Neler Yeni

MSI katana 15 BIOS'u nasıl güncellenir?

ibohappy

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
15
İsim
İbrahim Mutlu
Selam 1 hafta önce MSI katana 15 B12vgk aldım. RTX 4070'li versiyonunu. Performansı FPS konusunda çok güzel fakat stabil değil gibi mesela Valorant'ta 400FPS falan alıyorum fakat nadiren de olsa ekranda titreme ya da takılma oluyor garip kısmı da bu FPS düşmesi değil. FPS sürekli yükseklerde. Her neyse ben bu laptopun BIOS'unu güncelleyip tekrardan temiz format atmak istiyorum. Galiba BIOS flashdisk ile güncelleniyormuş bu nasıl oluyor? Ve BIOS güncellemesi sonrası performansta olumlu yönde bir artış olur mu?

şahin doğan

80+ Platinum
@Emmree hocamın Laptop Biosları hakkında bilgisi varsa müsait olunca yardımcı olur.

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,868
İsim
Emre Zengin
Selam 1 hafta önce MSI katana 15 B12vgk aldım. RTX 4070'li versiyonunu. Performansı FPS konusunda çok güzel fakat stabil değil gibi mesela Valorant'ta 400FPS falan alıyorum fakat nadiren de olsa ekranda titreme ya da takılma oluyor garip kısmı da bu FPS düşmesi değil. FPS sürekli yükseklerde. Her neyse ben bu laptopun BIOS'unu güncelleyip tekrardan temiz format atmak istiyorum. Galiba BIOS flashdisk ile güncelleniyormuş bu nasıl oluyor? Ve BIOS güncellemesi sonrası performansta olumlu yönde bir artış olur mu?
FPS'i sabitlemeyi denedin mi hocam? Windows arama kısmına msinfo32 yazıp ekran görüntüsü atar mısın?

ibohappy

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
15
İsim
İbrahim Mutlu
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
FPS'i sabitlemeyi denedin mi hocam? Windows arama kısmına msinfo32 yazıp ekran görüntüsü atar mısın?
1686335091107.png

Mesaj otomatik birleştirildi:

işe yaramıyor :(

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,868
İsim
Emre Zengin
Alıntıyı görüntüle

işe yaramıyor :(
1) Öncelikle elinde bir tane 8 ya da 16 GB'lık bir flash bellek olsun. Flash belleği FAT32 olarak biçimlendir,
2) Biçimlendirdikten sonra https://tr.msi.com/Laptop/Katana-15-B12VX/support?sub_product=Katana-15-B12VGK#bios buradan E1585IMS.30B BIOS'unu indir. İndirdikten sonra klasöre çıkart ve içindeki E1585IMS.30B dosyasını flash belleğinin içine at.
3) Flash belleğinin içine attıktan sonra bilgisayarı yeniden başlat ve delete tuşuna durmadan bas, BIOS ekranı gelicek, ekran geldikten sonra Advanced sekmesine tıkla. Tıkladıktan sonra UEFI BIOS Update göreceksin ona bas. Bastıktan sonra E1585IMS.30B adlı dosyayı seçip Proceed with flash update yazana basıp BIOS'u güncelleyeceksin.
Not: BIOS güncellemesi sırasında laptop şarja takılı olsun ve güncelleme esnasında kesinlikle flash bellek yerin çıkarılmamalı.
Not 2: Quick Guide_BIOS & EC Update PDF'i var. Orada ki fotoğraflara da bakarak yapabilirsin.

Bir de hocam G-Sync özelliğini devre dışı bırakıp aynı sorunun olup olmayacağını kontrol et.
Masaüstüne sağ tıkla. NVIDIA Denetim Masasına gir. Girdikten sonra sol tarafta G-SYNC ayarları da olması gerek. Onu da devre dışı bırak.

ibohappy

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
15
İsim
İbrahim Mutlu
1) Öncelikle elinde bir tane 8 ya da 16 GB'lık bir flash bellek olsun. Flash belleği FAT32 olarak biçimlendir,
2) Biçimlendirdikten sonra https://tr.msi.com/Laptop/Katana-15-B12VX/support?sub_product=Katana-15-B12VGK#bios buradan E1585IMS.30B BIOS'unu indir. İndirdikten sonra klasöre çıkart ve içindeki E1585IMS.30B dosyasını flash belleğinin içine at.
3) Flash belleğinin içine attıktan sonra bilgisayarı yeniden başlat ve delete tuşuna durmadan bas, BIOS ekranı gelicek, ekran geldikten sonra Advanced sekmesine tıkla. Tıkladıktan sonra UEFI BIOS Update göreceksin ona bas. Bastıktan sonra E1585IMS.30B adlı dosyayı seçip Proceed with flash update yazana basıp BIOS'u güncelleyeceksin.
Not: BIOS güncellemesi sırasında laptop şarja takılı olsun ve güncelleme esnasında kesinlikle flash bellek yerin çıkarılmamalı.
Not 2: Quick Guide_BIOS & EC Update PDF'i var. Orada ki fotoğraflara da bakarak yapabilirsin.

Bir de hocam G-Sync özelliğini devre dışı bırakıp aynı sorunun olup olmayacağını kontrol et.
Masaüstüne sağ tıkla. NVIDIA Denetim Masasına gir. Girdikten sonra sol tarafta G-SYNC ayarları da olması gerek. Onu da devre dışı bırak.
son dediğiniz sync ayarını bulamadım hocam tam olarak nerede?

1686336823956.png

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,868
İsim
Emre Zengin
NVIDIA Denetim Masasına girip fotoğraf atar mısın belki desteklemiyor olabilir.

Alıntıyı görüntüle
Aynen yok. Olsaydı Ekran kısmında olurdu.

Alıntıyı görüntüle
Bir de hocam 3D Ayarlarının Yönetilmesine girip ekran fotoğrafı atar mısın?

ibohappy

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
15
İsim
İbrahim Mutlu
NVIDIA Denetim Masasına girip fotoğraf atar mısın belki desteklemiyor olabilir.

Aynen yok. Olsaydı Ekran kısmında olurdu.

Bir de hocam 3D Ayarlarının Yönetilmesine girip ekran fotoğrafı atar mısın?
1686337987128.png

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,868
İsim
Emre Zengin

ibohappy

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
15
İsim
İbrahim Mutlu

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,868
İsim
Emre Zengin
Alıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüle

az önce valoranttan çıktım 300-400fps üstü alıyorum ama arada garip oyunun akıcılığını bozacak takılma oluyor fps yüksek fakat takılma oluyor çok sinir bozucu
Tercih edilen yenileme hızı (Dizüstü Ekranı) yazan son fotoğraf onu Uygulama Kontrolü gibi bir ayar varsa ona ayarlar mısın?

ibohappy

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
15
İsim
İbrahim Mutlu
Tercih edilen yenileme hızı (Dizüstü Ekranı) yazan son fotoğraf onu Uygulama Kontrolü gibi bir ayar varsa ona ayarlar mısın?
daha öncesinde dediğiniz gibiydi bu sorun var diye değiştirmiştim, tekrardan dediğiniz gibi yaptım :/ keşke şu sorun düzelse dert edindim kendime anlamıyorum çözümünü de

Top Bottom