Neler Yeni

MSI Ventus 2x 3070 & 5600x İçin Kasa ve Soğutucu Önerisi

Safderun

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
39
İsim
Burak Keskin
1 hafta önce topladığımız bilgisayarda msi ventus 2x rtx 3070 ekran kartı, 5600x işlemci tercih ettik. Kasa olarak aerocool quartz red 600w 80+ kasasını aldık. Ancak 1 haftadır ısınma sorunu ile karşı karşıyayız. Call of Duty Warzone oynarken işlemci 82-83, ekran kartı da aynı şekilde 82-83 dereceleri görüyor. Kasanın camını çıkardığımızda ise işlemci 75 derece, ekran kartı max 73 derece görüyor. Kasayı iade edip ranker virgo rgb, psu olarak da shakroon 650w 80+ almayı planlıyoruz. Kasa camı takılı iken yan cam aşırı ısınıyor özellikle stok amd soğutucunun önü. Ayrıca 5600x için ayrıca hava soğtucu da önerebilir misiniz? Ranker virgo rgb ve yeni soğutucu ile işlemci sıcaklığını çözersem, ekran kartına en yapabilirim? Önerilerinizi bekliyorum.

BandLedend

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
634
İsim
Kaan Sevinç
İlgilendiği Kategoriler
Ekran Kartı - Minecraft - Fortnite
Discord
Bandwitch#2635
ekran kartı en fazla 75 görüyorsa yeni kasayla normalimsi ama 80leri görüyorsa ki benim kartım görmüştü UV yapabilirsiniz.

Safderun

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
39
İsim
Burak Keskin
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
ekran kartı en fazla 75 görüyorsa yeni kasayla normalimsi ama 80leri görüyorsa ki benim kartım görmüştü UV yapabilirsiniz.
Yeni kasa ile değil eski kasa ile 83 görüyorum. Kasa camını çıkartınca 73e düşüyor. Yeni kasayı almayı planlıyorum. Düşünceniz nedir

BandLedend

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
634
İsim
Kaan Sevinç
İlgilendiği Kategoriler
Ekran Kartı - Minecraft - Fortnite
Discord
Bandwitch#2635
Yeni kasa ile değil eski kasa ile 83 görüyorum. Kasa camını çıkartınca 73e düşüyor. Yeni kasayı almayı planlıyorum. Düşünceniz nedir
Önü daha açık veya tamamen mesh bir kasa almanız faydalı olacaktır.73 dereceler tam yükte bir kart için normal diyebiliriz tabi kart rog strix değilse.

Safderun

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
39
İsim
Burak Keskin
Önü daha açık veya tamamen mesh bir kasa almanız faydalı olacaktır.73 dereceler tam yükte bir kart için normal diyebiliriz tabi kart rog strix değilse.
Kasa takılıyken 83 dereceye çıkıyor ancak. Sıkıntı bu zaten.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bu temperli camlı, mesh bir kasa daha mantıklı.
Ön tarafı tamamen mesh yapılır, yan kenar temperli camlı.

cfranko

80+ Platinum
En İyi Cevap
12
Dahası  
Reaksiyon skoru
28,598
İsim
cfranko
İlgilendiği Kategoriler
Memory
Sharkoon SHP 650 V2 mi alacaksın gerçekten 3070 için? Sen kafayı yemiş olmalısın. O berbat bir PSU gerçekten berbat.
Ranker Virgo da güzel bir kasa değil Mesh tamam eyvallah ama fan kalitesi ve genel malzeme kalitesi o tarz pahalı bir sisteme hiç gitmez. 4000 liraya bilgisayarı alanlar Ranker Virgo alıyor

cLarq

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Bu temperli camlı, mesh bir kasa daha mantıklı.
Aga geçenlerde birinde coolermaster h500 mesh kasa vardı odna ventus almıs annnlık 80 dereceleri goruyor dıyordu kart cidden ısınıyor bende alıcaktım allahtan almamısım.

