Neler Yeni

Mühendislikte yüksek ortalama zor mu

man a man

80+ Bronze
31.825 ile girdim 39k ile kapatmış rakipler zor evet çan eğrisi sanırım yok ama emin değilim hazırlık okuyacağım planım phyton gibi temel yazılım programını öğrenmek zaten okul c++ gibi asıl gerekli programları gösteriyor onları da dönem içerisinde okul ile beraber öğrenirim diye düşünüyordum akademik kariyerim yok ama savunma sanayide çalışmak istiyorum o yüzden ortalamaya önem vermek mantıklı diye düşünüyorum her türlü diğer adaylardan öne çıkan bir yanım olacak
Savunma sanayi gibi şirketler staja başvurman için en az 3 agno gibi şartlar koyuyor. Mülakat da İngilizce ve programlama becerine göre alıyorlar .

Hayallerin güzel fakat üniversitesi sürecin boyunca çok karar değiştireceksin

Bizim sınıfın %30u ilk yıl bölümü bırakmıştı :)

Dahası  
Reaksiyon skoru
29
İsim
Sefa Halı
Gazide 3.70 altını sopayla dövüyorlar zaten. Ortalamayla girmiş. Ortalama yarıyor da yazılımcı için savunmada çalışmak çok iyi değil. Ben girmedim mesela bankada yazılımcıyım. Uzaktan çalışma vs imkanın var. Her gün Ankara dışındaki yerlere gitmek zorunda kalmıyorsun
Evet Hocam ben de uzaktan çalışmak istiyorum AYBÜ ceng mezunuyla konuşmuştum 4 gün evden 1 gün şirketten çalışıyorum demişti ben de dedim ne güzel trafik olmuyor en az 2 saat kazanç oluyor diye bankada veya e ticaret gibi firmalarda çalışmayı ben de istiyorum ama geleceğe karşı umudum kalmadı hevesimi kaçırdı yukarıda bahsettiğim gibi sözde mühendisler

Marshal

80+ Silver
En İyi Cevap
3
Hocam hazır sektörden bir kişi bulmuşken bir şey sormak istiyorum
Yazılım mühendisliği kazandığımı duyan bazı ( sözde ) elektrik elektronik mühendisleri ( biri henüz öğrenci ) Seng neden seçtin eee aynı işi yapar hatta birisi ben cengin yaptığı işin ( yazılım odaklı işlerden bahsediyorum ) 10 katını yaparım gibi iddialı cümleler kurdu ben de zırvadan ibaret diye düşündüm sizin bu konuda düşünceniz nedir
Boş yapmışlar. Uzun uzun açıklardım da gerek yok. Bilgisayar mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği'nden türeyen bir bölümdür fakat gelinen noktada birbiriyle pek alakası kalmayan bölümlerdir.

Dahası  
Reaksiyon skoru
29
İsim
Sefa Halı
Boş yapmışlar. Uzun uzun açıklardım da gerek yok. Bilgisayar mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği'nden türeyen bir bölümdür fakat gelinen noktada birbiriyle pek alakası kalmayan bölümlerdir.
Teşekkürler Hocam ne de olsa alacağım en az 150 kredilik yazılım dersi ile aldıkları 30 40 kredilik yazılım dersinin kıyaslanamayacağını düşünüyorum

Maryo

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Merhabalar bu sene Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Yazılım Mühendisliği kazandım ve diploma ortalaması olarak 3.50 üstü hedefliyorum temel mühendislik derslerini severek çalışacağımı düşünüyorum aynı şekilde yazılıma karşı da hevesim var acaba düzenli çalışarak 3.50 üstü ortalama yapabilir miyim veya aşırı mı çok çalışmam gerekiyor her gün , veya her gün olmasa da haftada 4 gün günde 3-4 saat çalışarak 3.50 üstü ortalama yapabilir miyim
ilk sene görüyorsun genelde 2-3-4 sınıflarında yavaş yavaş veya aniden düşüyor.
Çalışman lazım ama çok çalışman lazım.
Yani o öğretmenlerin anlattığı arkadaşlarla sosyalliği yaşayın hikayeleri fenan unutman lazım baya baya derslerle aşk yaşaman lazım.
yapılır yapılmasına ama zor.
Bazen öğretmen bırakmaya oynayacak
Bazen çan eğrisine takılacaksın
He normal bunlar ama yapılabilir neden olmasın
He dediklerim senin için geçerli olmayabilir bunu unutma bu benim gördüğüm.

