

kronik1907

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
294
İsim
Görkem
elimde fazladan 8*2 ram ve 500gb m2 ssd var ama anakartim asus prime 320mk modeli 2 ram slotu ve 1 tane m2 ssd slotu var bu yüzden msi b550m pro vdh modelinin wifisız versiyonunu almayi planliyorum. kendi anakartimi da satacagim ve fikir almak icin satici sitelere girdim benim anakartimin 0 hali, alacak olduğum anakarttan daha pahali. acaba sistemimi gelistirmek yerine dusuruyormuyum ayrica yeni alacagim herhangi bi anakartla su anki sistem parcalirimin uyumlu calisip calismayacagini görebileceğim bir site var mi
1. si bir ürünün sıfır fiyatı her zaman sana doğru fikir vermez
elindeki ürün 1 kaç satıcıda kalmıştır fiyat çok yükseltilmiştir
veya senin elindeki ürün misal rogstrix tir (senin diyorum şahsi olarak değil genel yorum yapıyorum) rogstrix piyasasını biliyorsun
ama sen gen4 sistem kurmak istiyorsundur her nekadar rog strix çok kaliteli bileşenlerden oluştuğundan dolayı payalı da satılsa
daha alt seviye modellemeden b550 yi daha ucuza alırsın ama gen4 olarak daha güncel kullanırsın daha ucuza da alabilirsin

yani işin kısası her gördüğün sıfır fiyat o fiyatın reel fiyatı değildir aslında

ikinci meseleye gelelim
senin elinde a320 anakartlı 2 ram slotlu bir sistem var da
sen bu anakartı satıp 4 ram slotlu anakart alıp elindeki fazladan ssd ve ramleri de mi ekleyeceksin
yani 4 ram slotlu anakart 4x8 ram 2 ssd mi yapacaksın

doğru anladı isem
ramlerin frekans cl değerlerii aynı mı

işlemcin ve ekran kartın ne

venzy

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
zekvan zeyrek
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
1. si bir ürünün sıfır fiyatı her zaman sana doğru fikir vermez
elindeki ürün 1 kaç satıcıda kalmıştır fiyat çok yükseltilmiştir
veya senin elindeki ürün misal rogstrix tir (senin diyorum şahsi olarak değil genel yorum yapıyorum) rogstrix piyasasını biliyorsun
ama sen gen4 sistem kurmak istiyorsundur her nekadar rog strix çok kaliteli bileşenlerden oluştuğundan dolayı payalı da satılsa
daha alt seviye modellemeden b550 yi daha ucuza alırsın ama gen4 olarak daha güncel kullanırsın daha ucuza da alabilirsin

yani işin kısası her gördüğün sıfır fiyat o fiyatın reel fiyatı değildir aslında

ikinci meseleye gelelim
senin elinde a320 anakartlı 2 ram slotlu bir sistem var da
sen bu anakartı satıp 4 ram slotlu anakart alıp elindeki fazladan ssd ve ramleri de mi ekleyeceksin
yani 4 ram slotlu anakart 4x8 ram 2 ssd mi yapacaksın

doğru anladı isem
ramlerin frekans cl değerlerii aynı mı

işlemcin ve ekran kartın ne
dogru anlamissin hocam 4*8ram ve 2 tane m2ssd takmayi planliyordum ama cl ve frekans degerlerine bakmam gerektigini bilmiyordum sag ol islemcim ryzen 5 3500x ekran kartimda rx 5500xt 8gb tek seferde hepsini satin yenileyemedigimden onumuzdeki aylarda islemciyle ekrankartini da yenilemeyi planliyorum
Mesaj otomatik birleştirildi:

1-kesinlikle sistemini düşürmüyorsun fiyatlar çok saçma
2-böyle bir site olup olmadığını bilmiyorum işlemci modelini atarsan yardımcı olabilirim
cok sag olun hocam. islemcim ryzen 5 3500x

kronik1907

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
294
İsim
Görkem
dogru anlamissin hocam 4*8ram ve 2 tane m2ssd takmayi planliyordum ama cl ve frekans degerlerine bakmam gerektigini bilmiyordum sag ol islemcim ryzen 5 3500x ekran kartimda rx 5500xt 8gb tek seferde hepsini satin yenileyemedigimden onumuzdeki aylarda islemciyle ekrankartini da yenilemeyi planliyorum
şöyle bir şey söyleybilirim
eğer eline para geçecekse bu sisteme upgrade ile uğraşma
bu sistemin 32 gb ram e hiç ihtiyacı yok
ileri seviyete işlemci ve ekran kartı upgrade işlemi yapmayacaksan da yok

şimdi sen sadece ram eklemek için anakart alsan bahsettiğin anakart 3050 tl
aslında fiyatı fena değil

fakat sırf rami 32 yapmak için
3050 ye onu alsan
kendi elindkei anakartaın sıfır fiyatına hiç aldanmayacaksın edeceği1000-1250
hadi 1250 tl ye sattın diyelim

1750 tl masraf edeceksin

böyle yapmaktansa
bu işlemi yapmadın diyelim 1750 tl cepte
elindeki ramler ile ssd yi de 1500 e sattın diyelim 3250 tl cepte hadi de 3000 tl

dursun kenarda 3000 tl

biraz daha para biriktirince sat sistemini de

gerek sıfır gerek ikinci elden çok daha iyi sistem al

şu an bu sistemi 32 gb yapmanın sana bir faydası olmayacak
şu an için faydası olmayacak bir işten dolayı da boşu boşuna masraf etmene gerek yok

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,015,796
Üyeler
160,885
Son üye
Bkrens
Top Bottom