Neler Yeni

Çözüldü✓ MSI X670E TOMAHAWK CPU DRAM IŞIGI SÖNMUYOR

Osmantrk

80+
20/09/2024 tarihinde 9950x işlemcili sistem topladım. X670e tomahawk anakartım ve 64gb ddr5 ramlerim var. Aynı sorunu bende yaşadım. Ne flash ile bios update yapabildim. Nede herhangi bir bios ekranı alabildim. Anakartı iade ettim ve başka bir satıcıdan aynı ana kartı satın aldım. Bakalım gelecek olan anakart ile sorun çözülecek mi ? Bu tartışmayı dün problemi yaşayınca gördüm. Gelişmeleri ve olurda çözümü buraya yazıcam. Bu anakart ile de aynı problemi yaşarsam. Büyük ihtimalle x870 anakartlara yönelicem.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bu arada anakartı iade etmemin sebebi power tuşuna basar basmaz cpu ve dram hatasının yanmasıydı. Öncesinde bir kontrol edip sonrasında hata yanması lazım diye biliyorum. Benim gördüğüm power tuşuna basar basmaz hata Işık’larının anında yanmasıydı.
hocam aynı problemleri yaşamışız. Nereden Satın almıştınız ?

20/09/2024 tarihinde 9950x işlemcili sistem topladım. X670e tomahawk anakartım ve 64gb ddr5 ramlerim var. Aynı sorunu bende yaşadım. Ne flash ile bios update yapabildim. Nede herhangi bir bios ekranı alabildim. Anakartı iade ettim ve başka bir satıcıdan aynı ana kartı satın aldım. Bakalım gelecek olan anakart ile sorun çözülecek mi ? Bu tartışmayı dün problemi yaşayınca gördüm. Gelişmeleri ve olurda çözümü buraya yazıcam. Bu anakart ile de aynı problemi yaşarsam. Büyük ihtimalle x870 anakartlara yönelicem.

Bu arada anakartı iade etmemin sebebi power tuşuna basar basmaz cpu ve dram hatasının yanmasıydı. Öncesinde bir kontrol edip sonrasında hata yanması lazım diye biliyorum. Benim gördüğüm power tuşuna basar basmaz hata Işık’larının anında yanmasıydı.
Ben hepsi buradadan satın aldım iade etmeye çalışıyorum. Umarım iade kabul ederler. Yani elimi kolumu kitledi şuanda.

Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Oktay Kutlu
Aynı anakart ile 7950x3D kullanıyorum. Tek seferde bios update yapıp sorunsuz kullanıyorum. Alalı 2 ay falan oldu.

EREN PC

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
88
İsim
EREN
Arkadaşlar merhabalar elimde msı x670e tomahawk anakart var. İşlemcim Ryzen 9 9950x. Sistemi açtıgımda CPU ve DRAM ışığı yanıyor ve sisteme görüntü gitmiyor. BİOS u Flash bellek ile güncellemeye çalıştım. Çok uzun sürüyor güncelleme işlemi. Bios güncel olmasına rağmen hala CPU ve DRAM ışıgı yanık kalıyor ve görüntü hala gelmiyor. CPU yu başka bilgisayarda denedim bir problem yok çalışıyor (aynı BIOS sürümü ile). Anakartı garantiye gönderdim. Ben anakartın bozuk oldugunu düşündüm. Çözümü var mıydı merak ediyorum?

Ram slotlarını da 1-3 2-4 seklinde taktım onlarda problem oldugunu düşünmüyorum. Düşünülebilecek bütün varyasyonları denedim ama bir sonuca ulaşamadım.
bende aynı sorunu msı b650 yaşadım tamamen ramlerle uyumsuzluk yaşadıhı için tek slot ram denicen tek te çalışmaz sök tak yapcan baya bi sonra expo falan aç dene ama önerim kingston ram alman tek onla uyumlu çalışıyo sen yinede tek slot dene ayar yap win kur sonra 2 ram dene

bende aynı sorunu msı b650 yaşadım tamamen ramlerle uyumsuzluk yaşadıhı için tek slot ram denicen tek te çalışmaz sök tak yapcan baya bi sonra expo falan aç dene ama önerim kingston ram alman tek onla uyumlu çalışıyo sen yinede tek slot dene ayar yap win kur sonra 2 ram dene
expo açabildinmi peki

Osmantrk

80+
Bu probleme çmzüm bulabilen oldu mu
hocam biosu güncellemelisin. Sisteme uygun bir işlemci bul ve biosu guncelle ya da servise gönder onlar güncellesin. Yeni bir işlemciye sahipsen bıos uymuyor. M flash ile atabilirsin fakat benim anakartım onu da kabul etmedi en son serviste güncellettirdim. sorun çözüldü.

Top Bottom