Neler Yeni

🚨 "Müjde! İlk defa ev alacaklara destek geliyor!"

Cihangir

80+ Gold
Gidiyorum zaten. Kira, gıda, elektrik, su desteği falan veriyorlar. Asgari ücretli çalışanlara bunların 2 katını veriyorlar ama kimse asgari ücretle eleman almıyor :D Elektrik yardımını artan maliyetler dolayısıyla kaldırmış olabilirler.
kesin veriyorlar koş

Bura.K

80+ Silver
kesin veriyorlar koş
Dalga geçiyorsanız komik değil. Pasaportum var çünkü, bizzat gidiyorum.
1691756838724.png

Açıklasana bilader, sallıyon gibi geldi tapusu sendeyse niye devlete para ödüyon.
Zamanında Erdoğan'ın oğlu Bilal gelmişti oralara. Özelleştirme tarzı bir şeyler konuşuluyordu. Sonradan kira olayı çıktı, mecburen veriyoruz. 2024'de bitecekmiş.

MacWix

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
627
İsim
HAYRETTİN KÖNEŞ
(Yerel seçime hazırlık olarak yorumluyorum)

Evi olmayanlara müjde! İlk defa ev alacaklara destek geliyor​

Konut fiyatlarında yaşanan artış ve yüksek kira fiyatları nedeniyle yaşanan sıkıntılara çözüm bulmak amacıyla ilk defa ev alacaklara destek geliyor. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, eylül ayının ilk yarısında orta vadeli programı paylaşacaklarını belirtirken, ilk konut alımında destekler olacağını ifade etti.
Hükümet ise konut problemlerini çözmek için yeni adımlar atıyor. Güncellenen ekonomi politikaları kapsamında Orta Vadeli Program (OVP) hazırlıkları devam ederken Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'dan evi olmayanları sevindiren açıklama geldi.
Yılmaz, OVP'yi eylül ayının ilk yarısında ilan edeceklerini belirtirken öngörülebilirliğin arttığı bir ortama geçiş yapılacağını vurguladı.
İlk konut alımını destekleyici çerçevede hareket edeceklerini belirten Yılmaz, "TCMB ve BDDK'nın bu konuda çalışması var, konut arzını artırmak durumundayız." sözlerini kullandı. İlk defa ev alacaklara finansman veya kredi desteği geleceği tahmin ediliyor .KAYNAK

"İSTANBUL'DA KONUTLARIN YÜZDE 5'İ BOŞ"​

6349b8964e3fe11214240a36.jpg
Devlet sert yumruğunu göstermeden bu ev sorunu çözülmez.
En başta çimento demir olmak üzere temel yapı malzemelerinin ihracatı en az 3 yıl yasaklaması gerekiyor. Her kredi-destek avantajı açıklandığında konu ne olursa olsun ev araba fark etmez fiyatları satıcılar tarafından katlanarak arttırılıyor. Daha sen 3 gün önce 1M olan eve kredi açıkladığında 1,6M yapan müteahhitin hakkından gelemeyen bir bürokrasiye sahibisin. Gıdada vergiyi indiriyorsun satıcı bunu zam olarak reyona yansıtıyor. Halci 3-4 liraya getirdiği karpuzu 10 liraya satıyor...
Devletin yumruğunu vurup her sektörden bu tip vampirlerin dişini kırmalı ki vatandaş rahatlasın.

Berkarda

80+ Silver
Dalga geçiyorsanız komik değil. Pasaportum var çünkü, bizzat gidiyorum.
Alıntıyı görüntüle

Zamanında Erdoğan'ın oğlu Bilal gelmişti oralara. Özelleştirme tarzı bir şeyler konuşuluyordu. Sonradan kira olayı çıktı, mecburen veriyoruz. 2024'de bitecekmiş.
ne işi için gitceksiniz devlet gönderiyor çünkü

Yasinn

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,360
İsim
.
Problemin asıl kaynağını çözemeyeceklerini açıklamış oluyorlar bu desteklerle. Vergi indirimi, konut alacaklara destek bilmem ne bilmem ne. Bakalım işin sonu nereye gidiyor.

thepublicman

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,118
İsim
Kadir
Bazı gyo'ları zengin etmek yerine çoğu yere toki dikilmeli ev fiyatlarının yüksek olmasının iki temel nedeni kaçak göçmenler ve ev arzı probleminin çözülmesi gerekir (bana kimse evin maliyeti demesin ana sebep o değil çünkü dolar bazında da ciddi artış var ev fiyatlarında yurtdışına göre)

Top Bottom