Neler Yeni

MSİ G2412 170hz 4699TL!

Lory

80+

Alınabilecek bir model. G24F2 ile aynı paneli kullanıyor ama iç yapı olarak daha iyi ve native 170Hz yani G24F2'den daha kaliteli bir ic ye sahip.

Eksi yanı yukarı aşağı hareket desteği sunmaması, G24F2'de vardı bu özellik.

Daha üstün gördüğüm bir model ise budur:

ARTIK FAN DEĞİLİM

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,275
İsim
Bilal Tepe

Alınabilecek bir model. G24F2 ile aynı paneli kullanıyor ama iç yapı olarak daha iyi ve native 170Hz yani G24F2'den daha kaliteli bir ic ye sahip.

İiyama alırdım ben

Rilroalpt

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
730
İsim
Eren Emirhan Tuner
Instagram
eren.emirhan_tuner
Steam
rilro59
Twitter
rilroalpt
Discord
Ril/Eren#2440
MSI nasıl IPS Gaming Monitör olarak geçiyor? Panele VA yazmışlar ben mi yanlış biliyorum. Hem VA panel olup hem IPS olabiliyor mu?

SadeceBirisi.

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,309
İsim
uwu
MSI nasıl IPS Gaming Monitör olarak geçiyor? Panele VA yazmışlar ben mi yanlış biliyorum. Hem VA panel olup hem IPS olabiliyor mu?
Bazen açıklamalar yanlış olsa bile gerçekten doğru olan şeyleri unutmamalıyız
~ @SadeceBirisi. (kızlar anlaması zor varlıklardır)

Bu günde bu sözü uydurdum sonuç olarak monitör IPS aklinda soru kalmasın

lexo

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
20
İsim
Emir

hocam iiyama olayı ne herkes öneriyor
Mesaj otomatik birleştirildi:

İiyama alırdım ben
hocam iiyama olayı ne herkes öneriyor

Adriatique

80+ Silver
En İyi Cevap
2

G24F-2 ile aynı paneli kullandığını söylüyorsunuz, G24F-2 BOE/Panda LC238LF4F paneline sahiptir ve panelin native(gerçek) yenileme hızı 165Hz'dir.

Native 170Hz panel olduğunu da ilk kez sizden duyuyorum :)

Lory

80+
G24F-2 ile aynı paneli kullandığını söylüyorsunuz, G24F-2 BOE/Panda LC238LF4F paneline sahiptir ve panelin native(gerçek) yenileme hızı 165Hz'dir.

Native 170Hz panel olduğunu da ilk kez sizden duyuyorum :)
beb944f5-f7e3-4c8c-8f18-fbf1eec1ae80-1-1.png

Bu gördüğün şey detaylandırılmış bir görüntüleme aygıtının yapısı.

Panel tepkime süresini büyük ölçüde kullanılan arka aydınlatma ve TFT kalitesine bağlıdır. Fotoğrafta "Back Light" ve "Bottom Polarizer" olarak geçiyor.

Refresh rate yani yenileme hızını sağlayan şey ise paneli doğrudan etkilemeyen işi daha çok güç kaynağından gelen sinyal ve voltajı görüntüye yaymak olan şeydir. İşte tazeleme hızını oluşturan şey de budur. Ne kadar fazla COF sayısı ne kadar kalitel bir IC, o kadar yüksek yenileme hızı anlamına gelir. Panel ile doğrudan bağlantısı yoktur.

Bu IC dediğimiz şeyin detayını aşağıya bırakıyorum:
12v-cfl-circuit-diagram-i7-1.png

Adriatique

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Alıntıyı görüntüle
Bu gördüğün şey detaylandırılmış bir görüntüleme aygıtının yapısı.

Panel tepkime süresini büyük ölçüde kullanılan arka aydınlatma ve TFT kalitesine bağlıdır. Fotoğrafta "Back Light" ve "Bottom Polarizer" olarak geçiyor.

