Neler Yeni

MSI RX 6800 Gaming X Trio Fan Nerden Bulunur ve Nerde Yaptırılır

karta aslında böyle tamamen başttan aşşa yenileyseim var ama aklımda olanların hepsini nasıl yapacağnı bilmiyorum mesele bunlardan biri fan 1200rpmlerde fan sanki sürtüyormuş gibi bir ses çıkarıyor ve rahatsız edici birde cw ile çekilmez oluyor hem de bir arkadaşın önerdiği ped gibi bir şey vardı ama chipsete koyulan rx 9000 serisin kullandığı şeyden ve bu kartın termal pedlerininden almak istiyorum ama kalınlıklarını falan bilmiyorum
yani kısaca almak istediğim şeyler

Fan
RX 9000 Serisinde kullanan chipset için termal ped gibi birşeymiş ama değil
Termal Ped

hepsi için yardımcı olucak varmı

ölücüadam42

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
187
İsim
Ölücüadam42
Dediğiniz ped sanırım ptm 7950

fanı değiştirmek işe yaramayabilir çünkü fanların vidalandığı kasa da titreşime sebeb oluyor bazen (çoğu kartın kasası ve fanları aşırı dandik normal)

Sıcaklıklar iyise cw azaltmak için undervolt fan sesini kesmek için fan ayarı yapın yeterli olur uğraşmayın hiç
Mesaj otomatik birleştirildi:

fanın arkasına bir kaç kat kumaş bant çekebilirsiniz veya fanı dağıtıp yağlayabilirsinz sesi kesmek için ama uğraştırır

Son düzenleme:
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Dediğiniz ped sanırım ptm 7950

fanı değiştirmek işe yaramayabilir çünkü fanların vidalandığı kasa da titreşime sebeb oluyor bazen (çoğu kartın kasası ve fanları aşırı dandik normal)

Sıcaklıklar iyise cw azaltmak için undervolt fan sesini kesmek için fan ayarı yapın yeterli olur uğraşmayın hiç

fanın arkasına bir kaç kat kumaş bant çekebilirsiniz veya fanı dağıtıp yağlayabilirsinz sesi kesmek için ama uğraştırır
fan ayarı yapsamda yapmasamda kart illaki 120rpmde çalışıcak bu değer ulaşılması zor bir değer değil fan ayarı işe yaramaz denemedim bile kasa titreme yapacağnı sanmam gaming x modeli sıcaklıklar bazı oyunlarda hotspot 95lere geliyor onun harici çok iyi mesela forest da 92 hotspot alırken tlou2 de 90a geldiğni hiç görmedim ve uv yapınca bazen sistemde stabilizasyonda sıkıtı çıkacakmış gibi hissedip kartı geri stok haline çekiyorum

fanları yağlamayı bilmiyorum

ve bu attığnız termal ped benim demek isteğim değil

ölücüadam42

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
187
İsim
Ölücüadam42
fan ayarı yapsamda yapmasamda kart illaki 120rpmde çalışıcak bu değer ulaşılması zor bir değer değil fan ayarı işe yaramaz denemedim bile kasa titreme yapacağnı sanmam gaming x modeli sıcaklıklar bazı oyunlarda hotspot 95lere geliyor onun harici çok iyi mesela forest da 92 hotspot alırken tlou2 de 90a geldiğni hiç görmedim ve uv yapınca bazen sistemde stabilizasyonda sıkıtı çıkacakmış gibi hissedip kartı geri stok haline çekiyorum

fanları yağlamayı bilmiyorum
Ekran kartının üstündeki plastik kasası hocam fan her devirde ses yapsa fan derdim ama belli devirlerde(özellikle düşük devirlerde) yapması muhtemelen kasayı titreştirmesi yüzünden

95 hotspot amd kart için iyi ptm 7950 hotspot düşürür doğru ama trde adam akıllı satıcısı var mı bilmiyorum

Ekran kartının üstündeki plastik kasası hocam fan her devirde ses yapsa fan derdim ama belli devirlerde(özellikle düşük devirlerde) yapması muhtemelen kasayı titreştirmesi yüzünden

95 hotspot amd kart için iyi ptm 7950 hotspot düşürür doğru ama trde adam akıllı satıcısı var mı bilmiyorum
fanların kasayı titretecek kadar güçlü olduğnu sanmam

İkinci elde 7-8 tane kartta yaşadım aynı sorunu ama zorlamayacağım daha fazla🙏🏻
ne kadar komik bilemezsin valla kocaman ekran kartının kasası titriyor olabilri diyor adam ya :D fan sesi yani belli olur eğer ekran kartının küçücük fanından titrerse kasanın içinde 1200mm 4 tane fanın hava kuvvetiyle uçması lazım dediğin gibi bir şey olabilirmi bu kart için çünkü bu İkinci elde 7-8 tane kart değil

Top Bottom