Neler Yeni

Yardım MSI CPU Lite Load nasıl ayarlanmalı?

DracheN

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,241
İsim
.
Arkadaşlar MSI MAG Z790 Tomahawk anakartım ve 13600KF işlemcim var. CPU Lite loadda 1 ila 12 arasında değerler var. Bu ayarı ne yapmam gerekiyor?

cLarq

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Arkadaşlar MSI MAG Z790 Tomahawk anakartım ve 13600KF işlemcim var. CPU Lite loadda 1 ila 12 arasında değerler var. Bu ayarı ne yapmam gerekiyor?
Ne için ne yapman gerekiyor.
Ne yapmaya çalısıyorsunda neye ayarlaman gerekiyor.
Güç tüketimi ile ne gibi bir işin var ona göre daha stabil cevaplar gelecektir.

DracheN

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,241
İsim
.
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Ne için ne yapman gerekiyor.
Ne yapmaya çalısıyorsunda neye ayarlaman gerekiyor.
Güç tüketimi ile ne gibi bir işin var ona göre daha stabil cevaplar gelecektir.
Hocam ben oyun oynuyorum. Günlük bir kullanıcıyım. CPU Lite load ayarı 1 ila 12 arasında. Bu seçimi nasıl yapmam gerekiyor en doğru sıcaklık ve performans ayarı için.

cLarq

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Hocam ben oyun oynuyorum. Günlük bir kullanıcıyım. CPU Lite load ayarı 1 ila 12 arasında. Bu seçimi nasıl yapmam gerekiyor en doğru sıcaklık ve performans ayarı için.
İntel de K serisi alıyorsan bu işler ile bilgin olması lazım. Eğer ben oyun oynuyorum fasulyesine oynamam ha dersen düz seri olan 13400 13700 gibi serileri almak daha mantıklı.

Zadnr

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
158
İsim
Atakan
Intel'in maksimum güç ve stabilite için tavsiye ettiği Lite Load 9. MSI'da Lite Load diğer firmalarda farklı isimle geçiyor olması lazım, bazı markalar varsayılan ayarı 9'un üzerine çektiği için 13600k/13700k ısınma problemleri yaşayan çok olmuştu işlemcilerin ve yeni anakartların ilk çıktığı dönem.

Buradaki doğru ayar biraz da kullanıcıya kalmış bir durum. Lite Load 9'dayken istediğin sıcaklıklarda ve performansta çalışıyorsa iyice düşürmeye gerek yok, ama daha az güç tüketsin ve olabileceği maksimum serinlikte olsun istiyorsan 3 veya 5 denenebilir. Daha düşüğe çekmek voltajı azaltacağından PC stabilitesini de etkileme ihtimali var tabii, bir nevi undervolt sonuçta bu ayar.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,060,647
Üyeler
168,471
Son üye
batuhanckmk
Top Bottom