Dahası  
Reaksiyon skoru
29
İsim
Sefa Halı
Savunma sanayi gibi şirketler staja başvurman için en az 3 agno gibi şartlar koyuyor. Mülakat da İngilizce ve programlama becerine göre alıyorlar .

Hayallerin güzel fakat üniversitesi sürecin boyunca çok karar değiştireceksin

Bizim sınıfın %30u ilk yıl bölümü bırakmıştı :)
O zaman saçlarıma iyi bakayım şimdiden

Maryo

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Hocam hazır sektörden bir kişi bulmuşken bir şey sormak istiyorum
Yazılım mühendisliği kazandığımı duyan bazı ( sözde ) elektrik elektronik mühendisleri ( biri henüz öğrenci ) Seng neden seçtin eee aynı işi yapar hatta birisi ben cengin yaptığı işin ( yazılım odaklı işlerden bahsediyorum ) 10 katını yaparım gibi iddialı cümleler kurdu ben de zırvadan ibaret diye düşündüm sizin bu konuda düşünceniz nedir
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hocam yapma be neyse seçtik bir yol cefasına katlanıcaz
eee okuyan adamın yapacağı yazılım işi ile sizin yapacağınız yazılım işi farklı.
Mesela bizde uygulama geliştirme ile ilgili fenan seçmeli ders yok öyle otomasyonudur işte gömülüsü , mikroişlemcisi var.

yenigeldim

80+ Silver
ikisini alakası neredeyse yoktur. biri fizik biri matematik tabanlıdır. ee mezunuyum, yazılım mühendisiyim. bölümümde yarım yamalak bir yazılım dersi aldım onun dışında hiç bir faydası olmadı

Dahası  
Reaksiyon skoru
29
İsim
Sefa Halı
ilk sene görüyorsun genelde 2-3-4 sınıflarında yavaş yavaş veya aniden düşüyor.
Çalışman lazım ama çok çalışman lazım.
Yani o öğretmenlerin anlattığı arkadaşlarla sosyalliği yaşayın hikayeleri fenan unutman lazım baya baya derslerle aşk yaşaman lazım.
yapılır yapılmasına ama zor.
Bazen öğretmen bırakmaya oynayacak
Bazen çan eğrisine takılacaksın
He normal bunlar ama yapılabilir neden olmasın
He dediklerim senin için geçerli olmayabilir bunu unutma bu benim gördüğüm.
Teşekkürler Hocam

brsokcu

80+ Bronze
Merhabalar bu sene Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Yazılım Mühendisliği kazandım ve diploma ortalaması olarak 3.50 üstü hedefliyorum temel mühendislik derslerini severek çalışacağımı düşünüyorum aynı şekilde yazılıma karşı da hevesim var acaba düzenli çalışarak 3.50 üstü ortalama yapabilir miyim veya aşırı mı çok çalışmam gerekiyor her gün , veya her gün olmasa da haftada 4 gün günde 3-4 saat çalışarak 3.50 üstü ortalama yapabilir miyim
Çalışan adam hiç bir dersten kalmadan geçer. son gün çalıştım vize ve finallerime güzel bir okulda okuyorum ve rahatlıkla geçiliyor ama son gün bi 8-10 saat arası çalışıyorum

Dahası  
Reaksiyon skoru
29
İsim
Sefa Halı
eee okuyan adamın yapacağı yazılım işi ile sizin yapacağınız yazılım işi farklı.
Mesela bizde uygulama geliştirme ile ilgili fenan seçmeli ders yok öyle otomasyonudur işte gömülüsü , mikroişlemcisi var.
Nasıl bir fark vardır Hocam açıklayabilir misiniz

Top Bottom