Neler Yeni

Yardım MSI BIOS Update Sorunu

Merhabalar MSI B450 Tomahawk bir anakartım var. Bios Flashback özelliği ile bir güncelleme yapmak istemiştim. Bunun için 1 - 2 rehber videosu da izledim. 32GB'lık bir USB belleğe dosyamı attım ve MSI.ROM olarak kaydettim. Sistemi kapayıp belleğimi USB girişine taktım ve Bios Flashback düğmesine bastım. Kırmızı ışık 2 ila 3 dakika arası yanıp söndü ve bunlar olurken Ez debug ledde CPU ışığı yanıyordu. Sonuçta güncelleme yapıyorum deyip aldırış etmedim. 2-3 dakika ışık yanıp söndü ve sonra hiç sönmeden yanmaya başladı. 20 dakika kadar bekledikten sonra mecbur sistemin gücünü kestim. Sonra tekrar çalıştırdığımda CPU ışığı yanıp görüntü gelmedi. Nerede hata yapmış olabilirim ve nasıl düzeltebilirim?

Hypnoss53

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
260
İsim
Berkay Solak
Bios güncellemenin bu kadar sürmesi çok garip geldi bana başta her şeyi doğru yaptığınıza eminmisiniz?

MertYurtu

80+
İlk önce g.o. teknik servise vermenizi öneririm ama onlarda kullanıcı kaynaklı olarak ürüne işlem yapmayabilirler yine de bi dene.

VascoL

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
50
İsim
Berkay
Merhabalar MSI B450 Tomahawk bir anakartım var. Bios Flashback özelliği ile bir güncelleme yapmak istemiştim. Bunun için 1 - 2 rehber videosu da izledim. 32GB'lık bir USB belleğe dosyamı attım ve MSI.ROM olarak kaydettim. Sistemi kapayıp belleğimi USB girişine taktım ve Bios Flashback düğmesine bastım. Kırmızı ışık 2 ila 3 dakika arası yanıp söndü ve bunlar olurken Ez debug ledde CPU ışığı yanıyordu. Sonuçta güncelleme yapıyorum deyip aldırış etmedim. 2-3 dakika ışık yanıp söndü ve sonra hiç sönmeden yanmaya başladı. 20 dakika kadar bekledikten sonra mecbur sistemin gücünü kestim. Sonra tekrar çalıştırdığımda CPU ışığı yanıp görüntü gelmedi. Nerede hata yapmış olabilirim ve nasıl düzeltebilirim?
Dostum usb Bölümleme stili MBR mi ?

VascoL

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
50
İsim
Berkay
Açıkçası ona dikkat etmemiştim, bilmiyorum.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Denedim
Hocam yeni gördüm kusura bakmayın. Usb bölümleme stili mbr olmadan kabul etmiyor yani Mbr olmak zorunda. Istersen bir kontrol et, değilse internette bolca mbr yapma rehberi gerek yazı gerek video olarak var. Araştır bir bak derim ben. Sonuca göre buraya bilgi verirsin.

Toxpox

80+ Gold
En İyi Cevap
32
Dahası  
Reaksiyon skoru
12,773
İsim
Toxpox
Belleği FAT32 ile biçimlendirdiğinden emin misin?
FAT32 olarak biçimlendir ve yeni BIOS dosyasını Flashback yardımı ile tekrardan kurmayı dene.

Agathon

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Bios pilini çıkarıp 10-15 dk beklemeni öneririm. Bios kendini fabrika ayarlarına çeksin görüntü gelicek zaten. Sonra tekrar hatalarını giderip güncellemeni yapabilirsin.

RTX3070

80+ Platinum
En İyi Cevap
7
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,081
İsim
RTX 3070
İlgilendiği Kategoriler
Windows ve teknik sorunlar
FAT32 olarak biçimlendir ve yeni BIOS dosyasını Flashback yardımı ile tekrardan kurmayı dene.
Ayrıca 32 GB belleklerde sıkıntı çıkabiliyor.

evet fat32 olarak biçimlendirmiştim

Bios pilini çıkarıp 10-15 dk beklemeni öneririm. Bios kendini fabrika ayarlarına çeksin görüntü gelicek zaten. Sonra tekrar hatalarını giderip güncellemeni yapabilirsin.
onu denedim hatta bios pilinin yanındaki pinleri birbirine değdirip sıfırlamayı da denedim ama sonuç hüsran

Ayrıca 32 GB belleklerde sıkıntı çıkabiliyor.
tamam farklı bir bellekle deneyeceğim

Top Bottom