Neler Yeni

MSİ vs Gıgabyte ? Hangisi

berkec34

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,276
İsim
Berkecan Ergin
Merhabalar, donanım arşivi uzun süredir takip ediyor foruma yeni katılmak nasip oldu.

Bir sistem toplayacağım lakin ben de bir takıntı var ya hepsi asus olacakya msi ya gigabyte(ekran kartı anakart vs.)

Asusu başlığa koymadım nedense çevremde anakartından çok sorun yaşayan var.İlk masaüstü pc topladıgımda o zaman pentıum işlemciler var iken anakartım gigabyte idi hiç sorun çıkarmadı birde msi sorunsuz güncel yazılım desteği alıyor diye ikisi arasında gidip geliyorum velhasıl kelam

3600 yada 3700x işlemci kullanacağım

Anakart: https://www.incehesap.com/gigabyte-b450-aorus-elite-atx-gaming-oyuncu-anakart-fiyati-42240/
Anakart:https://www.incehesap.com/gigabyte-...MI3LbJlvvU6AIVWoXVCh0PTwWyEAQYBCABEgKOafD_BwE (pro modelinide koymak istedim.
Anakart: https://www.incehesap.com/msi-b450-tomahawk-max-gaming-anakart-fiyati-43671/
Ekran kartı olarakta 2060 yada 2060s alacağım gigabyte yada msi hangi seri(gaming ventus vs.) olacağı çok önemli değil şuan marka odaklı bakıyorum.
ilk etapta sadece 500 gb m2 ssd kullanacağım belki sonradan sata ssd ile takviye ederim + 16gb ram ile takviye edeceğim
Birde sıvı soğutma düşünüyorum malum stok soğutucular yetersiz kalıyormuş o videoyu izledim bilgilendim
sıvı soğutma:https://www.hepsiburada.com/corsair...mance-sivi-islemci-sogutucusu-p-hbv00000jhv6a
sıvı soğutma: https://www.hepsiburada.com/nzxt-kr...za=Hepsiburada&wt_gl=cpc.6802.shop.elk.it-ssc

Yani siz olsanız msi olarak mı gigabyte olarak mı toplardınız kasanızı ? belirleyici olan anakart modelli olacak ona görede ekran kartını o markayı alacağım sizde bana yardımcı olursanız sebepleri ile özellikle iki markayı deneyimleyen var ise çok sevinirim. Şimdiden Teşekkürler :)
Dipnot:Sadece kasa için bütcem 7000-8000 aralığındadır. monitör olarakta ıps 144hz monitör alacağım (ViewSonic XG2405 Modeli). Kullanım amacı yazılım öğrencisiyim hem sıkıntısız kullanacağım hem de ara ara oyun oynayacağım min. 4-5 sene orta yüksek seviye götürecek sistem istiyorum :).
Dipnot2: linkleri örnek olsun diye attım daha ucuza farklı sitelerden alıp kendim toplayacağım.

• Beğen
Reaksiyonlar: Mano

enes.wtp

80+
Anakartı Tomahawk al ve ekran kartını da alabilirsen Gaming X serisi almanı öneririm. MSI Ventus serisi de tercih edebilirsin. Sıvı soğutma olarak NZXT Kraken X52 bu bütçede gerçekten çok iyi bir tercih olurdu. NZXT öneririm.

GAMEPOWER, RAMPAGE, James Donkey ÜRÜNLERİ ÖNERECEK MESAJ ATMASIN LÜTFEN.

Corleone

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
18
İsim
Üneys Alkış
Ben tercihimi msi dan yana kullanırdım çünkü hem performans hem de soğutma açısından gerçekten güzel bir ekran kartı.

berkec34

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,276
İsim
Berkecan Ergin
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Anakartı Tomahawk al ve ekran kartını da alabilirsen Gaming X serisi almanı öneririm. MSI Ventus serisi de tercih edebilirsin. Sıvı soğutma olarak NZXT Kraken X52 bu bütçede gerçekten çok iyi bir tercih olurdu. NZXT öneririm.

GAMEPOWER, RAMPAGE, James Donkey ÜRÜNLERİ ÖNERECEK MESAJ ATMASIN LÜTFEN.
Yanlış anlamazsanız neden tomahawk dediniz ? msi kalitesi gigabyte göre dahamı iyi yada servis ağları daha mı iyidir ?

berkec34

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,276
İsim
Berkecan Ergin
Ben tercihimi msi dan yana kullanırdım çünkü hem performans hem de soğutma açısından gerçekten güzel bir ekran kartı.
Anakart için ne diyorsunuz peki ? gigabyte ta m2 soğutucu bloğu olması + gibi geldi.

enes.wtp

80+
Yanlış anlamazsanız neden tomahawk dediniz ? msi kalitesi gigabyte göre dahamı iyi yada servis ağları daha mı iyidir ?
VRM yapısı çok daha üstün ve mosfetleri gerçekten kaliteli. Ben marka olarak bakmadım. MSI anakartta kullanılan komponentler daha sağlık O.C'a ve uzun süre kullanımda ısıyı dağıtabiliyor. TUF serisi zaten kronik ısınma sorunlu, almadığınız iyi olmuş.

Gigabyte B450 Aorus PRO'da çok kalitelidir ancak Tomahawk kadar soğuk çalışmıyor.

Corleone

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
18
İsim
Üneys Alkış
Anakart için ne diyorsunuz peki ? gigabyte ta m2 soğutucu bloğu olması + gibi geldi.
Ben şu anda msi anakart b350m kullanmaktayım şu ana kadar bi sıkıntı çıkarmadı açıkçası ama dediğiniz soğutucu bloğu olması tabii ki bi tık avantaj sağlıyor.

GoktugGecer

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
311
İsim
Göktuğ Gecer
Facebook
100006001727289
Ben şuan fiyat performans modunda olduğum için tercihimi Gigabyte'dan yana kullanıyorum. :D

berkec34

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,276
İsim
Berkecan Ergin
sıvı soğutma olarak zaten rampage game power vs saçma geliyor 400-500 ona vereceğime 100-200 daha koyar başka soğutucular alırım. markayı kötülemek amaçlı demiyorum yanlış anlaşılmasın lakin biraz güven vermesi gerekiyor markanın gerek kalite gerek servis olarak

enes.wtp

80+
Onlar bir + değil. Göz boyama.

MSI anakartlarda kullanılan;
komponent bunlar. En kalitelileri arasında yer alır ama Gigabyte PRO'da kullanılanları atmaya elim varmıyor. Ucuz ve Çin malı.

RT8894A (4+2

berkec34

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,276
İsim
Berkecan Ergin
Onlar bir + değil. Göz boyama.

MSI anakartlarda kullanılan;
komponent bunlar. En kalitelileri arasında yer alır ama Gigabyte PRO'da kullanılanları atmaya elim varmıyor. Ucuz ve Çin malı.

RT8894A (4+2
msi dan şaşmamak lazım baş ağrımaması için anladığım kadarıyla ?

Dahası  
Reaksiyon skoru
32
İsim
Deniz Uzunpınar
Instagram
@deniz_fenix
Facebook
DenizFenix
Tamamen B450 Tomahawk dan dolayı MSI diyorum. VRM leri çok kaliteli. Orta düzey bir hava soğutucu ile bile çok iyi overclock potansiyeli sunuyor işlemciye

Dahası  
Reaksiyon skoru
78
İsim
Emre Eryılmaz
Aslında marka kıyaslaması değil bu tomahawk max cidden b450 modelleri içinde en üst kabul edilen modellerden ve alınması gereken anakart bence de tomahawk max.

Top Bottom