Safderun

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
39
İsim
Burak Keskin
Sharkoon SHP 650 V2 mi alacaksın gerçekten 3070 için? Sen kafayı yemiş olmalısın. O berbat bir PSU gerçekten berbat.
Ranker Virgo da güzel bir kasa değil Mesh tamam eyvallah ama fan kalitesi ve genel malzeme kalitesi o tarz pahalı bir sisteme hiç gitmez. 4000 liraya bilgisayarı alanlar Ranker Virgo alıyor
Donanıma asıl etki etmeyen parçalar olduğu için kısmak istedim. Ranker Virgo RGB'yi başka bir sistem için kullanmıştım ve içindeki hava akışı olsun, önünün mesh olması olsun gayet güzeldi. Malzeme kalitesi olarak tabi ki çok iyi değildi ancak çok kötü de değildi. PSU için neden kötü dediğinize anlam veremedim. Sebebini açıklar mısınız?

cfranko

80+ Platinum
En İyi Cevap
12
Dahası  
Reaksiyon skoru
28,598
İsim
cfranko
İlgilendiği Kategoriler
Memory
Donanıma asıl etki etmeyen parçalar olduğu için kısmak istedim. Ranker Virgo RGB'yi başka bir sistem için kullanmıştım ve içindeki hava akışı olsun, önünün mesh olması olsun gayet güzeldi. Malzeme kalitesi olarak tabi ki çok iyi değildi ancak çok kötü de değildi. PSU için neden kötü dediğinize anlam veremedim. Sebebini açıklar mısınız?
Sharkoon SHP 650 V2 iç yapı olarak herhalde piyasadaki en kötü PSU şu an. 3070 in çektiği güç çok yüksek miktar. Bu da SHP 650 yetse bile onu çok fazla yüke sokacağınız anlamına gelir. SHP V2 Corsair VS 2012 diye bir PSU nun iç yapı olarak tamamen aynısı. ve Corsair VS 2012 insanlar arasında “patlayıcı” ismi ile konuşuluyor yani SHP V2 zaten bir patlayıcı üzerine bir de 3070 yükü binince teklikeli olur. Bende de aşırı ucuz bir PSU vardı tabi SHP den daha iyi idi 2080 Super ile kullanıyordum sonra değiştirdim çok kaliteli bir PSU aldım. Korktum bir şey olur diye çünkü LinusTechTips diye bir yabancı forum var orda birisi var ki kendisi Corsair de PSU bölümünde çalışıyor. Ona sordum eğer bu ucuz PSU ile 2080 Super kullanmaya devam edersen ne olur diye o da cevap olarak o tarz PSU lar yüke girmedikçe sorun çıkarmaz fakat yükte ciddi tehlike çıkartır ve 2080 Super onu yüke sokuyor dedi. Bende değiştirdim.

Bu da Sharkoon hakkında söylenenler

Safderun

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
39
İsim
Burak Keskin
Sharkoon SHP 650 V2 iç yapı olarak herhalde piyasadaki en kötü PSU şu an. 3070 in çektiği güç çok yüksek miktar. Bu da SHP 650 yetse bile onu çok fazla yüke sokacağınız anlamına gelir. SHP V2 Corsair VS 2012 diye bir PSU nun iç yapı olarak tamamen aynısı. ve Corsair VS 2012 insanlar arasında “patlayıcı” ismi ile konuşuluyor yani SHP V2 zaten bir patlayıcı üzerine bir de 3070 yükü binince teklikeli olur. Bende de aşırı ucuz bir PSU vardı tabi SHP den daha iyi idi 2080 Super ile kullanıyordum sonra değiştirdim çok kaliteli bir PSU aldım. Korktum bir şey olur diye çünkü LinusTechTips diye bir yabancı forum var orda birisi var ki kendisi Corsair de PSU bölümünde çalışıyor. Ona sordum eğer bu ucuz PSU ile 2080 Super kullanmaya devam edersen ne olur diye o da cevap olarak o tarz PSU lar yüke girmedikçe sorun çıkarmaz fakat yükte ciddi tehlike çıkartır ve 2080 Super onu yüke sokuyor dedi. Bende değiştirdim.

Bu da Sharkoon hakkında söylenenler
Cevabınız için çok teşekkür ederim. Bu sistem için 650W önerebileceğiniz bir psu var mı acaba?

cfranko

80+ Platinum
En İyi Cevap
12
Dahası  
Reaksiyon skoru
28,598
İsim
cfranko
İlgilendiği Kategoriler
Memory
Cevabınız için çok teşekkür ederim. Bu sistem için 650W önerebileceğiniz bir psu var mı acaba?
En az High Power Performance GD 750 almalısın. Fakat en güzeli Thermaltake GF1 olur.
Onları alamazsan ki şiddetle almanı öneririm en ama en az High Power Performance GD 600W bakın daha altına düşmeyin.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,014,656
Üyeler
160,725
Son üye
ArchEnemy*
Top Bottom