Refresh rate yani yenileme hızını sağlayan şey ise paneli doğrudan etkilemeyen işi daha çok güç kaynağından gelen sinyal ve voltajı görüntüye yaymak olan şeydir. İşte tazeleme hızını oluşturan şey de budur. Ne kadar fazla COF sayısı ne kadar kalitel bir IC, o kadar yüksek yenileme hızı anlamına gelir. Panel ile doğrudan bağlantısı yoktur.

Alıntıyı görüntüle
Peki dediklerinizi kanıtlayan kaynaklarınız var mı?
Mesaj otomatik birleştirildi:

?

Son düzenleme:

Adriatique

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Sanırım iddialarınızı kanıtlayan bir kaynağınız yok ki yazmıyorsunuz, ben size anlatayım o halde.

ne kadar kalitel bir IC, o kadar yüksek yenileme hızı anlamına gelir.
IC'nin açılımı Integrated Circuit olarak geçer ve monitörlerde bu yarı iletken çip için DDIC terimi kullanılır, açılımı Display Driver Integrated Circuit'dir. DDIC'nin amacı basitçe AP(Application Processor)'den gelen görüntü sinyallerini paneldeki alt piksellere doğru bir şekilde aktarmaktır.

DDIC'yi Telefona Bluetooth ile bağlanmış kulaklık olarak düşünebilirsiniz. Telefon(AP) kulaklığa(DDIC) işlemesi için sinyaller gönderiyor, kulaklıkta(DDIC) telefondan gelen veriyi işleyip sese(görüntüye) dönüştürüyor. Eğer kaynak sesini hızlandırmak(yenileme hızını arttırmak) isterseniz hızlandırmak için telefonu(AP) mu yoksa kulaklığı(DDIC) mı kullanırsınız? Telefonu öyle değil mi? Yani burada yenileme hızını etkileyen temel faktör DDIC değil AP'dir.

Daha kaliteli AP daha yüksek yenileme hızı anlamına da gelmez. AP'ler üretim amaçları doğrultusunda çalışır, kaliteleri ancak monitörün maksimum overclock miktarını etkileyebilir belki. (tabi ki monitör üreticileri ilgili monitöre hertz kilidi koymaz ise)

12v-cfl-circuit-diagram-i7-1.png
Monitör IC'si yani DDIC hakkında konuşurken daha iyi anlamamız için floresan ampul diyagramı paylaşıyorsunuz :D
DDIC, CFL IC ile aynı görevi görmez. Biri monitör için, biri floresan ampul için.

Ne kadar fazla COF sayısı ne kadar kalitel bir IC, o kadar yüksek yenileme hızı anlamına gelir.
COF'un açılımı ise Chip On Film'dir ve DDIC'yi içerisinde barındırır, COF'un temel amacı panel ile FPCB'yi birbirine bağlamaktır. Dolayısıyla daha fazla COF sayısı daha yüksek yenileme hızı anlamına gelmez.

İddia ettiğiniz gibi monitörün native '170Hz' olması için tüm elektronik aksamların daha en baştan bu yenileme hızına göre ayarlanması gerekirdi. Monitörde 170Hz overclock ile sağlanıyor.

Ayrıca G2412 modelinin G24F-2 ile aynı paneli kullandığı bilgisini displayspecifications sitesinden aldıysanız o site her zaman doğruyu söylemiyor, yeterince güvenilir bir kaynak değil haberiniz olsun.

Anlattıklarımın aksini iddia eden bir kaynağınız varsa, belirtin. Eğer yoksa lütfen bilginiz olmayan konularda bilgili gibi gözükmeye çalışıp yanlış bilgiler vermeyin. Diğer forumdaki Dexter Morgan profilli arkadaşa da selam söyleyin, uyarı verme konusunda daha adaletli moderatörlere sahip forumumuza beklerim kendilerini. Sizlerle de kibir ve egosuz bir forum ortamında görüşme temennisi ile iyi forumlar dilerim.

Top Bottom