Neler Yeni

MSI X470 GAMING PLUS MAX BU ANAKARTIN PCİE SLOTLARI HANGİ GEN NASIL ÖĞRENEBLİRİM

hatsiz

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Mustafa Haklıoğlu
Herkeze merhaba 2 adet RTX 3060 ile mining yapmayı düşünüyorum ama öğrendiğim kadarıyla 3060 lar sadece pcei x16 da kazım yapıyor ve gen 3 olması lazım, gen2 de felan kart tam gücüyle kasmıyor kısıtlama yiyor. MSI X470 GAMING PLUS MAX bu kartın pcie x16 slotları gen kaç nasıl öğrenebilirim?

Toxpox

80+ Gold
En İyi Cevap
32
Dahası  
Reaksiyon skoru
12,773
İsim
Toxpox
Screenshot_452.png

İki slotu birlikte kullanırsanız PCI_E1 ve PCI_E4 slotlarını kullanmalısınız.
İkisi de PCIe 3.0 x8 modunda çalışacaktır.

hatsiz

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Mustafa Haklıoğlu
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Alıntıyı görüntüle
İki slotu birlikte kullanırsanız PCI_E1 ve PCI_E4 slotlarını kullanmalısınız.
İkisi de PCIe 3.0 x8 modunda çalışacaktır.
Bana 2 adet pcie x16 gen 3 slot lazım uygun fiyatlı bir öneriniz varmı anakartın diğer özellikleri önemli değil mining yapsın yeter

Toxpox

80+ Gold
En İyi Cevap
32
Dahası  
Reaksiyon skoru
12,773
İsim
Toxpox
Bana 2 adet pcie x16 gen 3 slot lazım uygun fiyatlı bir öneriniz varmı anakartın diğer özellikleri önemli değil mining yapsın yeter
öğrendiğim kadarıyla 3060 lar sadece pcei x16 da kazım yapıyor ve gen 3 olması lazım, gen2 de felan kart tam gücüyle kasmıyor kısıtlama yiyor
Bunu nereden gördünüz? kaynak var mı?
Çünkü böyle bir şeyin olacağını hiç ama hiç sanmıyorum.

Ek olarak paylaşımsız PCI-e kullanan anakart var mı, bilmiyorum ama olduğunu da pek sanmıyorum.

hatsiz

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Mustafa Haklıoğlu
Bunu nereden gördünüz? kaynak var mı?
Çünkü böyle bir şeyin olacağını hiç ama hiç sanmıyorum.

Ek olarak paylaşımsız PCI-e kullanan anakart var mı, bilmiyorum ama olduğunu da pek sanmıyorum.
Yotube sürekli videolara bakıyorum, 3060 lar mining kilidiyle çıktı ya sonradan nvidia bi sürücü çıkarttı artık kazım yapılıyor diye onu kullanırken kart nedense riser bağlantısı yapınca kazım yapmıyor veya x8 slotuna taktığındada yapmıyor, gen 3 x16 olan slotlarda tam güçte kazabiliyor. Mesela bu videodaki anakart sıkıntısız şekilde kasıyor ama anakartın modelini bulamadım

Toxpox

80+ Gold
En İyi Cevap
32
Dahası  
Reaksiyon skoru
12,773
İsim
Toxpox
Yotube sürekli videolara bakıyorum, 3060 lar mining kilidiyle çıktı ya sonradan nvidia bi sürücü çıkarttı artık kazım yapılıyor diye onu kullanırken kart nedense riser bağlantısı yapınca kazım yapmıyor veya x8 slotuna taktığındada yapmıyor, gen 3 x16 olan slotlarda tam güçte kazabiliyor. Mesela bu videodaki anakart sıkıntısız şekilde kasıyor ama anakartın modelini bulamadım
Tahmin ettiğim gibi normal seri anakart değil.
PCI-e, RTX3060 ve mining arasındaki bağlantıyı hâlâ tam çözemedim fakat bunun gibi bir anakart almak istiyorsanız ya Intel X serisi anakartlarına yöneleceksiniz ya da AMD TRX serisi anakartlara.
İkisi de üst seri işlemciler için olduğu için gereken işlemci fiyatları da anakart fiyatları da uçuk olacaktır.

RTX3060 mining olayını araştırıp tekrar yazacağım konuya.

hatsiz

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Mustafa Haklıoğlu
PCI-e, RTX3060 ve mining arasındaki bağlantıyı hâlâ tam çözemedim fakat bunun gibi bir anakart almak istiyorsanız ya Intel X serisi anakartlarına yöneleceksiniz ya da AMD TRX serisi anakartlara.
İkisi de üst seri işlemciler için olduğu için gereken işlemci fiyatları da anakart fiyatları da uçuk olacaktır.

Teşekkür ederim.

Hudzell

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
21,615
İsim
Hakan
İlgilendiği Kategoriler
Mining, Trading, Kripto, Crack

rtx 3060 riser ile kullanılamıyor bu yüzden doğrudan takılması lazım ayrıca herhangi bir monitöre bağlanması lazım bunun yerine sanal adaptör de kullanılabilir sisteme rtx 3060 takıldığında dönüştürücü ile başka bir kart takılırsa kazım hızı yine düşer bu yüzden slot sayısı fazla anakart gerekir
siz zahmet etmeyin diye ekledim varsa yanlışım düzeltirsiniz hocam

Toxpox

80+ Gold
En İyi Cevap
32
Dahası  
Reaksiyon skoru
12,773
İsim
Toxpox
rtx 3060 riser ile kullanılamıyor bu yüzden doğrudan takılması lazım ayrıca herhangi bir monitöre bağlanması lazım bunun yerine sanal adaptör de kullanılabilir sisteme rtx 3060 takıldığında dönüştürücü ile başka bir kart takılırsa kazım hızı yine düşer bu yüzden slot sayısı fazla anakart gerekir
Çok teşekkürler.
Az önce okuduklarımı sayende teyit ettim. :love:

Benim aradığım PCI-e 3.0 x16 zorunluluğu idi.
@hatsiz evet, dediğiniz gibi PCI-e 3.0 x16 gerekiyormuş. Kimi PCI-e 3.0 x8 modunda da normal şekilde kazım yapabilmiş fakat çoğunun hashrate'i yarıya düşmüş.
bunun için tek PCI-e slotunu ikiye ayıran adaptörler kullanmışlar fakat araştırdığımda fiyatının epey yüksek olduğunu gördüm ve sağlıklı bir yöntemmiş gibi gelmedi bana.

X serisi veya TRX serisi anakartlara bakabilirsiniz.
Güncel olan başka bir seri aklıma gelmiyor.

Eski nesil anakartlardaki PCI-e slot paylaşım durumunu maalesef bilmiyorum.

hatsiz

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Mustafa Haklıoğlu
Çok teşekkürler.
Az önce okuduklarımı sayende teyit ettim. :love:

Benim aradığım PCI-e 3.0 x16 zorunluluğu idi.
@hatsiz evet, dediğiniz gibi PCI-e 3.0 x16 gerekiyormuş. Kimi PCI-e 3.0 x8 modunda da normal şekilde kazım yapabilmiş fakat çoğunun hashrate'i yarıya düşmüş.
bunun için tek PCI-e slotunu ikiye ayıran adaptörler kullanmışlar fakat araştırdığımda fiyatının epey yüksek olduğunu gördüm ve sağlıklı bir yöntemmiş gibi gelmedi bana.

X serisi veya TRX serisi anakartlara bakabilirsiniz.
Güncel olan başka bir seri aklıma gelmiyor.

Eski nesil anakartlardaki PCI-e slot paylaşım durumunu maalesef bilmiyorum.

İlginiz için teşekkür ederim. Biraz daha araştırma yaptım ve başlıkta belirttiğim anakart @Toxpox sizin dediğiniz gibi 2 tana x16 slotu kullanınca x8 olarak kullanıyor ama rtx 3060 tam gücünde kazım yapabiliyormuş. Bir şansımı deneyeceğim olmazsa giriş seviyesi başka anakart alırım küçük alt yapıyla 2 anakartla sorunu çözerim.

Jason Statham

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
214
İsim
Jason Statham
İlginiz için teşekkür ederim. Biraz daha araştırma yaptım ve başlıkta belirttiğim anakart @Toxpox sizin dediğiniz gibi 2 tana x16 slotu kullanınca x8 olarak kullanıyor ama rtx 3060 tam gücünde kazım yapabiliyormuş. Bir şansımı deneyeceğim olmazsa giriş seviyesi başka anakart alırım küçük alt yapıyla 2 anakartla sorunu çözerim.
Denediniz mi hocam?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,062,140
Üyeler
168,742
Son üye
userrname
Top Bottom